10 от най-впечатляващите международни летища по света

Полетите, особено дългите и с много прекачвания, могат да бъдат изтощителни. А и на някои международни летища не е кой знае колко удобно.

Днес обаче ще ви представим 10 летища, които си заслужават да ги посетите като отделна забележителност на съответната страна.

Гарантираме ви, че пътувате ли през тях, няма да усетите досада и умора.

Тропически нощи

Туристически дестинации

Почивки и екскурзии

Летище “Чанги” (Changi Airport), Сингапур, Сингапур (Singapore)

Летище “Чанги” (Changi Airport) е основното в Сингапур (Singapore). Води се за един от най-големите транспортни центрове в Югоизточна Азия (Southeast Asia) и е шестото най-натоварено летище в света. Ако си представяте хаос и блъсканица, грешите.

Петте терминала на летището (четири плюс един луксозен, частен терминал) предлагат специални условия за отдих, пазаруване и забавление. Неслучайно “Чанги” вече 5 поредни години се награждава с отличието на Skytrax за най-добро летище.

Над 350 магазина ви предлагат всякакви стоки – от дъвки и списания, през играчки, книги, произведения на изкуството, до луксозни маркови облекла, чанти и обувки.

Навсякъде са обособени удобни кътове за работа и почивка с безплатен достъп до интернет. Множество заведения ви предлагат специалитети от местната и световна кухня. Киносалони, кътове за видео игри, специални развлечения за цялото семейство и само за деца (като гигантска пързалка например) предоставят разнообразни възможности за прекарване на времето съвсем не като на летище.

Особено впечатляващи са обаче градините. Кактусовата градина на покрива на терминал 1, в която можете да се разходите и да видите над 100 различни вида кактуси и сукуленти от Африка (Africa) и Америка (Americas). Слънчогледовата градина на терминал 2, от която можете да наблюдавате кацането и излитането на самолетите и градината с орхидеите. Градината на пеперудите, в която можете да наблюдавате жизнения цикъл на повече от 1000 пеперуди.

Летище “Чанги” е истинска забележителност само по себе си. Ако имате възможност да летите през него, не я пропускайте.

Летище “Инчеон” (Incheon International Airport), Сеул, Южна Корея (Seoul, South Korea)

“Инчеон” (Incheon International Airport) е най-голямото летище в Южна Корея (South Korea) и основното летище на Сеул (Seoul). То е рекордьор в класацията на Международния летищен съвет ACI за качествено летищно обслужване – 11 поредни години е все на първо място. Печели и награди за най-чисто летище, за най-добро международно транзитно летище от Skytrax.

Създадено е на изкуствен остров, който свързва двата естествени острова Йонгжонг (Yeongjong) и Йонгю (Yongyu). Фокусът му е върху осигуряването на луксозни развлечения и възможности за отдих за всички пасажери.

Сауна, елегантен спа център, кинозали са само най-обикновените места за почивка, които може да посетите на летището. Голяма ледена пързалка, обсерватория, която предлага интересни гледки към летището, зона за запознаване с корейската култура и изкуство, паради, концерти са сред любимите забавления на пътниците, които имат по-дълъг престой на “Инчеон”.

Детска зона, парк, магазини, ресторанти и кафенета, които предлагат вкусотии от цял свят, ВИП зали за отдих допълват списъка с възможности за отдих.

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Летище “Ханеда” (Haneda Airport), Токио, Япония (Tokyo, Japan)

Един от най-добрите начини да пристигнете в Токио, Япония (Tokyo, Japan) е през международното летище “Ханеда” (Haneda Airport). То предлага всички обичайни за големите летища услуги – специални програми, кътове за отдих, ресторанти и магазини – и поставя специален акцент върху запознаването с японската култура и изкуство. Нещо, много необходимо, когато за първи път се докосвате до свят, коренно различен от този, който познавате.

На територията на “Ханеда” се провеждат множество културни събития, като изпълнение на японски класически танци, нинджа шоу, обличане в традиционни японски дрехи или в самурайски одежди.

Алеята на изкуството минава през всички зони на летището – още отпреди проверката за безопасност, през местата за паспортен контрол, гейтовете, чакалните. Минавайки по нея, виждате стъклописи, стенописи, интерактивни статуи, мозайки, кулата от стъкло – дело на съвременни японски творци.

Интерес привлича стъкленото радио студио – можете да наблюдавате гостите, докато слушате предаването. Пътниците, които разполагат с повече време, могат да се разходят в красивите паркове около летището, да посетят някои от музеите или да се включат в специална туристическа обиколка на “Ханеда”.

Летище “Хамад” (Hamad International Airport), Доха, Катар (Doha, Qatar)

То е истинско произведение на изкуството – като архитектура, интериор, удобства, които осигурява на пътниците. Когато го посетихме бяхме толкова впечатлени, че му посветихме цяла статия. Прегледайте “Дълъг престой на международно летище Доха, Катар”, (Doha, Qatar) разказваме ви подробно за неговите чудеса.

Пекин, Република Китай (Beijing, Republic of China)

Международното летище на Пекин, Китай (Beijing, Republic of China) е едно от най-натоварените в света през последните години. Архитектурата и интериорът са умело съчетание от модерни и традиционни китайски елементи. Покривът на терминал 3 е особено любопитен – той е направен от хиляди малки, триъгълни прозорчета, които денем осигуряват достатъчно естествена светлина. В терминал 3 е разположен голям меден съд, в който някога са събирали вода за борба с пожарите в Забранения град. В чакалнята пък е построен парк в стила на имперските градини. Може да се разходите из него пеша или с минивлак. Детски площадки, фонтани, магазини, множество лаундж зони предлагат възможности отмора.

Международното летище на Абу Даби, ОАЕ (Abu Dhabi, UAE)

Когато говорим за Абу Даби, ОАЕ (Abu Dhabi, UAE) говорим за елегантност, изящество и мащаб. Международното летище не прави изключение. Интериорът на терминалите е меко казано стилен и предразполага към отдих. Летищните хотели предлагат висок клас настаняване и обслужване. Предвидени са специални зони за деца, както и услуги за най-малките пътници на летището – бебетата. На разположение на майките са колички, стаи за смяна на пелени и за отдих, съоръжения за игра.

Пушачите ще бъдат доволни да разберат, че на териоторията на летището има удобни салони и кабини за пушене.

Тоалетни и душове са на разположение на всеки, който няма време да отседне в хотел, но иска да се освежи преди следващия полет.

Две спа зони предлагат релаксиращи процедури – включително и 15 минутни терапии, след които излизате от летището свежи и отпочинали.

Ресторантите и кафенетата предлагат, освен местна кухня – френски, ирански и ирландски специалитети.

Летище “Хийтроу” (Heathrow Airport), Лондон, Великобритания (London, United Kingdom)

Летище “Хийтроу” (Heathrow Airport), Лондон, Великобритания (London, United Kingdom) е второто най-натоварено пътническо летище в света и най-натовареното в Европа (Europe). Но услугите, които предлага за спокоен престой са повече от блестящи. Всичко е съобразено с удобството на пътниците и с това, че понякога за кратко време трябва да се освежат, похапнат и да продължат пътуването си.

Затова някои заведения са обозначени със специален знак, който показва, че може да получите поръчаната от вас храна за не повече от 15 минути.

За бебета и малки деца можете да поръчате храна онлайн още докато кацате, за да е готова, когато хлапето ви вече съвсем не може да чака.

Специални доставки на цветя, организиране на романтичен пикник на борда на самолета – както казахме, “Хийтроу” залага на първокласните, нестандартни услуги. А също и на събитията. Всеки ден на летището има богата програма от събития за деца и възрастни – от работилници до концерти. Просто проверете какво може да видите, докато чакате полета си.

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Цюрих, Швейцария (Zurich, Switzerland)

Летището в Цюрих, Швейцария (Zurich, Switzerland) изглежда доста по-обрано като архитектура и интериор в сравнение с изброените дотук летища, но нека това не ви подвежда. То предлага комфорт, спокойствие и достатъчно забавления за пасажерите си.

Тук акцентът е върху пазаруването и кулинарията. Отлични магазини, превъзходни ресторанти и кафенета. По коледните празници се организират специални инициативи. От средата на този ноември например любезен снежен човек влиза в ролята на консултант по подаръците за всеки, който пазарува на летището. Особено интересни са екскурзиите, които се организират – благодарение на тях можете да опознаете работата на едно летище, да направите панорамна екскурзия със самолет.

Често използвана е и услугата “детски рожден ден”. Оказва се, че летището е едно много подходящо място за специално организирани празнични лудории за деца.

Ако разполагате с повече време, най-добре е да проверите какви са текущите събития за деца и възрастни – ще останете приятно изненадани от тяхното разнообразие и със сигурност ще си харесате някое.

Летище “Чек Лап Кок” (Chek Lap Kok), Хонконг, Китай (Hong Kong, China)

“Чек Лап Кок” (Chek Lap Kok) – така наричат международното летище в Хонконг, Китай (Hong Kong, Republic of China), с името на острова, на който е разположено.

Наред с обичайните услуги – разнообразни магазини, заведения, зони за отдих, Чек Лап Коко предлага няколко необичайни и страхотни преживявания за деца и възрастни. Струва си да посетите летището, дори само за да им се насладите и вие.

Център за авиация предлага на посетителите си да се впуснат в чудния свят на самолетите и летенето. Акцентът е върху развитието на авиацията в Хонконг, но ще научите и невероятни факти за авиацията като цяло, самолетостроенето, летенето. Интерактивни инсталации, графики и куп тематични атракции ще направят преживяването полезно и незабравимо.

Образователният парк Dream Come True е насочен най-вече към децата. В различните зони на огромното пространство те могат да бъдат машинисти, пожарникари, астронавти и каквото друго си пожелаят. Множество интерактивни атракции и съоръжения им помагат да се превъплътят в различни роли и да научат много за всяка една професия. Разбира се, родителите могат да влязат и да се забавлявт заедно с тях.

GreenLive Air – HKFA е райско кътче за възрастни и тийнейджъри. В него се предлагат различни симулационни игри.

Летище “Франц Йозеф Щраус” (Franz Josef Strauss Airport), Мюнхен, Германия (Munich, Germany)

Летище “Франц Йозеф Щраус” (Franz Josef Strauss Airport), Мюнхен, Германия (Munich, Germany) е второто най-натоварено пътническо летище в Германия и седмото най-натоварено в Европа. И въпреки това от него е истинско удоволствие да се лети.

Множеството зони за релакс, ресторантите и кафенетата, работните кътове предлагат на пасажерите възможности за спокойно изчакване на следващия полет.

Особено голямо внимание е обърнато на децата. За малките пътници на всякаква възраст са организирани клубове, игри по интереси, занимални, работилници. Трябва само да проверите предварително какво ще е най-подходящо за вашето дете. Обърнете внимание и на активностите на открито – като голямата детска площадка, на която хлапетата могат да се катерят, да тичат, да скачат, да се люлеят на съоръжения, типични за различни части на света.

Екскурзии, места със спиращи дъха гледки, от които можете да наблюдавате излитането и кацането на самолетите, музей на авиацията, турове из летището, тематични събития, страхотен спа център с голям басейн, зала за акупресура – на летището в Мюнхен определено няма да скучаете.

Планирате ли да летите през някое от тези международни летища скоро? Или ви се иска да направите пътуване до екзотична дестинация, но нямате време да го организирате? Свържете се с нас, ние ще поемем организацията и ще подготвим всичко необходимо за вашето пътуване по работа или за почивка.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Круиз Балтийски столици

Круиз Балтийски столици

Опознайте една красива част на Европа (Europe) с богата и интересна история. Запишете се за круиз „Балтийски столици“ и се впуснете в приключение, което ще промени коренно представите ви за тази част от континента. А ние, днес, ще ви разкажем какво...

read more
Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров (Arabian Peninsula) страна, ви среща с източна култура, богата история и природа, съвсем необичайна за нашите географски ширини. Екзотичното крайбрежие ви приветства, необятната пустиня пресъздава...

read more
Eкскурзия в Марсилия

Eкскурзия в Марсилия

Вторият по големина град във Франция (France) се е разлял по хълмовете на Френската ривиера (French Riviera) в очакване на вашите възхитени погледи. Марсилия (Marseille) е честа круизна спирка. От нея лъха на разкош, на бунт, на горещина и страсти....

read more
С деца в Дубай

С деца в Дубай

Планирате семейна почивка с деца в Дубай, ОАЕ (Dubai, UAE) и искате не просто да се насладите на преживяванията си, а да прекарате специални моменти заедно. Мечтаете за приключения и нови емоции. Искате да опознаете този далечен свят, да се...

read more
Коледни базари в Германия

Коледни базари в Германия

Историята на коледните базари в Германия датира от XIV – XVI век. Зараждат се като традиционно средство за пазаруване по това време на годината. Няма яснота къде възникват първо, но за кратко се разпространяват из големите градове. Немските коледни...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076