5 от най-красивите гледки в Пукет, Тайланд

Ако си търсите райско кътче с красиви гледки и безгрижна атмосфера, Пукет, Тайланд (Phuket, Thailand) е вашето място.

Екзотичен остров с разкошна природа, на който се предлагат всякакви забавления. И не само това! От него можете да наблюдавате великолепни залези и изгреви.

Има 5 места в Пукет, които е задължително да посетите, защото гледката от тях, по всяко време на денонощието, е незабравима.

Тропически нощи

Югоизточна Азия

Тайланд

Панорамна гледка към заливите Карон (Karon) и Ката (Kata) от югозападната част на Пукет

Жителите на остров Пукет все още наричат това място Ката Вюпойнт (Kata Viewpoint), а тайландското му име е Ко Сам Хаад (Kho Sam Haad) – хълмът на трите залива. Защо то е преименувано на Карон Вюпойнт (Karon Viewpoint) след като плажът Карон е доста далеч, не е много ясно. Но така или иначе оттам се открива гледка към три залива Ката Ной (Kata Noi), Ката Яй (Kata Yai) и Карон (Karon).

Синьо море, бели пясъчни плажове, силует на остров в далечината, обрасли в зеленина хълмове – накъдето и да погледнете ще останете очаровани и ще ви изпълни усещане за лекота и свобода.

Ако искате да останете по-дълго, има беседка, в която да се скриете от слънцето и местенце, от което да се заредите с нещо за хапване и напитка.

 Панорамна гледка към Карон и Ката от югозападната част на Пукет (Karon Viewpoint, Phuket, Thailand)

 Karon Viewpoint, Phuket, Thailand

Изглед от Нос Промптеп (Promthep)

Това е може би най-сниманата панорамна гледка в Пукет. Мнозина идват да наблюдават залеза от върха. Не са малко и тези, които пристигат през деня на това романтично място, от което се вижда синьо-зеленото море и силуетите на три близки острова. Вечер бризът се носи над Андаманско море (Andaman Sea) и да останете да вечеряте в ресторанта е чудесна идея.

На нос Промтеп (Promthep) има още морски фар, музей и неголямо светилище, заобиколено от скулптури на слонове във всякакви размери и цветове.

 Панорамна гледка от нос Промтеп, Южен Пукет, Тайланд (Promthep Cape, Phuket, Thailand)

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Красива панорама към плаж Лаем Синг (Laem Singh)

Обширна беседка с удобни каменни пейки, кацнала на стръмна скала, от която пред очите ви се разкрива гледка към южната част на Пукет и плажа Лаем Синг (Laem Singh). Това представлява Лаем Синг Вюпойнт (Laem Singh Viewpoint) – чудесно място за почивка и съзерцание на природните красоти на острова и на морето.

 Красив пейзаж към плаж Лаем Синг, Пукет, Тайланд (Laem Singh, Phuket, Thailand)

360 градусова гледка към Пукет от големия Буда (Big Buddha)

Големият Буда (Big Buddha) е наистина много голям. Разположен е, с цялото си великолепие – 45 метра височина, тежест 135 тона – на върха на хълмовете Накърд (Nakkerd Hills), между Чалонг (Chalong) и Ката. От него се разкрива 360 градусова, панорамна гледка.

Застанете ли пред големия Буда, виждате залива Чалонг. При ясно време погледът ви може да стигне чак до залива Панг Нга (Phang Nga). Ако походите малко в западна посока, пред очите ви ще се открие гледка към залива Ката. При добро време може да зърнете нос Промтеп и вятърната мелница Най Харн (Nai Harn). Ако пък слезете към ресторанта, ще успеете с един поглед да обхванете плажовете на Карон.

 Big Buddha, Phuket, Thailand

 Big Buddha, Phuket, Thailand

 Big Buddha, Phuket, Thailand

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Гледка от хотелската стая към залива Патонг (Patong), Пукет

Патонг (Patong) е зелен, бляскав, пълен с хотели, атракции по суша и вода, модерни заведения. Той е най-известният морски курорт в Пукет с красиви плажове и щур нощен живот. Ако отседнете в някой от хотелите в района, ще се наслаждавате на комфорт, спокойствие и красива гледка. През деня очите ви ще се пълнят със зеленото на дърветата и морето. През нощта ще можете да се любувате на блестящите му светлини.

Познаваме добре остров Пукет и сме готови да ви разкрием още прекрасни кътчета от него. Спецове сме по организацията на индивидуални пътувания до близки и далечни места. Обадете ни се, да ви помогнем да пътешествате е удоволствие за нас.

 Kamala, Phuket, Thailand

Познаваме добре остров Пукет и сме готови да ви разкрием още прекрасни кътчета от него. Спецове сме по организацията на индивидуални пътувания до близки и далечни места. Обадете ни се, да ви помогнем да пътешествате е удоволствие за нас.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Топ аквариуми в света

Топ аквариуми в света

Посещението на аквариум, дори по-скромен като размери и разнообразие на морски животни, е свързано с вълнения и трепети за малки и големи. Докосването до мъчаливия, подводен свят на рибите винаги е равно на магия. Затова днес ви представяме списък...

read more
Топ 9 в Тайланд

Топ 9 в Тайланд

Писали сме доста за Тайланд (Thailand), но многобройните лица на тази страна не спират да ни удивляват и очароват. Явно и за вас е така, защото това е една от дестинациите, за които най-често организираме пътувания и почивки по поръчка....

read more
Сватбени церемонии

Сватбени церемонии

Срещнали сте човека, с когото искате да прекарете живота си, получили сте най-романтичното предложение за брак и сега искате да имате “най-” сватба. Разбираме ви, щастието трябва да се празнува, допълва и увеличва. Сигурно имате вече поне 2 – 3...

read more
Екскурзия във Виетнам

Екскурзия във Виетнам

Виетнам (Vietnam) е място, което човек обиква от пръв поглед – пълно с живот и усмихнати хора, смесица от непознати за нас традиции и до болка позната модерност. Предлага на пътешественика нови гледки, вкусове, аромати, философия. Заслужава си да...

read more
Кафе и кафени напитки II

Кафе и кафени напитки II

Продължаваме с разказа за това кой как си пие кафето в различните държави. Четете и планирайте следващото си пътуване, а ние ще ви разкажем за още 8 кафени напитки, които да опитате на път.Кулинарни изкушенияТуристически дестинацииПочивки и...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076