Великденски круиз "Легендите на Егейско море" из гръцки острови и Турция

Великден в Гърция (Greece) е по-специален и тържествен дори от Коледа. Всеки остров има свои обичаи, които спазва по време на Страстната седмица и на самия празник. Чупене на глинени стомни, пускане на бели гълъби, шествия и карнавали – всички тези непознати у нас ритуали се изпълняват заедно с боядисването на яйца, месенето на козунаци и поднасянето на агнешко на празничната трапеза.

Защо тази година да не празнувате Великден по-различно от обикновено?

Какво ще кажете за тридневен великденски круиз из гръцките острови? Ще плавате из синьото море, ще посетите различни острови и ще хапнете на типичната за гърците великденска трапеза. Все преживявания, които си заслужават.

Научете повече за маршрута и красотите, които можете да видите. Сигурни сме, че след това няма да устоите на изкушението и ще стегнете куфарите.

Великденски круиз “Егейски легенди” на кораб Celestyal Olympia cruise

Celestyal Olympia cruise, Greece

Корабът на мечтите

Южна Европа

Гърция

Първа спирка от великденския круиз “Егейски легенди” – остров Миконос (Mykonos)

Пристигате на остров Миконос, Гърция (Mykonos, Greece) преди залез слънце, точно навреме за разходка из старата част на острова. Шляете се из “малката Венеция”, отдъхвате за кратко на старото пристанище, снимате се пред вятърните мелници, в които някога местните са мелели царевицата и посещавате някоя от богато украсените църкви. За празника жените на острова месят специални хлебчета във формата на човечета, които наричат “лазарчета”.

После си изберете заведение, за да си поръчате питие и да се насладите на едно от най-красивите неща на Миконос – залеза.

Първа спирка от великденския круиз “Егейски легенди” - остров Миконос (Mykonos, Greece)

Великденски круиз “Егейски легенди” - остров Миконос (Mykonos, Greece)

Mykonos, Greece

Mykonos, Greece

Първа спирка от великденския круиз “Легендите на Егейско море” - остров Миконос (Mykonos, Greece)

Следват Кушадасъ (Kusadasi) и Ефес (Ephesus)

Някога Кушадасъ, Турция (Kusadasi, Türkiye) е бил център на културата и изкуството. През XVI век станал един от важните търговски центрове за Венеция и Средиземноморието. Архитектурата и усещането за романтика и приключение, които витаят във въздуха са се запазили и до днес. Историческите забележителности, модерните и уютни заведения, шумните пазари, красивите плажове и множеството развлечения привличат туристи от цял свят.

На по-малко от 20 километра от Кушадасъ се намира Ефес, Турция (Ephesus, Türkiye). По време на вашия великденски круиз по гръцките острови вие също ще посетите този уникален, запазен през хилядолетията античен град. Ще видите храма на Артемида, библиотеката, съхранени и реконструирани обществени здания и жилища, ще направите разходка назад във времето.

Ephesus, Kusadasi, Turkey

Ephesus, Kusadasi, Turkey

Библиотеката на Целзий - спирка от великденския круиз

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Вечерна празнична литургия на остров Патмос (Patmos)

Патмос, Гърция (Patmos, Greece) е най-малкият от Додеканезките острови (Dodecanese Islands). Ще пристигнете на него привечер. Имате време да разгледате манастира “Св. Йоан Богослов”. Той е построен в най-високата точка на острова и от него се разкрива чудна гледка.

Около 95 година на острова бил заточен Йоан Богослов. Тук той получил божествено видение и написал две важни части от Новия Завет. Днес пред пещерата, в която се смята, че е живял има параклис – “Св. Ана”. През 1088 година започва и изграждането на манастира “Св. Йоан Богослов”, известен с богатата си библиотека.

Гледка от Патмос към кораба от великденския круиз “Егейски легенди” (Patmos, Greece)

Patmos, Greece

На остров Патмос, Великден се празнува особено тържествено, като се спазват редица раннохристиянски обичаи. На Велики четвъртък се прави “Измиване нозете на учениците”. А на самия Великден, в манастира, Евангелието се чете и се пее на седем различни езика, игуменът раздава по едно червено яйце на богомолците и празникът завършва с шествие.

В събота, малко преди полунощ започва празничната литургия в църквата в центъра. А след нея се сервира вечерята на кораба. Задължителна част от менюто й е традиционната супа от агнешки дреболийки – “магерица”. 

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Празничен обяд на остров Санторини (Santorini)

Великденският гръцки обяд е великолепен. Освен червени яйца и козунаци, на трапезата се слага още и агнешко печено.

На Лазаровден жителите на остров Санторини, Гърция (Santorini, Greece) изправят на видно място голям дървен кръст, покрит с цветя, а в неделя се провежда “народният съд на евреина”. Местните правят чучело от плат, изправят го на съд, осъждат го на смърт и го изгарят.

Санторини е място за леки разходки, наслада от романтични гледки и дегустация на превъзходното бяло вино, местно производство. Плажовете му също не са за изпускане, възползвайте се.

На следващия ден големите празници приключват и вие, изпълнени с впечатления и радост плавате с корабчето към Атина, Гърция (Athens, Greece).

Santorini, Greece

Santorini, Greece

Santorini, Greece

Santorini, Greece

Какви ви звучи? Идвате ли с нас на великденския круиз “Легендите на Егейско море”?

Припомнете си и публикацията за гръцките острови.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Канарски острови

Канарски острови

Почивка на Канарските острови (Canary Islands) е мечта на почти всеки. Знаете ли обаче какво ще правите като стигнете там? Най-бързият начин да осъществим мечтите си е като ги превърнем в планове. Затова, прегледайте статията – подсказваме ви 7...

read more
Източноправославен Великден

Източноправославен Великден

Останете верни на източноправославните, великденски традиции и в същото време си подарете ново изживяване. Вижте кои 7 дестинации ви предлагаме да посетите по Великден и планирайте пролетно пътешествие за цялото семейство. Празничен...

read more
Екскурзия в Португалия

Екскурзия в Португалия

Португалия (Portugal) е едно от кътчетата на света, които си заслужава да опознаете по-добре. Излъчването ѝ на бивша империя, и все още неповехнала красавица, с вкус към живота и неговите сладости ще ви омагьоса. Безбройните легенди и истории от...

read more
7 плажа на Кефалония

7 плажа на Кефалония

Остров Кефалония, Гърция (Kefalonia, Greece) – най-големият от Йонийските острови (Ionian Islands) – е рай за любителите на плажните удоволствия. Неговите закътани заливи, облагородени и диви плажове ви дават възможност да посещавате ново място и...

read more
Свети Валентин в Европа

Свети Валентин в Европа

Две са нещата, необходими за празнуване на свети Валентин – любов и взаимност. Всичко останало е разкошно допълнение към щастието ви. Използвайте празника, за да заздравите връзката си и да споделите още един перфектен ден заедно. Дали ще...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076