6 причини да отплавате на круиз Норвежки фиорди това лято

Круизът е специално пътешествие – приключенският и откривателски дух, усещането за романтика и свобода ви завладяват изцяло, а в същото време се наслаждавате на всички удобства, на които сте свикнали. Тази комбинация е особено важна, когато плавате из норвежките фиорди. Круизът ви позволява да опознавате постепенно и с наслада студената, сурова красота на тези места и да си отдъхвате сред елегантна обстановка.

Пътешествието с кораб из норвежките фиорди не е за пропускане и затова има поне 6 основателни причини.

Запознайте се с тях и резервирайте своя круиз Норвежки фиорди за лятото още сега.

кораб за круиз Норвежки фиорди (Cruise Norway Fjords, Norway)

круиз Норвежки фиорди (Cruise Norway Fjords, Norway)

Корабът на мечтите

Северна Европа

Норвегия

Спиращите дъха пейзажи на норвежките фиорди

“Планини, скали, треви и море сме виждали!” – ще си кажете вие.

Не и такива – отговаряме ви веднага. Независимо от това дали пътувате с лодка, кораб, влак или пеша, Норвегия (Norway) ще ви се стори сякаш сте попаднали в детска книжка с илюстрации. Високи планини, надвиснали над водата скали, зелени поляни и над тях голи хълмове и буйни водопади – норвежката природа е запазена непокътната и дива. Човек бива пленен от красотата и величието й.

 Norwegian Fjords, Norway
 Norwegian Fjords, Norway
 Norwegian Fjords, Norway

Рибният пазар в Берген (Bergen)

Берген (Bergen) – портата към норвежките фиордите – е вторият по големина град в страната, съществуващ от 1070 година. Заобиколен е от седем планини и навлизането до вътрешното му пристанище – най-голямото в Норвегия – е преживяване, което не се забравя. Берген е известен със своя исторически център, в който са запазени едновремешните къщички на занаятчии и рибари – дървени, боядисани в охра и червено, с крепостта “Бергенхус” и огромния си пазар за риба. Разходката из пазара е сама по себе си истинско приключение. Продавачите ви приканват на всякакви езици да опитате стоката им. Освен десетки видове прясна риба, те ви предлагат вкусна рачешка салата, сушена риба треска и куп други морски деликатеси.

Рибният пазар в Берген, Норвегия (Fish Market, Bergen, Norway) - спирка от круиз Норвежки фиорди
Берген - спирка от круиз Норвежки фиорди
Деликатеси от рибния пазар в Берген - спирка от круиз Норвежки фиорди
Fish Market, Bergen, Norway
Fish Market, Bergen, Norway

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Белите нощи на Севера

Усещането, че денят продължава безкрайно и времето стига за всичко е много примамливо. А млечният здрач, който покрива земята вместо обичайната тъмнина създава усещане, че плавате през призрачни местности. Причина за белите нощи е наклонената земна ос – при въртенето на земята всеки от полюсите е обърнат към слънцето за 6 месеца. През това време слънцето не залязва или се скрива за кратко зад хоризонта и се показва отново.

Ако се запишете за круиз Норвежки фиорди през лятото, ще усетите сами тази магия. Плаването с кораб през белите нощи е особено романтично.

 Белите нощи на круиз Норвежки фиорди (Cruise Norway Fjords, Norway)

Железницата на Флам (Flam) с най-красивите гледки към норвежките фиорди

20 тунела, остри завои, изкачване по голям наклон – железницата на Флам (Flam) е най-стръмната в света, но от нея ще видите най-красивите гледки. Ще разберете, че адреналинът си струва, щом погледнете през прозорците на влака. Пейзажите се сменят бързо, така че не отлепвайте поглед от тях – фиорди, водопади, стръмни планини, поляни. Това е най-доброто пътуване с влак, което ще ви се случи някога.

Гледка към норвежките фиорди от железницата на Флам (Flamsbana, Flam, Norway)
Круиз Норвежки фиорди - железницата на Флам (Flamsbana, Flam, Norway)
Flamsbana, Flam, Norway
Водопадите на Норвегия - гледка от фламската железница (Flamsbana, Flam, Norway), посетена от круиз Норвежки фиорди
Flamsbana, Flam, Norway

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Величественият Гейрангер (Geiranger) и гледката към норвежките фиорди от планината Далснибба (Dalsnibba)

Независимо дали в ясен или в мрачен ден се случи да навлезете в долината на Гейрангер (Geiranger), скалистите склонове, обрасли с дървета в ниското, водопадът и малките дървени къщички с покриви, върху които расте трева, ще ви очароват. На юг от селцето, в края на долината, е планината Далснибба (Dalsnibba). Изкачите ли се на върха й, целият Гейрангер се вижда пред вас като на длан, горите, извивките на фиорда, заснежените (често дори и през лятото) склонове. Гледката е незабравима.

Круизен кораб спрял на Geirangerfjord, Norway - круиз Норвежки фиорди
круиз Норвежки фиорди, Гейрангер, Норвегия (Geirangerfjord, Norway)
гледката към норвежките фиорди от планината Далснибба (Dalsnibba, Geirangerfjord, Norway)

Норвежка кухня

Почитателите на рибата и дивеча ще се влюбят в норвежката кухня. Херинга, треска, пъстърва и разбира се сьомга – приготвени по всякакви начини и поляти с много норвежка бира, са основните изкушения, на които няма да можете да устоите. Традиционни гозби с овнешко, еленско, задушено със сметана и козе сирене, яребици са другите вкусотии, които непременно трябва да опитате.

 Norway Fjords, Norway

Не мислете дълго, планирайте отрано своето лятно пътешествие с круиз из норвежките фиорди.

 

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Круиз Балтийски столици

Круиз Балтийски столици

Опознайте една красива част на Европа (Europe) с богата и интересна история. Запишете се за круиз „Балтийски столици“ и се впуснете в приключение, което ще промени коренно представите ви за тази част от континента. А ние, днес, ще ви разкажем какво...

read more
Европейски круизи

Европейски круизи

Круиз из Европа (Europe) е вълнуващо преживяване дори за хора, които са били във всяка една европейска страна и са пътували доста по света. Те ви дават друг поглед върху познатите места и се наслаждавате на удоволствия и забавления, които няма как...

read more
Сватбени церемонии

Сватбени церемонии

Срещнали сте човека, с когото искате да прекарете живота си, получили сте най-романтичното предложение за брак и сега искате да имате “най-” сватба. Разбираме ви, щастието трябва да се празнува, допълва и увеличва. Сигурно имате вече поне 2 – 3...

read more
Спа дестинации

Спа дестинации

Търсите спа почивка за двама, която да е наистина специална. Иска ви се да се поглезите, да се потопите в романтика и да съчетаете спа преживяване с посещение на културно-исторически забележителности и разходки сред природата. Представяме ви 9 от...

read more
Кафе и кафени напитки II

Кафе и кафени напитки II

Продължаваме с разказа за това кой как си пие кафето в различните държави. Четете и планирайте следващото си пътуване, а ние ще ви разкажем за още 8 кафени напитки, които да опитате на път.Кулинарни изкушенияТуристически дестинацииПочивки и...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076