7 неща, които да направите по време на екскурзия в Нидерландия

Ако не сте ходили в Нидерландия (Netherlands), запишете я в пътешественическия си календар.

И не, не планирайте само посещение на Амстердам (Amsterdam). Той е добра отправна точка за разходка из цялата страна. А тя си струва да бъде видяна и опозната.

Предлагаме ви примерен маршрут и няколко неща, които непременно трябва да видите и да направите, за да усетите духа на страната на лалетата, сиренето, колелетата и великите художници.

Историческо наследство

Западна Европа

Нидерландия

Разходете се с лодка в Амстердам (Amsterdam) – столицата на Нидерландия (Netherlands)

Започнете от най-посещавания град в Нидерландия – Амстердам. Разходете се из музеите, върнете се към безгрижните, безотговрни тийнейджърски години в някой кофишоп. Може дори да си направите чудновата семейна разходка из квартала с червените фенери. Посетете музея на Ван Гог, пазара за цветя, музея на Хайнекен.

Независимо с колко време разполагате, подарете си разходка с лодка из амстердамските канали. Това е най-бързият и приятен начин да обиколите целия град.

Амстердам има повече от 100 канала (общата им дължина е над 1000 километра) и 1200 моста, голяма част от които са строени още през XVII век.

Плаването из града само по себе си е приключение, но вие може да изберете и специален круиз. Разнообразието е огромно. Предлагат се тематични разходки като Хайнекен круиз, винен круиз, круиз с дегустация на холандски сирена и вино, архитектурен круиз, еднодневна разходка със спирка и посещение на най-известните музеи. За семейства с деца особено интересен е и специалният детски круиз.

За нас ще е удоволствие да ви помогнем в избора, да ви резервираме места и да ви насочим към други забавления в Амстердам, отговарящи на вкуса и интересите ви.

Амстреднам (Amsterdam) - столицата на Нидерландия (Netherlands)

Амстердам, Нидерландия (Amsterdam, Netherlands)

Посетете пазара за сирене в Гауда (Gouda), разположен в провинция Южна Холандия (South Holland), Нидерландия

Да, има такъв град в Нидерландия и едноименното сирене се произвежда във фермите около него още от V век.

Гауда (Gouda) е типичен холандски град с чудесна архитектура и кокетни заведения, но ние ви препоръчваме да обърнете внимание на няколко неща: сградата на кметството, сградата с кантара за сирене Гауда, построена през XVII век и пазара на сирене, който се провежда всеки четвъртък сутрин през цялото лято.

Така ще опитате различни видове гауда, ще научите на кой етап от зреенете си с какво вино върви, ще станете свидетели на забавния, подобен на танц, пазарлък, който се изпълнява на пазара при определяне продажната цена на сиренето.

 Фермерският пазар за сирене в Гауда, Нидерландия (Cheese Market Gouda, Netherlands)

 Пазарът на сирене в Гауда, Нидерландия (Cheese Market Gouda, Netherlands)

 Cheese Market Gouda, Netherlands

 Cheese Market Gouda, Netherlands

 Cheese Market Gouda, Netherlands

 Сирене Гауда, Нидерландия (Cheese Market Gouda, Netherlands)

 Пазарът на сирене в Нидерландия (Cheese Market Gouda, Netherlands)

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Разходете се из цветните лехи в градините Койкенхоф (Keukenhof)

Архитектура, изкуство, сирена, лодки, вятърни мелници и градини – казахме ви, че Нидерландия може да предложи много.

По време на разходката си из страната ви препоръчваме да посетите Койкенхоф (Keukenhof) – невероятни градини, разположени на 32 хектара земя. Отворени са за посетители само два месеца в годината – времето, в което цъфтят засадените на ръка 7 милиона цветя.

Градините са създадени през XIX век, преди това тези земи са били част от ловния парк на замъка Койкенхоф. През XX век в тях започват да се правят първите изложби на цветя.

Ще останете очаровани от градинарското майсторство на холандците. Експлозията от форми и аромати е балансирана от тихи кътчета, скрити езерца, места за пикник и за отдих.

Може да обиколите парка пеша (алеите са дълги общо 15 километра) или да се разходите из него с лодка. Ние ви препоръчваме да комбинирате двете преживявания.

 лалетата в градините Койкенхоф, Нидерландия (Keukenhof Gardens, Netherlands

 Градините на Нидерландия, Койкенхоф (Keukenhof Gardens, Netherlands)

 Keukenhof Gardens, Netherlands

 Лалетата на Нидерландия (Keukenhof Gardens, Netherlands)

Купете си сувенир от автентичния син порцелан в Делфт (Delft), Нидерландия

Градът, в който живее и твори Вермеер – има очарователна стара част, но е известен основно с изящния си порцелан. Ще проверите на място коя история е вярна – че производството му е започнало след като местните грънчари виждат за първи път китайски порцелан и създават успешни негови имитации или че в града пристигат италиански емигранти, които предават уменията си на местните грънчари.

Знаем, че през XVII век в Делфт (Delft) отваря врати Кралската фабрика за делфтски порцелан. В музея, направен към нея, можете да видите истински шедьоври от различни периоди, да се запознаете с целия процес на производство и декорация. В множеството малки сувенирни магазини в града се предлагат майсторски изрисувани вази, чинии, кани, камбанки, отнесете със себе си късче син порцелан за спомен.

 Порцеланът на Делфт, Нидерландия (Delft, Netherlands)

Вижте “Момичето с перлената обица” в музея “Маурицхойс” (Mauritshuis), Хага (The Hague), Южна Нидерландия

В Хага (The Hague) има много за гледане и правене, но каквато и да е програмата ви, не бива да пропускате посещение на “Маурицхойс” (Mauritshuis). Този малък музей е признат за един от най-добрите в света, а сбирката му е посветена на холандските майстори от XVIII век.

В нея са изложени шедьоври като “Урок по анатомия” на Рембранд и “Момичето с перлената обица” на Вермеер.

Оскъдните данни за живота на Йоханес Вермеер ван Делфт и множеството хипотези за това кой е моделът, позирал за “Момичето с перлената обица”, превръщат картината в централна тема за книги и филми. Може би сте гледали едноименния филм от 2003 година със Скарлет Йохансон в една от главните роли.

Дори да не сте големи почитатели на живописта, ще останете омагьосани от майсторството на художника и погледа на момичето с перлената обица.

 Маурицхойс (Mauritshuis), Хага, Нидерландия (The Hague, Netherlands)

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Наемете колело в Утрехт (Utrecht)

Към всички изброени благини на Нидерландия трябва да добавим и велосипедите. В тази страна те са на особена почит и инфраструктурата е съобразена по-скоро с колоездачите и пешеходците отколкото с автомобилите.

Продължете пътешествието си из Нидерландия с велосипедна разходка из Утрехт (Utrecht). Тук се намира най-големият велопаркинг в света. Може да наемете някой от оставените в него 700 обществени велосипеда, да се спуснете с колелото си по рампите и да се втурнете да изследвате града. Паркингът е отворен денонощно.

Разходете се из центъра на Утрехт – на малко места може да се види толкова интересна и сполучлива симбиоза между средновековна и модерна архитектура. В града се намира най-големият холандски университет, има няколко интересни музея, улиците са пълни с млади хора и кипи бурен нощен живот. Ако не сте изтощени от велосипедната си обиколка, включете се в него и вие.

 Утрехт, Нидерландия (Utrecht, Netherlands)

 Utrecht, Netherlands

Посетете Лайден (Leiden) на залез слънце

В миналото градът се конкурирал с Амстердам за най-важно пристанище. Състезанието отдавна е приключило, но Лайден (Leiden) може да предложи много на всеки, който предпочита почивка далеч от тълпите туристи.

Тук е родното място на Рембранд. Къщата не е запазена, но пък все още съществува мястото, на което се е упражнявала в стрелба нощната стража. Същата, от която е част и художникът (всяко семейство трябвало да изпраща в нея по един мъж, за да участва в охраняването на града) и която по-късно рисува в една от най-известните си картини.

В Лайден има много и интересни забележителности, но вие вероятно вече ще сте поуморени от обиколката си из Нидерландия. Затова просто се разходете из града по залез слънце. Поседнете на пейка в Ботаническата градина. Вижте как светват в сумрака светлините на стария град и се насладете на една вечер край Рейн.

 Лайден, Нидерландия (Leiden, Netherlands)

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Eкскурзия в Марсилия

Eкскурзия в Марсилия

Вторият по големина град във Франция (France) се е разлял по хълмовете на Френската ривиера (French Riviera) в очакване на вашите възхитени погледи. Марсилия (Marseille) е честа круизна спирка. От нея лъха на разкош, на бунт, на горещина и страсти....

read more
Паркът “Койкенхоф”

Паркът “Койкенхоф”

Иска ви се да направите пътешествие до единствено по рода си място, да видите красоти, които не съществуват другаде по света, но нямате време за дълги пътувания и екзотични дестинации? Посетете парка “Койкенхоф” (Keukenhof Tulip Gardens),...

read more
Свети Валентин в Европа

Свети Валентин в Европа

Две са нещата, необходими за празнуване на свети Валентин – любов и взаимност. Всичко останало е разкошно допълнение към щастието ви. Използвайте празника, за да заздравите връзката си и да споделите още един перфектен ден заедно. Дали ще...

read more
Европейски круизи

Европейски круизи

Круиз из Европа (Europe) е вълнуващо преживяване дори за хора, които са били във всяка една европейска страна и са пътували доста по света. Те ви дават друг поглед върху познатите места и се наслаждавате на удоволствия и забавления, които няма как...

read more
Обиколка на Париж

Обиколка на Париж

Париж (Paris) е град на любовта, романтиката, изкуството. Може да бъде град на мистериите или град на кулинарните изкушения. Зависи от това какво вие искате да откриете в него. В столицата на Франция (France) въпросът “Какво може да правите днес?”...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076