8 от най-големите и забележителни аквариуми и океанариуми в света

Посещението на аквариум, дори по-скромен като размери и разнообразие на морски животни, е свързано с вълнения и трепети за малки и големи. Докосването до мъчаливия, подводен свят на рибите винаги е равно на магия.

Затова днес ви представяме списък с най-добрите аквариуми по света – перфектни места за семейна почивка, различна от all inclusive преживяване, от която всички ще останат доволни.

Atlantis the Palm, Auqarium Lost Chambers, Dubai, UAE

С деца на море

Туристически дестинации

Почивки и екскурзии

Чаймлонг Оушън Кингдъм (Chimelong Ocean Kingdom), Джухай, Китай (Zhuhai, China) – най-големият аквариум в света

Думата “аквариум” е твърде скромна за огромния тематичен парк в Хенгчин (Hengqin), Джухай (Zhuhai) в Китай (China). На територията му е разположен най-големият океанариум в света. А в него пък се намира най-голямото изкуствено обиталище на китови акули. Чаймлонг Оушън Кингдъм (Chimelong Ocean Kingdom) държи рекорд в много отношения. Достатъчно е да споменем, че е записан в рекордите на Гинес с цели 5 постижения.

В парка са обособени 8 тематични зони – всички, свързани с водния свят, неговата флора и фауна. Предвидени са развлечения за посетители на всякаква възраст. Шеметни атракциони като “Битката на пиратите”, ролеркостер, водни влакчета и Deep Sea Odyssey (подводница, която минава през аквариума), се редуват с център за опазване на делфините (можете да наблюдавате бели делфини под и над водата), сладководен аквариум “Пътуване по Амазонка”, остров на полярните животни, Sea Bird Paradise – дом на различни видове морски птици, тюлени и костенурки.

В Чаймлонг Оушън Кингдъм е построено впечатляващото 5D кино с огромен, специфично извит екран. Тук се правят и най-великолепните шоу програми – с много водни и светлинни ефекти, с невероятни човешки каскади.

Океанографик (Oceanografic), Валенсия, Испания (Valenica, Spain)

Океанографик (Oceanografic) е най-големият и най-добър аквариум в Европа (Europe). Няма и следа обаче от китайското разточителство и забавления тип лунапарк. Всички развлечения са свързани с океана и неговите обитатели. Планирани са с почит към животните и със съзнание колко важно е опазването на морския свят.

Океанографският аквариум е разположен в Града на науката и изкуствата (The City of Arts and Sciences) в архитектурен комплекс с доста авангардна архитектура, открити басейни, паркове и подводни градини. Създадени са копия на цели крайбрежни райони, за да се осигурят подходящи условия за живот на тюлените, пингвините, коралите, дълбочинните риби.

Тук ще се запознаете с различни морски екосистеми и ще се усетите наистина потопени в магията на подводния свят.

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Аквариумът “Изгубената Атлантида” (The Lost Chambers Aquarium), Дубай, ОАЕ (Dubai, UAE)

Дубайският аквариум залага на пътешествия из митични земи и прекия досег с морските обитатели. Посетителите могат да изследват потъналата Атлантида и настоящите ѝ морски жители, да направят обиколка на аквариума с екипите, които се грижат за рибите и да видят с очите си какво е да поддържаш здрави, да храниш и чистиш домовете на 65 000 риби. Особено интересно е посещението в лечебницата на аквариума – едно от местата, на които се чувствате наистина свързани с непознатите подводни същества.

Аквариумът в Atlantis the Palm - Auqarium Lost Chambers, Dubai, UAE

Atlantis the Palm, Auqarium Lost Chambers, Dubai, UAE

За тези, които предпочитат само романтична разходка се предлага шнорхелинг, гмуркане и трекинг (пешехона разходка под вода) в една от най-големите експозиции на открито – лагуната Амбасадор (Laguna Ambassador).

Шоу с делфини, специални класове по хатха йога в камерите пред аквариумите, и отлични тематични ресторанти допълват изкушенията, които примамват посетителите към аквариума “Изгубената Атлантида” (The Lost Chambers) в Дубай, ОАЕ (Dubai, UAE).

Сингапурският океанариум (S.E.A Aquarium) – един от най-големите аквариуми в света

Преди да се появи китайското чудо Чаймлонг Оушън Кингдъм, аквариумът в Сингапур (Singapore) е бил най-големият в света. Това, че днес е на второ място по никакъв начин на намалява великолепието му. В океанариума S.E.A Aquarium живеят над 100 000 морски животни, от над 1000 вида. Можете да видите акули, гигантски змиорки, орлови скатове – застрашен вид, отровни жаби и тихооекански октопод. Осигурени са им максимално близки до естествените условия на живот, което значи, че на територията на сингапурския аквариум ще видите над 50 различни местообитания.

Можете да се разхождате и да наблюдавате живота на рибите през една от най-гигантските аквариумни стени в света, да се гмуркате и да плувате с морските обитатели, да изследвате рифове, да храните животните, да се доближите на сантиметри от някои от най-страшните океански хищници – акулата чук и пясъчната акула.

Акваирумът предлага специални програми за празнуване на рожден ден – за деца и възрастни – и разкошни възможности за сватбени фотосесии.

Аквариумът “Сий Лайф Истанбул” (Sea Life Istanbul), Турция (Türkiye)

В петия по големина в света аквариум може да видите най-много видове акули и да се разходите из океански тунел, дълъг 83 метра. Посещението на аквариума “Сий Лайф Истанбул” (Sea Life Istanbul), Турция (Türkiye) определено си заслужава, като се има предвид също, че съвсем не е далеч и може да се отскочи за един уикенд.

Добре е да знаете, че тук децата са на голяма почит и за тях са предвидени много забавления. Такива, които им позволяват да опознаят подводния свят и да влязат в пряк досег с неговите обитатели: хранене на риби и морски животни, посещение на болницата за костенурки, игри в пещерния басейн, семейни беседи и турове, които впрочем ще са интересни и за възрастните членове на семейството. Препоръчваме горещо и преживяването “Да спиш под океана”.

Океанариумът “Москвариум” (Moskvarium), Москва, Русия (Moscow, Russia)

В Московския океанариум (Moskvarium) живеят над 12 000 морски обитатели, разпределени в 80 тематични, панорамни, аквариумни и контактни зони. Тук, както и в Океанариума във Валенсия, е наблегнато на образованието, макар и чрез забавление.

Тропическият аквариум е особено впечатляващ, както и мултимедийната, интерактивна изложба за живота и развитието на акулите през последните 400 години. Наред с богатата шоу програма, посетителите са привлечени и от страхотния образователен център, в който се провеждат множество интересни събития и лекции, посветени на океана и неговите обитатели.

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Джорджия аквариум (Georgia Aquarium), Атланта, Джорджия, САЩ (Atlanta, Georgia, USA)

Счита се за един от най-добрите аквариуми в САЩ (USA). Има шест постоянни експозиции, някои от тях с шоу програми. Съоръженията за наблюдение във всяка изложба са различни, което придава голямо очарование на разходката ви, а и Джорджия аквариум (Georgia Aquarium) се рекламира като мястото с най-голямо разнообразие от морски видове в света. Дали това е точно така не знаем. Но определено си заслужава да го видите.

Белуги, които наблюдавате през огромна стена-аквариум; пингивини, до които можете да стигнете през неголеми проходи; океански тунел, който минава под аквариума; интерактивни кътове, в които имате по-близък контакт с някои от морските обитатели; зона с морски костенурки; сладководна зона, в която живеят видове от Африка (Africa), Южна Америка (South America) и Азия (Asia); тропическа и игрална зона – ще ви трябва цял ден, за да разгледате всичко.

Най-големият аквариум в Южна Африка (South Africa) – “уШака Сий Уърлд” (uShaka Sea World), Дърбан (Durban)

Едно от уникалните неща в уШака Сий Уърлд (uShaka Sea World) е, че е позициониран на морския бряг и има директна връзка с разкошен плаж и с океана. Година след като е отворен създателите му получават награда за изключителни постижения в дизайна на тематични паркове.

уШака Сий Уърлд е разделен на 8 секции, в които са разположени стенни аквариуми с акули, остров на морските животни, “стадион за делфини” и забавна зона с тюлени, аквариум с редки видове големи риби, пътуване с подводница, секция “опасни същества”, в която живеят влечуги, земноводони и паякообразни и още, и още. Можете да се гмурнете, защитени в клетка, между хищните акули, да се запишете на курс по гмуркане, да се потопите с опитен водолаз в открита океанска лагуна.

Приключенски, въжен парк, възстановка на африканско селище, множество кафенета и ресторанти – част, от които са разположени под самия аквариум са допълнителни бонуси към основното преживяване.

Изберете аквариум за вашата следваща семейна почивка. Ние ще организираме пътуването и посещението му и ще ви посъветваме в какви допълнителни активности да се включите, за да се насладите максимално на досега си с подводния свят.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров (Arabian Peninsula) страна, ви среща с източна култура, богата история и природа, съвсем необичайна за нашите географски ширини. Екзотичното крайбрежие ви приветства, необятната пустиня пресъздава...

read more
С деца в Дубай

С деца в Дубай

Планирате семейна почивка с деца в Дубай, ОАЕ (Dubai, UAE) и искате не просто да се насладите на преживяванията си, а да прекарате специални моменти заедно. Мечтаете за приключения и нови емоции. Искате да опознаете този далечен свят, да се...

read more
Сафари в Африка

Сафари в Африка

Търсите приключение, което тотално да ви извади от ежедневието, от проблемите, да ви помогне да се освободите от целия стрес, натрупан през изминалата година. Отидете на сафари в Африка (Africa). Прочетете кои са най-посещаваните национални паркове...

read more
Канарски острови

Канарски острови

Почивка на Канарските острови (Canary Islands) е мечта на почти всеки. Знаете ли обаче какво ще правите като стигнете там? Най-бързият начин да осъществим мечтите си е като ги превърнем в планове. Затова, прегледайте статията – подсказваме ви 7...

read more
Източноправославен Великден

Източноправославен Великден

Останете верни на източноправославните, великденски традиции и в същото време си подарете ново изживяване. Вижте кои 7 дестинации ви предлагаме да посетите по Великден и планирайте пролетно пътешествие за цялото семейство. Празничен...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076