7 неща, които да направите докато сте на почивка в Занзибар, Танзания

Повечето хора мечтаят да почиват на Сейшелите (Seychelles) или на Бахамите (The Bahamas). Затова ако кажете, че искате да отидете на почивка в Занзибар, Танзания (Zanzibar, Tanzania), приятелите ви сигурно ще гледат с неразбиране.

Ние обаче подкрепяме желанието ви с вълнението на хора, очаровани от красотата на този остров.

Затова ще ви разкажем малко повече за него, за забавленията и възможностите за почивка, които предлага.

 Територията на хотелски комплекс на остров Занзибар, Танзания (Zanzibar, Tanzania)

 Zanzibar, Tanzania

Тропически нощи

Източна Африка

Танзания

Разходете се по широките плажни ивици на остров Занзибар (Zanzibar)

Плажовете в Занзибар са онези плажове от туристическите предавания и списания, по които въздиша всеки – с много фин, бял пясък и прозрачни води в три цвята синьо. Най-много и най-красиви са тези по източното крайбрежие. Там, между брега и Индийския океан, има бариерен риф. Когато дойде отливът, плажовете изведнъж стават много, ама много широки и може да се разходите по океанското дъно. В краката ви остават черупки от охлюви и миди, а стигнете ли все пак до водата виждате морски звезди, рибки и други чудни морски твари.

Можете да се излежавате на пясъка, да гледате с часове променящите се цветове на водата или да се гмуркате с шнорхел. Посетите ли занзибарски плаж, допълнителни забавления просто не ви трябват. А едни от най-хубавите плажове са Нунгви (Nungwi), Кендва (Kendwa), Кизимкази (Kizimkazi).

Нощем местните правят страхотни плажни партита с много музика и танци, към които може да се присъедините спокойно.

 плажовете на остров Занзибар, Танзания (Zanzibar, Tanzania)

 широка плажна ивица на остров Занзибар, Танзания (Zanzibar, Tanzania)

 Zanzibar, Tanzania

Полюбувайте се на красивите платноходки

Доу (Dhow) – така се наричат местните дървени, красиво резбовани лодки. Обикновено са с една мачта и платно, но има и с повече. Лодките са с дълги, тънки корпуси, предназначени за пренасяне на тежки товари – вода, плодове, всякакви видове стоки. Използват се от векове в района на Индийския океан (Indian Ocean) и Червено море (Red Sea), и са наистина живописна гледка на фона на изумрудените води и бонбонено синьото небе.

 лодки на остров Занзибар, Танзания (Zanzibar, Tanzania)

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Отдайте се на мързелуване край басейна на хотела

Луксозните all inclusive хотели в Занзибар по нищо не отстъпват на хотелите от същия клас в най-добрите световни курорти. Те предлагат отлични условия за луксозна почивка и забавления за цялото семейство. Персоналът по правило е много любезен и усмихнат и ще се погрижи наистина нищо да не ви липсва.

Ако сте имали натоверен период в работата преди да се озовете на почивка в Занзибар, може би е добре първите ден – два да си подарите едно царско мързелуване край басейна на вашия хотел.
 Басейнът на хотел TUI Blue Bahari Zanzibar на остров Занзибар, Танзания (Zanzibar, Tanzania)

 TUI Blue Bahari Zanzibar, Zanzibar, Tanzania

 хотелски комплекс TUI Blue Bahari Zanzibar, на остров Занзибар, Танзания (Zanzibar, Tanzania)

Запознайте се с богатата флора и фауна на Занзибар

На този остров всъщност непрекъснато сте сред природата. Но ако искате да се запознаете с ендемичните растителни и животински видове, най-добре е да посетите две места – парка Джозани (Jozani) и Призън Айлънд (Prison Island).

Джозани е националният парк на Занзибар. Мангрови гори, солени блата, огромни зелени площи – разходката из него ще ви помогне да си представите как всъщност е изглеждал островът преди да се усети намесата на човека. Тук ще видите и червен колобус – рядък вид маймуна, която живее само в Занзибар.

Призън Айлънд се намира на 20 – 30 минути от острова на подправките. Някога тук търговците държали робите си, докато ги продадат, за да им попречат да избягат.

В края на XIX век на острова е построен затвор, който всъщност никога не е използван като такъв. Известно време е бил карантинен център, а днес в него са се настанили и живеят гигантски костенурки. Всъщност те, заедно с многото видове птици, които обитават Призън Айлънд, са основната причина за посещението ви. Може да се доближите до тях, да ги нахраните или просто да им се полюбувате.

 Zanzibar, Tanzania

Подправете живота си с екзотичния вкус на остров Занзибар

Островът на подправките – това е другото име на Занзибар. Тук се отглеждат джинджифил, пипер, ванилия, карамфил, канела, индийско орехче и кардамон. Една от най-големите атракции е да посетите ферма за подправки.

Можете да видите как изглеждат различните видове подправки дълго преди да бъдат изсушени, смлени, почистени, пакетирани и доставени в магазина, от който ги купувате. Голямо вълнение е да откъснете още живо листо и от пръстите ви да се разнесе познат аромат. Виждате как се произвеждат различните подправки и коя част от растенията за какво се ползва. Обиколките стават с местен водач, който ви разказва куп интересни неща за всяко растение.

 Zanzibar, Tanzania

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Посетете Стоун таун (Stone Town) и къщата на Фреди Меркюри (Freddie Mercury)

Стоун таун (Stone Town) или в превод Каменният град е всъщност старата част на днешния град Занзибар. Нарича се така заради кораловия камък, използван при строежа на по-голямата част от сградите. Смесицата от архитектурни стилове – арабски, персийски, колониален – придава особено очарование на мястото. Много от сградите са запуснати, въпреки че са включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО (UNESCO). Красотата им обаче още си личи. Дори само външните врати ще ви направят огромно впечатление – те са тежки, дървени, с типична за Стоун таун дърворезба.

 Каменният град в Занзибар, Танзания (Stone Town, Zanzibar, Tanzania)

 Порта в Стоун Таун, Занзибар, Танзания (Stone Town, Zanzibar, Tanzania)

Покрай брега са разположени някои разкошни барокови сгради, както и дворецът на оманските султани. Той е и първата сграда с електричество в Занзибар, заради което местните го наричат “Къщата на чудесата”. Днес в нея е разположен националният музей.

 Stone Town, Zanzibar, Tanzania

Отидете до англиканската църква, построена на мястото на бившия пазар за роби. Близо до нея ще видите монумент, посветен на хилядите африканци продадени в робство.

 Stone Town, Zanzibar, Tanzania

 Stone Town, Zanzibar, Tanzania

Посетете непременно и родния дом на Фреди Меркюри (Freddie Mercury), фронтменът на Куин (Queen).

 домът на Фреди Меркюри, Стоун Таун, Занзибар, Танзания (Freddie Mercury House, Zanzibar, Tanzania)

Вечер, в градините Фородани (Forodhani Gardens), местните предлагат прясно изпечени морски деликатеси – чудесен завършек на разходката ви из Каменния град.

Опитайте от местната кухня на остров Занзибар

Казахме ви, че в Стоун таун се виждат влиянията на различни култури и архитектурни стилове, помните ли? Е, при местната кухня положението е същото, а това я прави особено апетитна и екзотична. Основните продукти, които се използват са морски дарове, пилешко, ориз и подправки – всякакви видове и по много.

Някои от ястията, които непременно трябва да опитате, са: биряни – ориз с подправки и къри, който се поднася с риба, говеждо или козе месо; пилау райс – при него оризът и месото се приготвят заедно; къри октопод; урожо – вид миш-маш от зеленчуци и сосове, който се поднася с хрупкава питка; куку ва нази – къри с пилешко. Мандази пък е сладка кокосова поничка с триъгълна или кръгла форма, която се сервира като лека закуска, като нещо за похапване между яденетата или като десерт.

 Mandazi, Zanzibar, Tanzania

Е, какво ще кажете? Готови ли сте вече за почивка в Занзибар? Ако идеята все повече ви блазни, свържете се с нас. Ще организираме всичко по ваш вкус, според вашите желания и бюджет – от самолетните билети и хотела до екскурзията до Призън Айлънд.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Сафари в Африка

Сафари в Африка

Търсите приключение, което тотално да ви извади от ежедневието, от проблемите, да ви помогне да се освободите от целия стрес, натрупан през изминалата година. Отидете на сафари в Африка (Africa). Прочетете кои са най-посещаваните национални паркове...

read more
Сватбени церемонии

Сватбени церемонии

Срещнали сте човека, с когото искате да прекарете живота си, получили сте най-романтичното предложение за брак и сега искате да имате “най-” сватба. Разбираме ви, щастието трябва да се празнува, допълва и увеличва. Сигурно имате вече поне 2 – 3...

read more
Остров Мавриций

Остров Мавриций

Знаете ли какво най-често казват хората за остров Мавриций (Mauritius)? Че е раят на земята, че Бог е създал рая по негов образ и подобие, че е перлата на Индийския океан (Indian ocean). И всичко това е вярно! Красотата на острова, непознатите...

read more
TUI Blue Bahari Zanzibar 4*

TUI Blue Bahari Zanzibar 4*

Занзибар, Танзания (Zanzibar, Tanzania) е една от големите ни пътешественически любови. Потънал в зеленина остров, с плажове като от снимка в туристическо списание – бял пясък, изумрудени води и палми. Почивка на Занзибар значи пълно откъсване от...

read more
Меден месец

Меден месец

Меденият месец има 2 недостатъка. Първият е, че все някога свършва. Вторият е, че трябва да си изберете едно място, на което да го прекарате, няма как да посетите всички. Изборът никак не е лесен, разбираме го напълно и ви предлагаме да стесните...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076