8 неща, които да направите на екскурзия в Париж, Франция

Париж (Paris) е град на любовта, романтиката, изкуството. Може да бъде град на мистериите или град на кулинарните изкушения. Зависи от това какво вие искате да откриете в него.

В столицата на Франция (France) въпросът “Какво може да правите днес?” има стотици отговори.

Но ако сте за първи път на екскурзия в Париж, препоръчваме ви да следвате този кратък план. Така ще опознаете по малка част от различните му лица.

Западна Европа

Франция

Париж

Разходете се из улиците на най-артистичния квартал в Париж (Paris) – Монмартър (Montmartre)

Артистичното сърце на града някога е туптяло точно тук. Тулуз-Лотрек, Ван Гог, Пикасо, Модилияни са се разхождали по тези улици, живели са и са създавали творенията си в този квартал. Монмартър (Montmartre) е скъпоценно парче история за човешкото въображение и талант, чийто дух ще усетите дори само от една разходка.

Ако разполагате с повече време и искате да видите някои от основните забележителности в района, прегледайте статията ни “8 забележителности в Монмартър, Париж”.

Екскурзия в Париж, квартал Монмартър, катедрала Sacre Coeur

Направете си снимка на фона на Айфеловата кула (Eiffel Tower) – символът на Париж

Да сте в Париж и да не се снимате на фона на Айфеловата кула (Eiffel Tower) е като да сте в Рим, Италия (Rome, Italy) и да не видите папата. Вие решавате дали да се качите на гигантското съоръжение. Ние само ще ви подскажем, че освен да се насладите на страхотна гледка, може да посетите апартамента на върха, който мосю Айфел е направил специално за себе си и който днес е превърнат в музей, или да хапнете в ресторант Le Jules Verne. В него се правят минимум по две предложения за брак дневно, имайте го предвид, ако се чудите как да зададете на любимата си съдбоносния въпрос.

Интересно е да чуете и как парижани са приемали Айфеловата кула в началото, защо Мопасан е обядвал всеки ден под нея и какво я спасило от демонтиране (било планирано тя да остане в Париж само 20 години).

Поглед към Айфеловата кула (Eiffel Tower) от Триумфалната арка (Triumphal arch)

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Погледнете Париж отвисоко, изкачвайки Триумфалната арка (Triumphal arch)

Вярно, че ако сте се качили на Айфеловата кула, вече сте видели покривите на Париж, но Триумфалната арка (Triumphal arch) ви предлага друг тип преживяване. От нея тръгват лъчите на 12 парижки булеварда и пред погледа ви се е проснала разкошната “Шанз-Елизе” (Champs-Еlysеes). Чувствате се като властелин на града с цялото това жужене и движение в краката ви.

Екскурзия в Париж, поглед към йфеловата кула (Eiffel Tower) от Триумфалната арка (Triumphal arch), Франция (Paris, France)

Поглед към Дефанс от Триумфалната арка в Париж, Франция

Екскурзия в Париж, поглед към “Шанз-Елизе” (Champs-Еlysеes) от Триумфалната арка (Triumphal arch)

Посетете “Парижката Света Богородица” – катедрала “Нотр Дам де Пари” (Notre-Dame de Paris)

Катедралата “Нотр Дам де Пари” (Notre-Dame de Paris), чието строителство започва през XII век и завършва два века по-късно, е емблематично място не само за Франция, а за европейския дух и култура въобще. Това се видя особено ясно по време на пожара, който избухня на покрива ѝ през април 2019. Всички европейски страни се обединиха и подкрепиха с дарения възстановяването ѝ. То ще продължи поне в следващите 5 години. Все пак можете да отидете до мястото и да видите великолепния ѝ силует.

 
Катедралата “Нотр Дам де Пари” (Notre-Dame de Paris), Франция

Вижте загадъчната усмивка на Мона Лиза (Mona Lisa) в Лувъра (Louvre Museum), Париж

Все още никой не е разгадал притегателната сила на усмивката на Мона Лиза. Тя, вероятно, ще плени и вас. Непременно посетете Лувъра (Louvre Museum). Дори да разполагате с малко време и да не можете да разгледате огромните изложбени зали и апартаментите на Наполеон. Самата атмосфера, бавната разходка из залите и спирането тук-там пред някоя картина или скулптура, които са ви привлекли вниманието са достатъчни, за да почувствата красотата на мястото.

Непременно минете през малкия вътрешен двор и поседнете на някоя пейка, за да разгледате на спокойствие богато украсената фасада.

 
Музеят Лувъра (Louvre Museum)

Опитайте френски макарон Laduree

Рецептата за бисквитите, които по-късно ще се превърнат в макарони, е донесена от Италия през XVI век. Пекарната Ladurée, създадена през XIX век – 1862 година, ги произвежда и продава почти без прекъсване оттогава. Едва през 1930 година обаче внукът на основателя се сеща да оцвети бисквитите и да ги слепи с крем Ganache. Така всъщност се ражда макаронът.

Самата сладкарница Laduree е символ на елегантност, лукс и разкош. Това е и първото място, на което са били допускани дами (дотогава им е било забранено да влизат в кафенета). Нейна емблема са пълнички херувими, облечени като готвачи – част от декорацията на салона. Днес Ladurée е верига от сладкарници в целия свят и да хапнете от техните макарони е специално преживяване.

 

френски макарони Laduree

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Прекарайте един приятен следобед на корабче по Сена (Seine River)

Кейовете на река Сена (Seine River) са място за социализация, похапване и приключения. Може да станете част от масовката за филм, да ви навести орда гладни врабчета или да се запознаете с всички, насядали по вашия и съседните кейове за по-малко от час, защото се е разчуло, че си носите тирбушон за виното.

Също толкова приятно е да наблюдавате кейовете и сградите от двете страни на Сена, возейки се на корабче. Може да слушате беседата и да узнаете какви са мрачните здания от лявата страна на реката и колко души са намерили смъртта си в тях, а може и да се насладите на чаша вино, хубава музика и приятни гледки.

Круиз по река Сена, Париж, Франция

Завършете деня с шоу програма в едно от най-известните кабаретни заведения в Париж – “Лидо” (Lido de Paris)

Ако сте почитатели на кабарето – “Лидо” (Lido de Paris) е вашето място. Ако не сте гледали кабаре, но много ви се иска – “Лидо” е вашето място. В случай че търсите романтично, вълнуващо преживяване, за което да се облечете елегантно и по време на което да се насладите на превъзходна кухня и омайващо вино – “Лидо” е вашето място.

Шоу програмата на кабарето се слави със страхотни артисти, пищни костюми и декори и невероятни изпълнения. Подарете си една вечер в елегантния Париж на бохемските удоволствия, няма да съжалявате. 

Можем да организираме цялата ви екскурзия в Париж или да ви изготвим специална програма, споре вашите вкусове, интереси, бюджет и време. Свържете се с нас, ще начертаем пътя до “вашия” Париж!

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Eкскурзия в Марсилия

Eкскурзия в Марсилия

Вторият по големина град във Франция (France) се е разлял по хълмовете на Френската ривиера (French Riviera) в очакване на вашите възхитени погледи. Марсилия (Marseille) е честа круизна спирка. От нея лъха на разкош, на бунт, на горещина и страсти....

read more
Паркът “Койкенхоф”

Паркът “Койкенхоф”

Иска ви се да направите пътешествие до единствено по рода си място, да видите красоти, които не съществуват другаде по света, но нямате време за дълги пътувания и екзотични дестинации? Посетете парка “Койкенхоф” (Keukenhof Tulip Gardens),...

read more
Свети Валентин в Европа

Свети Валентин в Европа

Две са нещата, необходими за празнуване на свети Валентин – любов и взаимност. Всичко останало е разкошно допълнение към щастието ви. Използвайте празника, за да заздравите връзката си и да споделите още един перфектен ден заедно. Дали ще...

read more
Европейски круизи

Европейски круизи

Круиз из Европа (Europe) е вълнуващо преживяване дори за хора, които са били във всяка една европейска страна и са пътували доста по света. Те ви дават друг поглед върху познатите места и се наслаждавате на удоволствия и забавления, които няма как...

read more
Сватбени церемонии

Сватбени церемонии

Срещнали сте човека, с когото искате да прекарете живота си, получили сте най-романтичното предложение за брак и сега искате да имате “най-” сватба. Разбираме ви, щастието трябва да се празнува, допълва и увеличва. Сигурно имате вече поне 2 – 3...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076