Какво да видите за 6 часа екскурзия в Марсилия, Южна Франция

Вторият по големина град във Франция (France) се е разлял по хълмовете на Френската ривиера (French Riviera) в очакване на вашите възхитени погледи. Марсилия (Marseille) е честа круизна спирка. От нея лъха на разкош, на бунт, на горещина и страсти. Заслужава си да се разходите из стария ѝ град и да усетите тази специфична южна атмосфера. Вижте какво не бива да пропускате, по време на вашата екскурзия в Марсилия.

Поглед към Марсилия
Марсилия, Франция

Туристически дестинации

Западна Европа

Франция

Посетете базиликата „Нотр Дам дьо ла Гард“ (Basilica of Notre-Dame of la Garde) и вижте Марсилия  (Marseille) отвисоко

Католическият храм „Света Богородица Пазителка“ (Basilica of Notre-Dame of la Garde) се вижда, където и в града да застанете. Позлатената статуя на Пресвета Богородица, поставена на върха ѝ, е висока 9,7 м и неизменно привлича погледите на току-що пристигналите в Марсилия.

Базиликата е проектирана от същия архитект – Есперандьо –, който проектира и катедралата „Сен Мари дьо ла Мажор“, ще забележите сходства в двата храма. „Нотр Дам дьо ла Гард“ е построена в периода 1853 – 1864 година и е прочута с великолепните си мозайки. 12 милиона кубчета с размер от 1 до 2 см са използвани за направата на римски мозайки с геометрични фигури, пейзажи, сцени от Стария Завет. Разгледайте ги, няма да съжалявате.

Базиликата „Нотр Дам дьо ла Гард“ в Марсилия

Разходете се край старото пристанище

Това е любимото ни място в Марсилия. То, заедно с прилепения до него музей на цивилизациите на Европа и Средиземноморието, и с площада с улични музиканти и артисти пред него, ви показва същината на този странен град.

600 г. пр. н. е. гръцки преселници за първи път използват залива като пристанище. То се оформя през вековете и през XIX век вече става най-важното място в Марсилия – нейният търговски център. Тогава през него са преминавали около 18 000 търговски кораба годишно. С появата на параходите дълбочината му се оказва недостатъчна и днес то е пристанище за яхти и всякакви видове лодки.

Разходката по Старото пристанище е странно магична. Особено малко след ранна утрин, когато слънцето напича, част от яхтите са отплавали и единствените хора около вас са няколко деца, които скачат във водата точно до табелата „Къпането забранено“.

Оттук може лесно да се спуснете и по уличките на стария град.

Старото пристанище на Марсилия

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Направете си фотопауза пред двореца Лоншан (Palais Longchamp)

След като е построен Марсилският канал, с който градът преборва постоянната липса на вода, херцогът на Орлеан решава да издигне дворец, в който акцент и веколепие внася именно водата.

В центъра на комплекса, който наричаме двореца Лоншан (Palais Longchamp), стои огромен фонтан, заобиколен от колонади. От едната му страна е музеят за изящни изкуства, а от другата – музеят по естествена история. Към входа на комплекса водят две големи, симетрични стълбища, украсени със статии на хищници. В самия 10 метров фонтан е разположена скулптура на колесница с три жени. Най-високата символизира река Дюранс, другите две са символ на пшеницата и гроздето.

Комплексът е обграден от в разкошен парк, в който със сигурност ще ви хареса да се пошляете – кратък отдих от бяло-жълтите, шумни улици на Марсилия.

Разгледайте марсилската катедрала „Сент Мари дьо ла Мажор“ (Cathedral de la Major)

Разходката до „Сент Мари дьо ла Мажор“ (Cathedral of Sainte-Marie-Majeure или “La Major”) е вълнуваща сама по себе си. Излизате от XIX век – Старото пристанище; минавате през ХХI век – музеят на цивилизациите; пресичате шосето и стигате пак до XIX век – католическата катедрала. Тя се състои от две, разположени една до друга църкви, и е с впечатляващи размери. Интериорът ѝ е великолепен – изпълнен от флорентински мрамор, оникс и калисански мрамор. Тя също е богато декорирана с мозайки, венециански.

Катедрала „Сент Мари дьо ла Мажор“ във Франция
Катедрала „Сент Мари дьо ла Мажор“ в Марсилия

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Запознайте се с историята на изкуството и декорацията в Музея на модата (Museum of the Decorative Arts, Fashion and Ceramics)

Това е един от музеите в Марсилия, които не бива да пропускате. Първо, защото събира впечатляващите над 5000 експоната, които ви разказват не само историята на модата, но и на човешкото житие-битие и естествения ни стремеж към красивото и удобното. Второ, защото все пак сте във Франция, в която модата е религия и култ.

Може да разгледате основната експозиция или да проверите какви са временните изложби – току-виж сте попаднали на тематична експозиция за любимия си дизайнер.

Южна Франция (Southern France) е микс от вкусове, настроения, култури, архитектури, обединена от две неща – жаркото слънце и синьото море. Дори и да имате само 6 часа на разположение за екскурзия в Марсилия сме сигурни, че тя ще ви плени.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Паркът “Койкенхоф”

Паркът “Койкенхоф”

Иска ви се да направите пътешествие до единствено по рода си място, да видите красоти, които не съществуват другаде по света, но нямате време за дълги пътувания и екзотични дестинации? Посетете парка “Койкенхоф” (Keukenhof Tulip Gardens),...

read more
Свети Валентин в Европа

Свети Валентин в Европа

Две са нещата, необходими за празнуване на свети Валентин – любов и взаимност. Всичко останало е разкошно допълнение към щастието ви. Използвайте празника, за да заздравите връзката си и да споделите още един перфектен ден заедно. Дали ще...

read more
Европейски круизи

Европейски круизи

Круиз из Европа (Europe) е вълнуващо преживяване дори за хора, които са били във всяка една европейска страна и са пътували доста по света. Те ви дават друг поглед върху познатите места и се наслаждавате на удоволствия и забавления, които няма как...

read more
Обиколка на Париж

Обиколка на Париж

Париж (Paris) е град на любовта, романтиката, изкуството. Може да бъде град на мистериите или град на кулинарните изкушения. Зависи от това какво вие искате да откриете в него. В столицата на Франция (France) въпросът “Какво може да правите днес?”...

read more
Сватбени церемонии

Сватбени церемонии

Срещнали сте човека, с когото искате да прекарете живота си, получили сте най-романтичното предложение за брак и сега искате да имате “най-” сватба. Разбираме ви, щастието трябва да се празнува, допълва и увеличва. Сигурно имате вече поне 2 – 3...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076