8 идеи какво да правите по време на дълъг полет

Дълъг полет – той може да бъде досаден или направо изтощителен. Особено ако не сте се подготвили психически, че ще сте заклещени в относително тясно пространство за повече от 2 – 3 часа и то обикновено без интернет.

Вземете предварителни мерки и превърнете престоя си на борда на самолета в наистина приятно изживяване.

Възползвайте се от факта, че там горе няма кой да ви притеснява с ежедневни задачи и със собствените си проблеми, и се отдайте на мързеливи удоволствия.

Тропически нощи

Туристически дестинации

Почивки и екскурзии

1. Поспете

Звучи по-лесно отколкото е всъщност. За да успеете да заспите, осигурете си малко допълнителен комфорт. Възползвайте се от комплекта, който ще намерите на седалката. Тапите за уши и маската за сън ще ви осигурят необходимата тишина и тъмнина. Ако предпочитате, може да слушате любимата си музика. За да заспите по-лесно, някои специалисти препоръчват да изпълните домашните си ритуали преди лягане – миене на зъби, слагане на крем за лице. Дори да ви се струва топло, използвайте оставеното ви одеяло, за да се предпазите от обичайната самолетна настинка.

Сваляте седалката леко назад, пийвате вода, нагласяте възглавничката, слагате тапите за уши и маската за очи, и се отпускате. Сънят ще дойде, не се притеснявайте.

2. Гледайте филм

Кога за последно успяхте да изгледате цял филм без никой да ви прекъсне с важно съобщение във Facebook, тревожно телефонно обаждане или въпрос, нетърпящ отлагане? Докато сте във въздуха, това няма как да се случи. Възползвайте се и гледайте някой нов филм или нещо старо, златно и любимо.

Повечето самолети за дълги полети вече имат страхотни мултимедийни системи. Няма нужда да си кривите врата, за да видите екрана, монтиран някъде в другия край на самолета. На гърба на седалката пред вас, точно пред очите ви, има монитор, от който можете да изберете страхотни заглавия. Те обикновено са премиерни и от всички жанрове.

Другият вариант е предварително да свалите няколко филма на личния си лаптоп и да си направите истински кино маратон.

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

3. Похапнете

Хапването в самолета е истинско удоволствие, най-малкото защото нямате никаква причина да бързате. Насладете се на всяка хапка. Нещо, за което често не ви остава време.

При дълъг полет обикновено се сервира наистина отлична храна. Менюто е тристепенно и можете да избирате – месно или вегетарианско основно ястие с чаша хубаво вино или безалкохолна напитка.

Препоръчваме ви, ако се чувствате тревожни или изнервени, да не пиете алкохол. Рискувате, вместо да се успокоите, да засилите дискомфорта си.

 Меню при дълъг полет

 Airline

4. Подгответе се за мястото, което ще посетите

Преди тръгване едва ли ви е останало време да прочетете повече за мястото, на което отивате. Използвайте часовете във въздуха, за да го направите. Вземете с вас на борда пътеводителя и разговорник на местния език, и ги прегледайте.

Ако сте поверили организацията на вашето пътуване на нас, то ние сме се погрижили за програмата ви по дни. Направили сме резервации за ресторанти, музеи, галерии, атракциони, допълнителни екскурзии. Но в пътеводителите винаги се крие още малко интересна и куриозона информация, която ще ви послужи в подходящия момент.

5. Запознайте се с пътника до вас

Вярно, че това е малко трики, може да ви приемат като голям досадник, може да срещнете и приятел за цял живот или просто да си бъбрите приятно и да забравите един за друг след като се разделите. Но как да завържете разговор, ако човекът ви се строи симпатичен? Упражнете комуникативните си умения, импровизирайте и излезте от зоната си на комфорт. Ако не му е приятно, бързо ще усетите и ще имате време да се отдръпнете. Очакват ви филм, пътеводител, вкусно хапване и възможност да подремнете.

 Гледка от самолета при пътуване с дълъг полет

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

6. Прочетете интересна книга

Наистина, кога за последно четохте дебел, увлекателен роман без никой да ви притеснява? Това е бавно удоволствие, което все по-лесно забравяме – четенето на книга, пътешествието из собственото ни въображение с помощта на фантазията на автора; доизмисляне на места, герои, образи.

За да не се окажете на хиляди метри над земята с разочароващо четиво, си направете предварително проучване на поне няколко заглавия, прочетете откъси от книгите и след това изберете една. Или пък качете поне 3 – 4 нови заглавия в електронния си четец. Не е лошо да имате опции.

7. Раздвижете се

Една от причините за умора по време на дългия полет е неудобната поза, в която седите. Раздвижвайте се периодично. Това ще ви помогне да се отървете от схващане и изтръпване на крайниците, и ще намали риска от дълбока венозна тромбоза.

Имате два варианта: да станете и да се разтъпчете по коридора между седалките или да изберете опцията за упражнения от мултимедийната система и да ги повтарате – повтаряте. Тези упражнения, направени специално за пътниците на борда на самолетите, ви помагат да раздвижите ръцете и краката си, съобразявайки се с мястото, с което разполагате. Носете в ръчния си багаж стрес топка, ще ви е от полза.

8. Насладете се на гледката от прозореца

Пухкави облаци, изгрев, залез, безкрайно бяло и безкрайно синьо – гледката от прозореца на самолета действа релаксиращо, помага ви да изпаднете в медитативно състояние и да изчистите главата си от всички тревоги и задачи.

 Airline

Предстои ви дълъг полет? Приемете, че дългите полети ви дават време, време за вас самите. И го използвайте, за да се поглезите.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Круизни кораби 2024

Круизни кораби 2024

Планирате приключенска почивка през 2024-а за цялото семейство? Искате да се носите по водата, да гледате безкрайния син хоризонт и да се забавлявате с децата? Представяме ви 5 от най-новите круизни кораби за 2024, които ви осигуряват почивка отвъд...

read more
Почивка или екскурзия

Почивка или екскурзия

Знаете ли какво е Парижки синдром? Състояние, в което изпадат някои хора, когато видят, че френската столица не е такава каквато са си я представяли. Редно е да кажем, че от него страдат предимно японците, но името му е станало нарицателно за...

read more
Топ круизни маршрути

Топ круизни маршрути

Круизът е специален тип преживяване, различно от обичайното пътуване по време на отпуска. То е луксозно пътешествие, в което тръпката на откривателството я има, но основното е разкошът да си обграден от море, да се забавляваш безгрижно през цялото...

read more
Сватбено пътешествие

Сватбено пътешествие

Ще ходите ли на сватбено пътешествие? Къде? Това са двата въпроса, които ще чувате често, докато се подготвяте за сватбата. Вероятно си ги задавате и вие. Иска ви се мястото да е специално, екзотично, романтично. Мечтаете за перфектно пътуване и...

read more
Бизнес пътуване

Бизнес пътуване

Има неща, които ви се струва абсурдно да забравите, ако сте тръгнали на път. Особено ако става въпрос за бизнес пътуване и знаете, че ви предстоят важни задачи. Практиката обаче сочи обратното. Забравяме неща, които ни се струва невъзможно да...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076