7 идеи как да прекарате времето си на екскурзия в Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров (Arabian Peninsula) страна, ви среща с източна култура, богата история и природа, съвсем необичайна за нашите географски ширини. Екзотичното крайбрежие ви приветства, необятната пустиня пресъздава сюрреалистични пейзажи, а вековната история разкрива тайните си. Всичко това откривате на екскурзия в Оман, и много повече.

Дворецът Ал Алам, Маскат, Оман

Туристически дестинации

Югозападна Азия

Оман

Насладете се на изящната джамия Султан Кабус (Sultan Qaboos Grand Mosque) в столицата на Оман (Oman) – Маскат (Muscat)

Една от най-впечатляващите сгради в страната е джамията Султан Кабус (Sultan Qaboos Grand Mosque), разположена в град Маскат (Muscat). Изградена преди няколко десетилетия, ежегодно тя привлича посетители от цял свят. Оставате възхитени от просторните мраморни дворове, от традиционна ислямска архитектура, белязана с модернистични влияния. Мащабите са внушителни – джамията е разположена на над 40 000 кв.м. Самият комплекс включва две молитвени зали – по-голяма (мъжка) и по-малка (женска), както и библиотека, а петте минарета са символ на петте стълба на исляма.

Забележителни в интериора й са молитвеният килим и грандиозният полилией. Теглото на килима надвишава 21 тона и е ръчно изработен в Иран, в продължение на близо 4 години. Отражение на персийските традиции в тъкането, той преплита в себе си 28 цвята, повечето получени от натурални багрила. Централният полилей е произведен от италианска фирма и е с височина 14 метра, тежи 8,5 тона и включва 600 000 кристала.

Джамията Султан Кабус (Sultan Qaboos Grand Mosque), Маскат, Оман
Джамията Султан Кабус Маскат
Полилея в джамията Султан Кабус, Оман

Отдайте се на плажна почивка в Салала (Salalah)

Ако планирате екскурзия в Оман, няма как да не посетите Салала (Salalah) с неговите бели пясъчни ивици, кокосови палми и бананови дървета. Разположен по крайбрежието на Арабско море (Arabian Sea), градът е оазис, който ежегодно привлича туристи от цял свят.

Независимо дали предпочитате водни спортове, слънчеви бани или фин пясък, тук намирате своето място. Ако искате да усетите тропика, посетете плажа Ал Хафа (Al Haffa). Спрете ли се на Дахариз (Dahariz) и близката лагуна, наблюдавате гнезденето на различни мигриращи птици и се срещате с красивото фламинго.

Предпочитате уединението? Посетете Такка бийч (Takka Beach). Риболовът е едно от основните препитания, и вероятно водата ще е пълна с рибарски лодки. Друг усамотен плаж, до който си заслужава да стигнете, е Скритият плаж Масуд (Masood). Сгушен сред гънките на планински склонове, той носи мистично усещане, от което не трябва да се лишавате. С води, пулсиращи от живот, местността е предпочитано място за гмуркане.

Плажна почивка в Салала, Оман

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Полюбувайте се на залеза в пустинята Уахиба (Wahiba Sands) след вълнуващо джип сафари в Оман

Мечтаете за адреналин сред необятните пустинни пейзажи по време на своята почивка? Джип сафари в пустинята Уахиба (Wahiba Sands) е спиращо дъха приключение сред дюните. Със своя многоцветен пясък, който пресъздава различните нюанси на златисто, охра, и бяло, Уахиба е известна още като площадката за приключения на Оман. А джип сафарито ви отвежда в дълбините ѝ и ви оставя безмълвни пред мащабите на природата.

Ако изберете това преживяване, останете за нощта и се полюбувайте на величествения залез. Съзерцавайте танца на розовото, оранжевото и лилавото, които преливат едни в други, докато слънцето бавно потъва зад хоризонта. Наблюдавайте пясъка, навяван от вятъра, и непрекъснато менящите се по него сенки. Целият този спектакъл на цветове, на фона на необятната пустиня, ви носи усещания каквито не сте изпитвали до момента.

пустинята Уахиба, Оман
джип сафари в пустинята Уахиба, Оман

Пренощувайте в пустинен лагер

Останете ли една вечер в пустинята, за да изпратите слънцето, продължете своето арабско приказно преживяване, като пренощувате в пустинен лагер. Именно така можете да почувствате магията на пустинята и да се слеете с природата наоколо.

Насладете се на традиционната кухня, а когато нощта се спусне и небето почернее, се полюбувайте на една от най-красивите гледки в живота си – Млечния път и небето, натежало от хиляди звезди.

Събуждането сред дюните е преживяване, което може би няма да изпитате отново, а споменът от последните дни ще пазите жив дълго време.

Пустинен лагер в Оман

Разгледайте форта в историческия град Низва (Nizwa) – старата столица на Оман

В сърцето на Оман, сгушен в подножието на планината Ал Хаджар (Al Hadjar), се намира град Низва (Nizwa) – център на търговия, религия, образование и изкуство в миналото, и столица на страната през VI и VII век. Посетите ли го, пренасяте се в атмосферата на една отминала епоха, белязана от модернистични влияния.

Пътуването ви започва от сърцето на града и бързо ви пренася пред форт Низва, свидетелство за силата на Оман. Фортът е стратегически построен, за да осигури безопасността на града. Забележителна е кулата, със своите 40 метра височина. Тя, оръдията, както и високите крепостни стени, подчертават ключовата роля на Низва в миналото.

Посетете Биман Синкхоле (Bimmah Sinkhole) и си направете снимки на фона на тюркоазеното езеро

По време на екскурзията си в Оман включете в списъка със забележителности и понора Биман Синкхоле (Bimmah Sinkhole). Образуван до магистралата Маскат (Muscat) – Сур (Sur), той привлича туристи постоянно, и е една от най-популярните атракции в страната. В своята същност Биман Синкхоле е географска депресия във варовикови скали, а на дъното ѝ лежи красиво тюркоазено езеро.

Мястото е благоустроено, освен това не липсват и желаещи да се разхладят в кристално чистите води. Ако стигнете до тук, няма как да не бъдете пленени от цветовете на езерото – от синьо в по-плитките части до наситено зелено, почти черно в най-дълбоките участъци, достигащи до над 90 метра.

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Открийте каньона Вади Бани Халид (Wadi Bani Khalid)

Ако планирате екскурзия в Оман, не пропускайте Вади Бани Халид (Wadi Bani Khalid) – каньон и в своята същност оазис насред скалистия пейзаж. Тук откривате изумрудени води, заобиколени от финикови палми сред сурови скални стени. Мястото е облагородено и привлича голям поток от туристи. Основното езеро е най-голямата атракция, но под и над него има и други по-малки водни басейни.

каньона Вади Бани Халид (Wadi Bani Khalid), Оман

Както сами се убедихте, екскурзията в Оман ви предлага изживявания каквито вероятно никога няма да изпитате. Атмосферата е пропита с история и традиция, а обиколката ви потапя в богатата култура на страната.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

С деца в Дубай

С деца в Дубай

Планирате семейна почивка с деца в Дубай, ОАЕ (Dubai, UAE) и искате не просто да се насладите на преживяванията си, а да прекарате специални моменти заедно. Мечтаете за приключения и нови емоции. Искате да опознаете този далечен свят, да се...

read more
Топ хотели на Мъртво море

Топ хотели на Мъртво море

Мъртво море (Dead Sea) е интересна дестинация за почивка. Ако си представяте обичайната почивка на море – сбъркали сте. Ваканция на Мъртво море е доста повече от това. Особено, ако отседнете в някой от най-добрите хотелски комплекси в района....

read more
Улична храна в Истанбул

Улична храна в Истанбул

Опитването на улична храна, когато пътешествате, е задължителна част от приключението. И ако в далечна Азия (Asia), това може да се окаже огромно предизвикателство, то в близката ни съседка проблемът е по-скоро как да смогнете да пробвате от...

read more
Топ аквариуми в света

Топ аквариуми в света

Посещението на аквариум, дори по-скромен като размери и разнообразие на морски животни, е свързано с вълнения и трепети за малки и големи. Докосването до мъчаливия, подводен свят на рибите винаги е равно на магия. Затова днес ви представяме списък...

read more
Сватбени церемонии

Сватбени церемонии

Срещнали сте човека, с когото искате да прекарете живота си, получили сте най-романтичното предложение за брак и сега искате да имате “най-” сватба. Разбираме ви, щастието трябва да се празнува, допълва и увеличва. Сигурно имате вече поне 2 – 3...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Потърсете ни

+359 884 007 076