5 вълнуващи екскурзии сред пясъците на пустинята

Знаете ли, че повечето хора казват просто “пустинята”, независимо за коя от пустините в света говорят? Вие вероятно правите същото, което е нормално. Няма как да знаете, че те никак не си приличат.

Днес ще ви разкажем за пет местенца в четири пустини – всяко от тях е различен свят със своя магия.

Добре е да сте подготвени, не се знае накъде може да ви отвее пътешественическото настроение.

Туристически дестинации

Северна Африка

Югозападна Азия

В Египет (Egypt) не пропускайте разходка из “Бялото слънце на пустинята”

Бялата пустиня в Египет (Egypt) е част от Сахара (Sahara), но е толкова различна на вид, че някак е нормално да има друго име. Започва на 45 километра от Фарафра, Египет (Farafra, Egypt) и е наистина бяла. Като разсипани огромни количества пудра захар. Като нищо, което сте виждали преди.

По изгрев и залез бялото се обагря в оранжеви и виолетови цветове. Вятърът е оформил варовиковите образувания в интересни, причудливи форми. Нощем отблясъците на луната създават измамни образи и ви струва се, че виждате хора или животни. Спокойно, по тези места живеят само пустинни лисици.

 Бялата пустиня в Египет (Egypt)

Посетете пустинята Сахара (Sahara), Ел Джем (El Jem), Матмата (Matmata), оазисът Дуз (Douz) и соленото езеро Шот ел Джерид (Chott el Djerid) на двудневен тур в Тунис (Tunisia)

Частта на пустинята Сахара в Тунис (Tunisia) е съвсем различна и си заслужава да видите и нея. Посещавате най-големия амфитеатър в Северна Африка – в него е сниман “Гладиатор” на Ридли Скот. Спускате се в подземни берберски жилища. После нощувате на прага на вратата на пустинята Сахара – оазиса Дуз (Douz), след което продължавате към соленото езеро. Изгревът и залезът обагрят бялата сол в различни цветове, а в най-горещите часове посетителите на Шот ел Джерид (Chott el Djerid) виждат всякакви миражи.

Sahara Desert, Tunisia

джип сафари в пустинята Сахара, Тунис (Sahara Desert, Tunisia)

Соленото езеро в Тунис (Sahara Desert, Tunisia)

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Сафари във Вади Рум (Wadi Rum) – червената пустиня на Йордания (Jordan)

Ако стъпите на Марс, околната среда сигурно ще ви изглежда по същия начин – червени скали, червени пясъчни дюни. Много е лесно човек да изгуби представа дали се намира на земята или на друга планета. Е, запазените скални рисунки отпреди 4000 години подсказват, че тези места са били обитавани от човешки същества от хилядолетия.

Непременно посетете долина на луната – лабиринт от високи скали, а след това продължете към Петра, Йордания (Petra, Jordan). Смята се, че каменният град е изграден с камъни и пясък от Вади Рум (Wadi Rum) – “червената пустиня”.

 джип сафари в Червената пустиня Вади Рум в Йордания (Wadi Rum, Jordan)

 Wadi Rum, Jordan

Джип сафари из Арабската пустиня (Eastern Desert) в Дубай (Dubai)

Арабската пустиня (Eastern Desert), и още по-точно Руб ал Хали (Rub al Khali), е с друг чар. И въпреки че програмата за екскурзии в пустинята е в общи линии еднаква във всички части на света – пътуване с джип, яздене на камили, снимки в традиционни за този район облекла, пушене на наргиле, вечеря в шатра и танци с бедуините – в Дубай, ОАЕ (Dubai, UAE) като че ли най-много се залага на сафарито.

 Jeep Safari, Dubai, UAE

 Дубай джип сафари (Dubai Jeep Safari) в Арабската пустиня (Eastern Desert)

 сафари в Арбската пустиня (Eastern Desert), Дубай, ОАЕ (Dubai, UAE)

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Екскурзия до пустинята Сахара по пътя на ралито Париж – Дакар (Paris – Dakar)

Щом сте в Мароко (Morocco), тази екскурзия е задължителна. Пътувате с джипове по пътя на ралито Париж, Франция (Paris, France) – Дакар Сенегал (Dakar, Senegal), стигате до Мерзуга (Merzouga) и най-големите пясъчни дюни в този район Ерг Чеби (Erg Chebbi), яздите камила и се наслаждавате на залеза. Тук вече можете да видите класическата пустиня – такава, каквато си я представяте.

Заинтригувахме ли ви? Свържете се с нас, ние можем да подготвим вашето незабравимо пътуване сред пясъците на пустинята.

 яздене с камили в пустинята Сахара (Sahara), Ерг Чеби (Erg Chebbi), Мароко (Morocco)

 пустинята Сахара (Sahara), Мароко (Morocco)

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Хотели в Шарм ел Шейх

Хотели в Шарм ел Шейх

Имате нужда от почивка на море. Но не каква да е, а по-различна и запомняща се. Иска ви се да видите красиви места и да изпробвате нови неща – да се гмуркате сред екзотични рибки и цветни корали, да плавате с лодка с прозрачно дъно или да...

read more
Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров (Arabian Peninsula) страна, ви среща с източна култура, богата история и природа, съвсем необичайна за нашите географски ширини. Екзотичното крайбрежие ви приветства, необятната пустиня пресъздава...

read more
Остров Джерба

Остров Джерба

Разказвали сме ви за Тунис (Tunisia) и неговите забележителности и бихме препоръчали пътешествие до тази страна на всеки, който иска да усети живота между морето и пустинята. Днес обаче насочваме вниманието ви специално към почивка на остров Джерба...

read more
С деца в Дубай

С деца в Дубай

Планирате семейна почивка с деца в Дубай, ОАЕ (Dubai, UAE) и искате не просто да се насладите на преживяванията си, а да прекарате специални моменти заедно. Мечтаете за приключения и нови емоции. Искате да опознаете този далечен свят, да се...

read more
Топ хотели на Мъртво море

Топ хотели на Мъртво море

Мъртво море (Dead Sea) е интересна дестинация за почивка. Ако си представяте обичайната почивка на море – сбъркали сте. Ваканция на Мъртво море е доста повече от това. Особено, ако отседнете в някой от най-добрите хотелски комплекси в района....

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076