Джип сафари в Шри Ланка

Ако планирате почивка в Шри Ланка (Sri Lanka), то джип сафари в националния парк Удавалаве (Udawalawe National Park) трябва да е в топ списъка ви с места за посещение. Едва ли другаде можете да видите толкова много слонове. И не само тях.

Националният парк Удавалаве е създаден през 1972 година като убежище за дивите животни, изгонени от естествените си местообитания при строежа на язовира Удавалаве.

Разположен е на 308,2 км площ и на територията му живеят уникални растителни и животински видове. Включването в джип сафари ви позволява да разгледате колкото се може повече от тях.

Екзотични пътешествия

Южна Азия

Шри Ланка

Незабравимо преживяване за цялото семейство – джип сафари в Шри Ланка

Обикновено една обиколка с джип трае между 3 и 4 часа. Вашият шофьор и водач ви взима от портала и ви връща отново там, когато сафарито приключи. Всички шофьори познават добре парка, наблюдателни са и ще ви помогнат да видите интересни животни, растения и ситуации.

Добре е да знаете предварително, че в национален парк Удавалаве има много слонове, но малко леопарди. Но ако имате късмет, може да видите и тях. Вземете с вас бинокъл – ще ви е от полза.

слончета в Udawalawe National Park, Sri Lanka

слон в национален парк Удавалаве (Udawalawe National Park, Sri Lanka)

слонче в национален парк Удавалаве (Udawalawe National Park, Sri Lanka)

По пътя си ще срещнете стада диви биволи, петнисти елени, гигантски катерици, крокодили. В национален парк Удавалаве, Шри Ланка живеят още мангусти и чакали, над 30 вида змии, множество пеперуди – над 135 вида – и птици – 183 вида, някои от които мигриращи. Голяма част от животните и растенията, които живеят в националния парк не можете да видите никъде другаде.

Усещането, че сте гости в дома на дивите животни и можете да се докоснете до тях в естествената им среда е неописуемо. Вълнение, радост, възторг, страх – подгответе се за експлозия от чувства. В Удавалаве сте сред дивата природа.

пейзаж от национален парк Удавалаве (Udawalawe National Park, Sri Lanka)

Джип сафари в Шри Ланка (Udawalawe National Park, Sri Lanka)

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Национален парк Удавалаве (Udawalawe National Park)

От вас зависи по кое време на деня да се осъществи сафарито. Ако сте ранна птица, сутрешната обиколка е чудесна идея. Следобедната обиколка пък ще ви позволи да видите как слоновете се къпят в реката. По-голяма е и вероятността да мернете крокодили.

Джип сафарито в национален парк Удавалаве, Шри Ланка е подходящо и за деца. Представете си колко щастливи ще са вашите съкровища да видят слон само на няколко метра от себе си или да наблюдават боричкането на маймуните. Подарете си един незабравим ден сред дивата природа. Няма да съжалявате.

диви слончета от джип сафари в Шри Ланка (Udawalawe National Park, Sri Lanka)

Див слон от джип сафари в Шри Ланка, (Udawalawe National Park, Sri Lanka)

Паун от джип сафари в Шри Ланка (Udawalawe National Park, Sri Lanka)

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Свържете се с нас, ние можем да организираме цялата ви почивка в Шри Ланка – от пътуването, през настаняването, до джип сафарито в Удавалаве – като се съобразим с всички ваши изисквания, интереси и вкусове.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Меден месец на Малдивите

Меден месец на Малдивите

Почивка на Малдивите (Maldives) е мечта на повечето хора, а меден месец на Малдивите е мечта на всяка булка. Осъществете вашето бленувано сватбено пътешествие и се откъснете изцяло от реалността. Представяме ви 10 великолепни хотела на Малдивските...

read more
Фолклорни танци I

Фолклорни танци I

Да гледате традиционните фолклорни танци на страната, из която пътешествате е един от най-бързите и вълнуващи начини да се докоснете до душата на местните; да научите повече за темперамента им, за отношението им към любовта и природата, към живота....

read more
Меден месец

Меден месец

Меденият месец има 2 недостатъка. Първият е, че все някога свършва. Вторият е, че трябва да си изберете едно място, на което да го прекарате, няма как да посетите всички. Изборът никак не е лесен, разбираме го напълно и ви предлагаме да стесните...

read more
Топ 9 в Шри Ланка

Топ 9 в Шри Ланка

Шри Ланка (Sri Lanka) е държава в Южна Азия (South Asia). Тропическият остров с капковидна форма често е наричан “Сълзата на Индия”. Старото му име е Цейлон (Ceylon). Страната е с население около 21 милиона, от които 74% изповядват будизъм, а 18%...

read more
7 екзотични почивки

7 екзотични почивки

Зима е, студено е. Тук сме сложили ръкавици и ботуши, някъде там грее ласкаво слънце, палми се поклащат на вятъра, топла морска вода мие безкрайните плажове. Къде да отидем? В следващите няколко реда ще ви запознаем с някои от най-търсените...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076