10 най-често забравяни неща при бизнес пътуване

Има неща, които ви се струва абсурдно да забравите, ако сте тръгнали на път. Особено ако става въпрос за бизнес пътуване и знаете, че ви предстоят важни задачи. Практиката обаче сочи обратното.

Забравяме неща, които ни се струва невъзможно да пропуснем да вземем със себе си.

Вижте кои са те и следващият път ги включете в списъка си за подготовка на багажа. За по-сигурно.

Бизнес нюх

Почивки и екскурзии

Туристически дестинации

Необходими документи за бизнес пътуване

Лична карта или международен паспорт, шофьорска книжка, самолетни билети или бордни карти (хартиени, сканирани или електронни), ваучер за настаняване. Толкова ви е естествено да носите тези документи със себе си, когато тръгвате на път, че често не проверяте дали наистина сте ги взели преди да излезете от къщи.

Валута и кредитни карти

Сменяте валута, оставяте банкнотите на шкафа или в кутията с парите за месеца и когато стигнете до летището, осъзнавате, че сте забравили да ги преместите в портфейла си. Доста неприятно!

В случай, че прехвърляте вещите си от един портфейл в друг или от една чанта в друга, проверете дали носите и кредитните си карти. И тях, и обменената валута забравяме най-често по същата причина като документите.

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Лаптоп или таблет

Най-често го забравяте в антрето, до вратата, където сте го сложили, за да се обуете преди да тръгнете към летището. Другият вариант не може да се нарече точно “забравяне”. Просто решавате, че там, където отивате ще има лаптоп или поне таблет, който можете да ползвате. Не разчитайте на това. Проверявайте носите ли си чантата с лаптопа или взели ли сте си таблета преди да се качите в таксито за летището.

Мобилен телефон

Вероятността да го забравите е малка, но може да пропуснете да го заредите или да забравите да си включите роуминга. Често се случва. Затова направете един последен чек на летището.

Презентационни материали и визитки

Ползвате ги все по-рядко във всекидневната си работа. Разчитате на флашки, дискове, лаптоп и интернет, телефона си, социалните мрежи. Нормално е да забравите, че навременно подадената, добре изглеждаща хартиена визитка понякога може да направи чудеса. Е, впишете в списъка си със задачи: “Да си поръчам визитки.” Подгответе отрано и печатни рекламни материали. Ще ви потрябват.

Очила за четене или лещи

Носите очила отскоро или не ги носите постоянно – затова и се сещате за тях, чак когато ви потрябват. Само че тогава сте на километри далеч от нощното шкафче, на което сте ги оставили. Ако носите лещи, и си забравите разтвора, ще ви е по-лесно – влизате в аптеката и си купувате. Но с очилата нещата не стоят съвсем така. Затова проверете дали сте ги пъхнали в чантата си навреме.

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Зарядните често се забравят

Мислите, че сте го прибрали в чантата си, а пък то не било съвсем така. Ако телефонът ви е с пълна батерия може да не се сетите за него чак, докато ви потрябва. Не че не може да си купите ново там, където отивате, но е излишна разправия и разход. Най-добре е в чантата ви за път винаги да има резервно зарядно.

Слушалки / Bluetooth за телефон

Дребникаж, който ако не ползвате редовно, забравяте много лесно. А определено ще са ви полезни, когато трябва да говорите по телефона и да правите още нещо междувременно. Нещо, което често се случва по панаири и изложения. Оставете си резервен чифт в чантата за пътуване.

Удобни, елегантни обувки

Те са от съществено значение за доброто ви настроение по време на някое изложение, панаир или конференция. Всеки, който е стоял цял ден на подобно мероприятие с неудобни обувки, ще го потвърди. Избирайте какво да обуете разумно и търсете баланса между външен вид и комфорт.

Елегантно облекло за вечерна среща

Не, не ходете с дънки на срещата си с партньори, независимо дали стари или нови. Предвидете подходящи панталон, пола, риза. Няма да заемат много място в багажа ви.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Круизни кораби 2024

Круизни кораби 2024

Планирате приключенска почивка през 2024-а за цялото семейство? Искате да се носите по водата, да гледате безкрайния син хоризонт и да се забавлявате с децата? Представяме ви 5 от най-новите круизни кораби за 2024, които ви осигуряват почивка отвъд...

read more
Почивка или екскурзия

Почивка или екскурзия

Знаете ли какво е Парижки синдром? Състояние, в което изпадат някои хора, когато видят, че френската столица не е такава каквато са си я представяли. Редно е да кажем, че от него страдат предимно японците, но името му е станало нарицателно за...

read more
Топ круизни маршрути

Топ круизни маршрути

Круизът е специален тип преживяване, различно от обичайното пътуване по време на отпуска. То е луксозно пътешествие, в което тръпката на откривателството я има, но основното е разкошът да си обграден от море, да се забавляваш безгрижно през цялото...

read more
Сватбено пътешествие

Сватбено пътешествие

Ще ходите ли на сватбено пътешествие? Къде? Това са двата въпроса, които ще чувате често, докато се подготвяте за сватбата. Вероятно си ги задавате и вие. Иска ви се мястото да е специално, екзотично, романтично. Мечтаете за перфектно пътуване и...

read more
Круизни кораби 2018

Круизни кораби 2018

През 2018-та можете да избирате между цели 5 разкошни, нови круизни кораба, с които да пътешествате. Всеки от тях има своите специфики и предлага особени екстри и глезотии. Някои отиват по-далеч – изкушават ви да се впуснете в приключение, в...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076