9 причини да посетите остров Бали, Индонезия

Знаете ли защо е добре да посетите Бали, Индонезия (Bali, Indonesia) колкото се може по-скоро? За да имате повече време да се връщате там отново и отново.

Това райско кътче на земята, запазило разкошната си природа и обитавано от хора, за които щастието е начин на живот, ще плени сърцето ви завинаги.

Вижте 9 места, които да посетите при първото си пътешествие в Бали.

Югоизточна Азия

Индонезия

Бали

Улун Дану Братан (Pura Ulun Danu Bratan) – един от най-красивите храмове на остров Бали

Когато водите на езерото Братан (Bratan) се покачат, храмът Улун Дану Братан (Pura Ulun Danu Bratan) изглежда сякаш плува по повърхността му. Когато нивото на водата се нормализира, се вижда, че той е построен на ръба на езерото.

От стотици години вярващите в Бали го посещават, за да почетат богинята на реките и езерата Деви Дану (Dewi Danu), а туристите, за да се насладят на типичната за този район храмова архитектура, разкошните гледки към езерото и планината и на величествените изгреви и залези.

 Храмът Улун Дану Братан (Ulun Danu Bratan Temple), Бали, Индонезия (Bali, Indonesia)

 Ulun Danu Bratan Temple, Bali, Indonesia

Посещение на ферма за цибетки и кафето копи лувак (kopi luwak)

Бали е едно от основните места за производство на кафето от цибетка.

Цибетките – изящни животинчета, приличащи на енот – похапват от плодовете на различни видове кафе. В стомаха им външните обвивки на кафеените зърна се преработват, а сърцевината им се изхвърля с изпражненията. Хората ги събират, промиват, изсушават, опичат и правят от тях прочутото кафе копи лувак (kopi luwak). На посетителите на фермата се сервират за дегустация типични за региона чайове и кафета. По желание, и срещу заплащане, можете да пробвате и кафето от цибетка, приготвено по традиционен начин.

 Kopi Luwak, Bali, Indonesia

 Кафе Копи Лувак (Kopi Luwak), Бали, Индонезия (Bali, Indonesia)

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Оризовите тераси на остров Бали – Тегалаланг (Tegalalang)

Те са впечатлятващо човешко творение – десетки зелени, оризови стъпала, които стават все по-тесни и по-тесни колкото по нависоко отивате. Традиционните балийски системи за напояване, работещите около вас балийци с шапки от кокосови листа, зелените връхчета на ориза, подаващи се от земята, от водата – Тегалаланг (Tegalalang) е място в Бали, на което човекът и природата са в пълна хармония.

 Оризовите полета Тегалаланг (Tegalalang) на остров Бали, Индонезия (Bali, Indonesia)

Гората на маймуните (Ubud Monkey Forest)

Природен резерват и храмов комплекс – гората на маймуните в Бали (Ubud Monkey Forest, Bali) е живото въплъщение на три хиндуистки принципа за постигане на духовно и физичеко благополучие. Хармония между: хората; хората и природата; хората и върховния бог. Посетителите на гората могат да се движат из нея свободно. На територията й има три хиндуистки храма, растат около 186 вида дървета и живеят 700 маймуни. Те са защитени, живеят спокойно, разхождат се където пожелаят и получават храната си от хората, които се грижат за гората. Мястото привлича туристи, но се използва и като естествена лаборатория за изследване социалните отношения на маймуните – помежду им и с хората, в него се опазват редки растителни видове.

 Monkey Forest, Bali, Indonesia

 Monkey Forest, Bali, Indonesia

 Monkey Forest, Bali, Indonesia

 Monkey Forest, Bali, Indonesia

 Гората на маймуните (Monkey Forest), Бали, Индонезия (Bali, Indonesia)

Храмът Танах Лот (Tanah Lot) – очарователен на залез слънце

Храмът Танах Лот (Tanah Lot) в Бали е построен на върха на малка скала, обградена отвсякъде с вода. Вълните се разбиват в скалата и я рушат вече стотици години. Затова, за да се запази храмът, през 1980 година, липсващите части от нея са заменени с изкуствени.

До Танах Лот се стига само по време на отлива. Тогава се разкрива тясна скална пътека, по която можете да се мине. Точно навреме, за да се насладите на залеза. Гледката от храма по залез слънце също си заслужава. Не бързайте да си тръгвате, докато и последните слънчеви лъчи не погалят покрива му и нервните вълни.

 Храмът Танах Лот (Tanah Lot) на остров Бали, Индонезия (Bali, Indonesia)

 Tanah Lot, Bali, Indonesia

Бесаки (Pura Besakih) – храмът майка на остров Бали

Най-големият и важен храмов комплекс в Бали – Бесаки (Pura Besakih) – се намира в планината, близо до вулкана Агунг (Agung) и се състои от 23 храма. Всички те са построени по една ос, така че обикаляйки от храм на храм да се стигне до върха. Боядисаните в бяло храмове са на бог Шива, червените са на Брахма, а черните – на Вишну.

В началото на 60-те години на миналия век вулканът Агунг изригнал, но стичащата се лава заобиколила комплекса, пощадила го. За балийците това е знак, че мястото е свято и боговете пазят храма.

 Храмът Бесаки (Besakih Temple) на остров Бали, Индонезия (Bali, Indonesia)

 Besakih Temple, Bali, Indonesia

 Besakih Temple, Bali, Indonesia

Сафари парк със слонове – незабравимо преживяване за туристите на остров Бали

Яздене на слон; безопасна разходка между свободнодвижещите се обитатели на парка – зебри, носорози, хипопотами, тигри; специално шоу с животни – паркът на слоновете ви позволява да опознаете дивата природа. Преживяване, което ще ви изпълни с истински възторг.

 Сафари парк със слонове (Elephant Safari), Убуд, Бали, Индонезия (Ubud, Bali, Indonesia)

 Elephant Safari, Ubud, Bali, Indonesia

 Elephant Safari, Ubud, Bali, Indonesia

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Храмът Улувату (Pura Uluwatu) и танцът кечак (kecak dance)

Храмът Улувату (Pura Uluwatu) е построен в чест на бога на морето на ръба на една скала, надвесена над океана. До него се стига по пътечка, по която ви съпровождат любопитни маймунки. По залез, местните изпълняват ритуалния танц кечак. Зрелище, което няма да ви остави равнодушни.

Храмът Улувату (Uluwatu Temple), Бали, Индонезия (Bali, Indonesia)

Uluwatu Temple, Bali, Indonesia

В миналото кечак (kecak dance) се е изпълнявал само от мъже, придружени от мъжки хор. Днес в танца са включени и жени, като са включени и някои театрални елементи – преразказани са истории от Рамаяна. Озвучаването се прави от самите танцьори с уста, ръце, крака – няма музикални инструменти.

 Uluwatu Temple, Bali, Indonesia

 Uluwatu Temple, Bali, Indonesia

 Uluwatu Temple, Bali, Indonesia, Kecak Dance

Паркът на птиците (Bird Park)

Паркът на птиците (Bird Park) в Бали е разделен на зони, в които са пресъздадени естествените местообитания на птици от индонезийския архипелаг, Латинска Америка (Latin America), Африка (Africa) и Австралия (Australia). Над 1000 птици, повече от 250 редки вида пернати. Интересни маршрути за разходка, специални програми, по време на които можете да се приближите максимално до птиците – паркът предлага незабравимо преживяване.

 

Мечтаете за почивка на остров Бали? Потърсете ни! След кратка консултация с нас ще получите индивидуална оферта, отговаряща изцяло на вашите желания, интереси и свободно време.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Топ аквариуми в света

Топ аквариуми в света

Посещението на аквариум, дори по-скромен като размери и разнообразие на морски животни, е свързано с вълнения и трепети за малки и големи. Докосването до мъчаливия, подводен свят на рибите винаги е равно на магия. Затова днес ви представяме списък...

read more
Топ 9 в Тайланд

Топ 9 в Тайланд

Писали сме доста за Тайланд (Thailand), но многобройните лица на тази страна не спират да ни удивляват и очароват. Явно и за вас е така, защото това е една от дестинациите, за които най-често организираме пътувания и почивки по поръчка....

read more
Сватбени церемонии

Сватбени церемонии

Срещнали сте човека, с когото искате да прекарете живота си, получили сте най-романтичното предложение за брак и сега искате да имате “най-” сватба. Разбираме ви, щастието трябва да се празнува, допълва и увеличва. Сигурно имате вече поне 2 – 3...

read more
Екскурзия във Виетнам

Екскурзия във Виетнам

Виетнам (Vietnam) е място, което човек обиква от пръв поглед – пълно с живот и усмихнати хора, смесица от непознати за нас традиции и до болка позната модерност. Предлага на пътешественика нови гледки, вкусове, аромати, философия. Заслужава си да...

read more
Кафе и кафени напитки II

Кафе и кафени напитки II

Продължаваме с разказа за това кой как си пие кафето в различните държави. Четете и планирайте следващото си пътуване, а ние ще ви разкажем за още 8 кафени напитки, които да опитате на път.Кулинарни изкушенияТуристически дестинацииПочивки и...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076