1 ден на екскурзия в Куала Лумпур, Малайзия

Куала Лумпур, Малайзия (Kuala Lumpur, Malaysia) е деветият най-посещаван град в света, един от най-модерните в Азия, а също и с едни от най-високите сгради в света. И тук, както и в Дубай, ОАЕ (Dubai, UAE), всичко е “най-“, а възможностите за забавление са безброй.

Ако имате само един ден в Куала Лумпур, ето как ви препоръчваме да го оползотворите.

City Gallery, Merdaka Square, Kuala Lumpur, Malaysia

Югоизточна Азия

Малайзия

Куала Лумпур

10:00 – Поставете началото на вашата обиколка в малайзийската столица от площад Датаран Мердека (Dataran Merdeka)

Започнете разходката си из града от Площада на независимостта – Датаран Мердека (Dataran Merdeka). На него, през 1957 година, е обявена независимостта на Малайзия. Той представлява зелени тревни площи (на тях англичаните някога са играели крикет), заобиколени от сгради в колониален стил. Зад тях се извисяват силуетите на високи, модерни постройки. Може да видите красивата сграда на султан Абдул Самад (Bangunan Sultan Abdul Samad), градския театър (Panggung Bandaraya City Theater), галерията (Kuala Lumpur City Gallery), както и музея за текстил (National Textile Museum). За миг ще се пренесете в отминали времена. Насладете се на изящната архитектура и продължете към джамията Масджид Джамек.

Площадът на независимостта в Куала Лумпур, Малайзия (Sultan Abdul Samad Building, Merdaka Square, Kuala Lumpur, Malaysia)

Merdaka Square, Kuala Lumpur, Malaysia

Площадът на независимостта в малайзийската столица (Merdaka Square, Kuala Lumpur, Malaysia)

11:00 – Разгледайте красивата джамия Масджид Джамек (Masjid Jamek)

Масджид Джамек (Masjid Jamek) е най-старата джамия в Куала Лумпур. Построена е през 1909 година на ключово за града място – там, където се събират двете реки Кланг (Klang) и Гомбак (Gombak).

Проектирана е в индо-сарацински стил и през годините е пристроявана, разширявана. Днес тя е с три купола (най-високият е 21,3 метра) и минарета в червено и бяло.

Джамията има няколко имена: “петъчна джамия”, “мястото, където хората се събират да се поклонят” (това значи думата “джамек”) и “джамията на залеза”. Ако ви остане време, върнете се да я погледнете отново на залез слънце. Гледката е прелестна.

Masjid Jamek, Kuala Lumpur, Malaysia

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

12:00 – Изкачете се на кулата Менара (Menara Kuala Lumpur) и се полюбувайте на 360 градусовата панорамна гледка към Куала Лумпур

Кулата “Менара” (Menara Kuala Lumpur) е висока 421 метра и се води седмата по височина свободностояща кула в света. Тя и една от най-големите туристически атракции. На върха ѝ има въртящ се ресторант, от който се открива чудна гледка към града. Можете да се качите да разгледате или да похапнете преди да продължите разходката си.

Кулата Менара в Куала Лумпур (Menara Tower, Kuala Lumpur, Malaysia)

Гледка към кулите Петронас от кулата Менара в малайзийската столица (Menara Tower, Kuala Lumpur, Malaysia)

360 градусовата гледка от Кулата Менара в Куала Лумпур, Малайзия (Menara Tower, Kuala Lumpur, Malaysia)

14:00 – Разходете се до пещерите Бату (Batu Caves), разположени в близост до малайзийската столица

Пещерите Бату (Batu Caves) се намират недалеч от Куала Лумпур и привличат не само туристи, но и хиляди хиндуисти.

Варовиковите пещери, които всъщност представляват древен храмов комплекс, са три основни и няколко по-малки. Най-голямата се нарича “Катедралата”. За да стигнете до тях, трябва да се изкачите по 272 стълби. В началото им е поставена златна статуя на бога на войната Муруган, висока 42,7 метра. Вътре в самите тях ще видите множество хиндуистки рисунки, статуи и артефакти.

Разходката из “Бату” е докосване до мистичното. Усещане, което се разсейва само от съвсем реалните маймунки, които често пребъркват посетителите за храна и са много доволни, ако някой се е сетил да им донесе банани.

Пещерите Бату, в близост до Куала Лумпур, Малайзия (Batu Caves, Kuala Lumpur, Malaysia)

16:00 – Купете си нещо за спомен от централния пазар на Куала Лумпур (Kuala Lumpur)

Ако ви остане време, посетете Централния пазар. Това е мястото за пазаруване на сувенири и подаръци, възползвайте се. Сградата, в стил ар деко с типични за района барокови орнаменти е част от националното наследство. През 80-те години на XX век е преустроена в център на занаятите и изкуствата и остава такъв и до днес. Местни художници и занаятчии организират изложби и предлагат своите произведения на купувачите. Ако сте почитатели на стила батик, това е вашето място. Ако искате да опознаете културата и изкуството на Малайзия, но не знаете дали ще стигнете до музея, пак това е мястото.

На втория етаж на пазара се сервира и азиатска храна.

Централният пазар в столицата на Малайзия (Central Market, Kuala Lumpur, Malaysia)

Central Market, Kuala Lumpur, Malaysia

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

18:00 – Изпийте по питие в Skybar с гледка към малайзийската столица през нощта

Skybar-а на 33-я етаж на Traders Hotel KL е едно емблематично място за Куала Лумпур. А също и едно от най-награждаваните заведения в Малайзия.

Гледката, която се разкрива от него е към кулите Петронас – един от разкошно осветените вечер символи на града. Масите са подредени около басейн, има специални “кабани” – сепарета с шезлонги, разположени до прозорците.

Музиката може да бъде джаз, поп, лек рок, но винаги е пусната само за фон, така че да не смущава разговорите на гостите.

Кухнята е невероятна, алкохолът – високо качество, но нещото, което не бива да пропускате са коктейлите. В Skybara на Traders Hotel KL те са наистина изключителни.

 Гледка от Скайбар към кулите Петронас, Куала Лумпур, Малайзия (Skybar, Traders Hotel, Kuala Lumpur, Malaysia)

Skybar, Traders Hotel, Kuala Lumpur, Malaysia

20:00 – Насладете се на светлинното шоу пред кулите близнаци Петронас (Petronas Towers) и търговския център (KLCC)

Доскоро кулите Петронас (Petronas Towers) бяха най-високата сграда в Куала Лумпур – 491 м. Посетителите могат да се качат чак до върха им. А ако искат да си спестят адреналин, могат да слязат на моста, който свързва двете кули на 170 метра височина.

Посетете и модерния търговски център към кулите (KLCC – Kuala Lumpur City Centre), който предлага не само страхотни шопинг възможности, но и всякакви други забавления.

Чудесна идея е вашата разходка из Куала Лумпур да приключи именно тук. Вечер кулите Петронас са разкошно осветени, а фонтанът на търговския център е арена за невероятно светлинно-музикално шоу.

Кулите Петронас, Куала Лумпур, Малайзия (Petronas Towers, Kuala Lumpur, Malaysia)

Екипът на Какао Турс има богат опит с организирането на почивки в Азия. Свържете се с нас – ще организираме бързо и вашата екскурзия в Куала Лумпур. Ще ви дадем ценни съвети, така че да извлечете максимална полза от пътешествието си.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Топ аквариуми в света

Топ аквариуми в света

Посещението на аквариум, дори по-скромен като размери и разнообразие на морски животни, е свързано с вълнения и трепети за малки и големи. Докосването до мъчаливия, подводен свят на рибите винаги е равно на магия. Затова днес ви представяме списък...

read more
Топ 9 в Тайланд

Топ 9 в Тайланд

Писали сме доста за Тайланд (Thailand), но многобройните лица на тази страна не спират да ни удивляват и очароват. Явно и за вас е така, защото това е една от дестинациите, за които най-често организираме пътувания и почивки по поръчка....

read more
Сватбени церемонии

Сватбени церемонии

Срещнали сте човека, с когото искате да прекарете живота си, получили сте най-романтичното предложение за брак и сега искате да имате “най-” сватба. Разбираме ви, щастието трябва да се празнува, допълва и увеличва. Сигурно имате вече поне 2 – 3...

read more
Екскурзия във Виетнам

Екскурзия във Виетнам

Виетнам (Vietnam) е място, което човек обиква от пръв поглед – пълно с живот и усмихнати хора, смесица от непознати за нас традиции и до болка позната модерност. Предлага на пътешественика нови гледки, вкусове, аромати, философия. Заслужава си да...

read more
Кафе и кафени напитки II

Кафе и кафени напитки II

Продължаваме с разказа за това кой как си пие кафето в различните държави. Четете и планирайте следващото си пътуване, а ние ще ви разкажем за още 8 кафени напитки, които да опитате на път.Кулинарни изкушенияТуристически дестинацииПочивки и...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076