10 незабравими детски атракции в Сингапур

Вече веднъж сме ви разказвали за Сингапур (Singapore). Този чуден град-държава предлага толкова интересни и различни преживявания, че сигурно ще се връщаме към него отново и отново.

Днес насочваме вниманието ви специално към развлеченията за деца.

Почти всички те са силно обвързани с природата и докато хлапетата се забавляват опознават света на животните, рибите, океана. Честно казано, когато ги посетихме за първи път и на нас ни се прииска да сме малки, и да се включим във всички лудешки увеселения.

10 детски атракции в Сингапур – вярваме, че ще харесат и на вас, и на вашето съкровище.

С деца на море

Сингапур

Тропически нощи

Градините на залива (Gardens by the Bay)

Помните ли градините на залива (Gardens by the Bay)? (Припомнете си ги от статията “Нощна разходка в Сингапур”.) Всред разкошните кътчета с оранжерии, езера, волиери, гигантски, светещи изкуствени дървета, по които живеят повече от 100 000 вида истински растения, са разположени зони за интерактивни игри, водни забавления и кът за най-малките – “детската градина на Далечния Изток”. Някои от най-интересните за хлапетата съоръжения са рибният фонтан с интерактивен декор под формата на водни тунели; дървесните къщи; сензорните водни съоръжения, които улавят движенията на децата, за да изригнат водните струи спрямо тях. Образователните програми провокират любопитството на малчуганите и им позволяват да учат, докато играят.

На територията на семейната зона на Gardens by the Bay се провеждат многобройни развлекателни и образователни мероприятия, в които можете да се включите заедно с детето си. А какво по-ценно от споделените ви моменти?

 Gardens by the Bay, SuperTree Grove, Singapore, Singapore

 Gardens by the Bay, SuperTree Grove, Singapore, Singapore

Птичият парк “Джуронг” (Jurong Bird Park)

Птичият парк “Джуронг” (Jurong Bird Park) се простира на 49 декара площ и се намира в най-високата точка в региона – Джуронг. Тук е събрана най-голямата колекция от птици в Югоизточна Азия. Над 200 различни вида. Около водопада живеят над 50 вида свободнолетящи пернати. В “динозавърската” секция са разположени птиците, които не могат да летят – ему, щрауси и др. Особено интересни са кътовете на териториалните видове. За някои е необходимо често да се симулира гръмотевична буря и хладен, лек дъждец, за други най-важни са слънцето и топлината. Докато ги разглеждате, в рамките на един ден, можете да минете през всякакви климатични пояси. На голяма популярност сред децата се радват пингвините, а също и къщата на нощните птици – сови, снежни бухали, нощни чапли, в която денят е превърната на нощ, а нощта в ден. Хищните птици, езерото на фламингото и обядът по време на шоуто на папагалите също не са за изпускане.

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Юнивърсъл Студиос Сингапур (Universal Studios Singapore)

И малките, и големите почитатели на киното ще са очаровани от Юнивърсъл Студиос Сингапур (Universal Studios Singapore). Очакват ги павилиони, кина, атракции, паради и шоу програми, базирани на известни филми и сериали. Комплексът е разделен на зони – Холивуд, Ню Йорк, Сай-фай сити, Древен Египет, Джурасик парк, Мадагаскар. Фантастични битки, пътешествия из древен Египет и срещи с оживели мумии, симулатор на ураган, 4D приключение с Шрек в Далечното царство – тук всички ще се забавлявате до пълно изтощение. Веднага след това може да се подкрепите с нещо вкусно в тематичните ресторанти, докато на съседната маса се храни някоя от любимите ви филмови звезди.

Ботаническата градина (Singapore Botanic Garden)

Ботаническата градина в Сингапур (Singapore Botanic Garden) има над 150 годишна история и е единствената тропическа ботаническа градина, включена в списъка на световното природно и културно наследство на ЮНЕСКО (UNESCO). Носител е на куп туристически награди, включително и за най-атрактивен парк в Азия (Asia). В нея се отглеждат над 10 000 вида растения, включително редки видове орхидеи. Разходката из ботаническата градина сама по себе си е неописуемо приключение, но децата ви ще се зарадват много на детската градина. В нея има зона за водни спортове, детска площадка, специални къщички, в които могат да се гледат филмчета и диапозитиви, лабиринт. Но най-привлекателни, особено за малко по-големите деца, са интерактивните експонати. Докато си взаимодействат с тях, хлапетата разбират как се осъществява фотосинтезата например. В мини градините пък наблюдават растежа и развитието на цветя и храсти и научават повече за приложението им.  National Orchid Garden, Singapore  National Orchid Garden, Singapore  National Orchid Garden, Singapore  National Orchid Garden, Singapore

Сингапурската зоологическа градина (Singapore Zoo)

Сигурно не сте виждали такъв зоопарк. В него има над 315 вида животни, доста от тях застрашени видове, и ви се струва, че всички те се разхождат свободно в естествената си среда. И донякъде е така. Животните обитават уж свободни пространства, но от посетителите ги разделят скрити бариери, ровове, стъкло. Целта е да се пресъздаде естествената им среда, за да се чувстват максимално добре, а посетителите да имат усещането за разходка из дивата природа.

Зоологическата градина в Сингапур (Singapore Zoo) е доста голяма, така че за разходка из нея може да се наемат коне, понита, лодки, да се качите на влакче.

Аквапаркът “Приключенският залив” (Adventure Cove Waterpark)

Всеки друг аквапарк бледнее пред него. В аквапарка “Приключенският залив” (Adventure Cove Waterpark) ви очакват високоскоростни водни пързалки, приключения с акули, подводни лабиринти, от които можете да се измъкнете по въжена линия, яздене на водно торнадо, гмуркано с шнорхел в риф с 20 000 тропически риби. Приключенският залив, мързеливата река, местенцата за каране на сърф и за изучаване на подводния свят – децата искат да видят и пробват всичко, а вие дори няма да усетите как сте се увлекли заедно с тях.

Среднощно сафари (Night Safari)

Това е първата нощна зоологическа градина (Night Safari) в света и не бива да я пропускате. Намира се близо до зоологическата градина и в момента в нея живеят повече от 130 вида животни, почти половината от които – застрашени видове. Тя е разделена на 7 географски зони. Осветлението е направено така, че да прилича на малко по-ярка светлина от пълна луна. Те не се дразнят, а вие ги виждате спокойно. Клетки, в обичайния смисъл на думата, няма. Загражденията са скрити и всичко наподобява максимално естествената среда на животните.

Из влажната тропическа гора, в която е разположена нощната зоологическа градина, може да се разхождате пеша или с влакче. И за вас, и за децата ще е интересно да посетите някое от нощните събития – племенни танции, демонстрации на пожар, нощното шоу, посветено на животните.

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Виенското колело в Сингапур (Singapore Flyer)

Това е гигантско виенско колело (Singapore Flyer), което освен невероятни гледки, предлага и куп щури атракции. То се издига на 165 метра над земята и всяка от капсулите му побира 28 пътника. В комплекса са разположени множество интересни ресторанти, кафенета, магазини и най-примамливото за вас и за децата – 7 галерии с интерактивни забавления! Можете да видите невероятни 360° гледки от цял свят и да се запознаете с историята на Сингапур чрез специални мултимедийни екрани. Flyer герой ще ви разкаже повече за механиката на виенското колело, на избран от вас език, с помощта на триизмерни изображения и интерактивни екрани. Ще ви се завърти главата от видеата в залата The Dreamscape, ще пътувате с машина на времето и ще разберете за какво мечтаят хората в Сингапур, като надникнете в дупките на сънищата. Виенското колело в Сингапур е атракция, която обединява най-новите постижения на техниката с вълнуващите истории от миналото и с надеждите на настоящето. Не го пропускайте.  Singapore Flyer, Singapore

Морският аквариум (S.E.A Aquarium)

Морският аквариум (S.E.A Aquarium) е забележително място, на което можете да прекарете много повече от един ден. И подозираме, че не само децата ще са очаровани. Гигантският аквариум ви предлага да се запознаете с над 800 вида риби, морски и подводни същества. В галериите с огромни витрини, разположени под водата, можете да ги разглеждате на спокойствие, докато те разглеждат вас. Групирани са в 10 зони с 49 местообитания, като Бенгалския залив, протока Малака, големите езера в Източна Африка и други. Най-богат е аквариумът с морски и подводни животни от открития океан.

Можете да обикаляте с екскурзовод или просто да седите и да се вглеждате в съществата срещу ви. За децата има и допълнителни забавления, като “подводни пещери”, в които могат да пропълзят и да наблюдават още по-отблизо змиорките например.

Музеят на мадам Тюсо (Madame Tussauds)

Музеят на мадам Тюсо (Madame Tussauds) предлага обичайното – експозиция от восъчни фигури на звезди и известни личности. В сингапурската изложба влизат фигури на Кати Пери, Лейди Гага, Анджелина Джоли, Дейвид Бекъм, Майкъл Джексън, Елвис Пресли, Мадона и още куп световни и сингапурски знаменитости. Проверете и текущите активности и събития на музея.

Това са нашите 10 препоръки за тези от вас, които искат да отидат на екзотична почивка с деца. Сингапур е много подходящо място за това. Свържете се с нас, ще организираме пътуването ви, ще изготвим програма, съобразена с интересите ви, ще се погрижим за всичко – от самолетните билети и настаняването, до резервациите за ресторант и билетите за атракции. За вас остава да се забавлявате.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Топ аквариуми в света

Топ аквариуми в света

Посещението на аквариум, дори по-скромен като размери и разнообразие на морски животни, е свързано с вълнения и трепети за малки и големи. Докосването до мъчаливия, подводен свят на рибите винаги е равно на магия. Затова днес ви представяме списък...

read more
Топ 9 в Тайланд

Топ 9 в Тайланд

Писали сме доста за Тайланд (Thailand), но многобройните лица на тази страна не спират да ни удивляват и очароват. Явно и за вас е така, защото това е една от дестинациите, за които най-често организираме пътувания и почивки по поръчка....

read more
Сватбени церемонии

Сватбени церемонии

Срещнали сте човека, с когото искате да прекарете живота си, получили сте най-романтичното предложение за брак и сега искате да имате “най-” сватба. Разбираме ви, щастието трябва да се празнува, допълва и увеличва. Сигурно имате вече поне 2 – 3...

read more
Екскурзия във Виетнам

Екскурзия във Виетнам

Виетнам (Vietnam) е място, което човек обиква от пръв поглед – пълно с живот и усмихнати хора, смесица от непознати за нас традиции и до болка позната модерност. Предлага на пътешественика нови гледки, вкусове, аромати, философия. Заслужава си да...

read more
Кафе и кафени напитки II

Кафе и кафени напитки II

Продължаваме с разказа за това кой как си пие кафето в различните държави. Четете и планирайте следващото си пътуване, а ние ще ви разкажем за още 8 кафени напитки, които да опитате на път.Кулинарни изкушенияТуристически дестинацииПочивки и...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Потърсете ни

+359 884 007 076