Обиколка на нощен Сингапур

Сингапур (Singapore) е място като никое друго. Начинът на мислене на неговите жители и размахът, с който действат са го превърнали в един от най-зелените и примамливи градове за туризъм в света. Поради липсата на достатъчно място архитектите в града-държава са принудени да развихрят фантазията си и да използват терасите и покривите на сградите по невероятни начини. Там много често ще ви се случва да гледате на нещата от високо, буквално.

В Сингапур ще ви изненадат и едни от най-разкошните градини и решения за озеленяване и опазване чистотата на природата – като Градините на залива (Gardens by the Bay) и горичката от супер дървета (SuperTree Grove).

Елате с нас на една кратка нощна разходка в Сингапур. Сигурни сме, че ще се изкушите да посетите това чудно кътче на планетата и на живо.

Тропически нощи

Югоизточна Азия

Сингапур

Изпийте по питие с гледка към Марина Бей Сандс (Marina Bay Sands), емблематичен за Сингапур (Singapore)

Хотел Марина Бей Сандс (Marina Bay Sands) е приятен не само за посещение, но и за гледане. Струва си да се полюбувате на възхитително осветената му, знакова за Сингапур сграда – трите кули със Скай парк (Sky Park), който ги свързва една с друга.

Панорамните барове в този град са доста и почти всички са невероятни. Остава само да си помислите на какъв тип заведение ви се ходи. Искате да посетите елегантно място с изискана кухня. Или предпочитате “по-рошаво” заведение в етно стил? Ако имате само една нощ в Сингапур, най-добре е да посетите няколко. Повечето панорамни барове освен питие предлагат и специалитети от сингапурската, японската и международната кухня.

 Панорамна гледка от 1 Altitude към хотел Marina Bay Sands, Сингапур, (Singapore)

  1 Altitude, Singapore, Singapore

  1 Altitude, Singapore, Singapore

Послушайте музика на живо в Кларк Кей (Clarke Quay)

Кларк Кей (Clarke Quay) е един от най-живописните райони на Сингапур. През 19 век мястото било оживено търговско пристанище с огромни складове. Един век по-късно то продължавало да изпълнява функциите си, но зоната била силно замърсена – въздухът, водата, улиците. В началото на 90-те години на 20 век пристанището се премества, засаждат се дървета и цветя, създават се пречиствателни системи, складовете се запазват, но са превърнати в заведения, музеи, галерии, занаятчийски работилници и магазинчета. Няколко реставрирани китайски джонки са превърнати в плаващи ресторанти.

Днес Кларк Кей е магнит за любителите на изкуството и добрата храна през деня и за почитателите на качествения клубен живот през нощта. Тук можете да слушате на живо страхотни изпълнители, докато пийвате и пробвате екзотични ястия.

 квартал Кларк Кей (Clarke Quay) в Сингапур (Singapore)

 Кларк Кей (Clarke Quay), Сингапур (Singapore)

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Опитайте от уличната храна в китайския квартал (China Town) на Сингапур

Всъщност, ако искате да опитате повече екзотични ястия, типични за сингапурската и азиатската кухня, вашето място е китайския квартал (China Town). На улицата с местните специалитети (Chinatown Food Street) ще намерите пържени стриди, каша по кантоски, пилешки крилца, приготвени по специална китайска рецепти, юфка с говеждо, орехова и освесена каша, специалитети с жабешки бутчета, сухи месни пръчици с пикантен фъстъчен сос. Можете да избирате между повече от 200 щанда за бързо хранене и непретенциозни заведения.

Улицата е реновирана наскоро, а работното ѝ време е удължено. Сега тя е покрита с прозрачен покрив, под който са монтирани и системи за вътрешно охлаждане. Така посетителите могат да се наслаждават на храната си независимо от климатичните условия.

 улична храна в китайския квартал (China Town) в Сингапур (Singapore)

 Street Food, China Town, Singapore, Singapore

Не пропускайте светлинното шоу в градините на залива (Gardens by the Bay) – магията на Сингапур

Градините на залива (Gardens by the Bay) са едно от чудесата на Сингапур. Непременно се разходете из тях през деня. Тук ще видите растения от всички кътчета на света, можете да се включите в различни инициативи, свързани с опазването на природата, да посетите фестивали и концерти. Зеленина, вода, птичи песни, най-голямата стъклена оранжерия в света – мястото е разкошно.

А южно от градините се намира гората от изкуствени дървета (SuperTree Grove). Ще ги забележите още при дневната си разходка – осемнадесет изкуствени дървета са с височина между 25 и 50 метра. Създаването им е вдъхновено от тропическите дървета. Построени са от бетон и стомана, на които са закрепени панели за засаждане на растения. Благодарение на тях по тялото на тези гигантски изкуствени дървета са засадени повече от 100 000 растения от над 200 вида.

На 22 метра височина е построена дълга пътека, която свързва две супер дървета. Гледката от нея е зашеметяваща, а и можете да разгледате отблизо екзотичните растения, които виреят в тези чудни вертикални градини.

Светлината, която събират през деня вградените в дърветата фотоволтаици, през нощта помага на SuperTree Grove да “оживее” чрез пищно светлинно шоу. Звукове, светлини, невиждани ефекти пленяват всеки, решил да се разходи по това време на денонощието в горичката от супер дървета.

 Градините на залива (Gardens by the Bay) в Сингапур (Singapore)

 светлинно шоу в Gardens by the Bay, SuperTree Grove, Сингапур (Singapore), Singapore

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.
С това нашата въображаема нощна обиколка на Сингапур завършва. Ако ви се иска наистина да посетите този чуден град, свържете се с нас, ние ще организираме вашето пътешествие. Ще ви съставим програма, ще ви препоръчаме места за посещение и маршрути. Пътувайте подготвени, ще видите повече неща!

 Hotel Marina Bay Sands, Singapore, Singapore

 гледка от Hotel Marina Bay Sands, Сингапур (Singapore)

 Hotel Marina Bay Sands, Singapore, Singapore

С това нашата въображаема нощна обиколка на Сингапур завършва. Ако ви се иска наистина да посетите този чуден град, свържете се с нас, ние ще организираме вашето пътешествие. Ще ви съставим програма, ще ви препоръчаме места за посещение и маршрути. Пътувайте подготвени, ще видите повече неща!

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Топ аквариуми в света

Топ аквариуми в света

Посещението на аквариум, дори по-скромен като размери и разнообразие на морски животни, е свързано с вълнения и трепети за малки и големи. Докосването до мъчаливия, подводен свят на рибите винаги е равно на магия. Затова днес ви представяме списък...

read more
Топ 9 в Тайланд

Топ 9 в Тайланд

Писали сме доста за Тайланд (Thailand), но многобройните лица на тази страна не спират да ни удивляват и очароват. Явно и за вас е така, защото това е една от дестинациите, за които най-често организираме пътувания и почивки по поръчка....

read more
Сватбени церемонии

Сватбени церемонии

Срещнали сте човека, с когото искате да прекарете живота си, получили сте най-романтичното предложение за брак и сега искате да имате “най-” сватба. Разбираме ви, щастието трябва да се празнува, допълва и увеличва. Сигурно имате вече поне 2 – 3...

read more
Екскурзия във Виетнам

Екскурзия във Виетнам

Виетнам (Vietnam) е място, което човек обиква от пръв поглед – пълно с живот и усмихнати хора, смесица от непознати за нас традиции и до болка позната модерност. Предлага на пътешественика нови гледки, вкусове, аромати, философия. Заслужава си да...

read more
Кафе и кафени напитки II

Кафе и кафени напитки II

Продължаваме с разказа за това кой как си пие кафето в различните държави. Четете и планирайте следващото си пътуване, а ние ще ви разкажем за още 8 кафени напитки, които да опитате на път.Кулинарни изкушенияТуристически дестинацииПочивки и...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076