6 от най-добрите дестинации за сафари в Африка

Търсите приключение, което тотално да ви извади от ежедневието, от проблемите, да ви помогне да се освободите от целия стрес, натрупан през изминалата година. Отидете на сафари в Африка (Africa).

Прочетете кои са най-посещаваните национални паркове в Африка и ни пишете при нужда от повече информация и помощ.

Почивки и екскурзии

Източна Африка

Южна Африка

Национален парк Серенгети, Танзания (Serengeti National Park, Tanzania)

Националният парк Серенгети (Serengeti National Park), разположен в Северна Танзания (Northern Tanzania), е известен с миграцията на зебри и антилопи гну. Те пресичат река Грумети (Grumeti River) в търсене на нови пасища. Някои от тях стават храна на гладните крокодили, други успяват да стигнат до тревистите южни равнини. Над главите им лъвовете наблюдават своето царство. Орлите ги следят зорко от висините. Само черните носорози изглеждат безучастни към това постоянно движение.

Пристъпите ли в пределите на Серенгети, забравяте за съществуването на модерния свят и за човешките проблеми. Природата е внушителна, животните – впечатляващи със своя инстинкт за оцеляване. Изберете сафари в Танзания по свой вкус и се потопете в изцяло нов за вас свят. Националният парк сафарите с различни маршрути, продължителност, трудност и цена – от икономични варианти до луксозно настаняване и полет над Серенгети с балон.

Кратерът Нгоронгоро (Ngorongoro Crater) е най-голямата вулканична калдера в света. Тя е на почти 3 милиона години и в нея може да видите едно от най-красивите природни кътчета на цялата планета. Понеже в него са съхранени някои от най-тучните пасбища в Африка, в Нгоронгоро е и най-гъстонаселено с едър дивеч.

Може да започнете своето сафари в Африка от калдерата и да продължите с Национален парк Серенгети. Ако нямате идея кой от всички маршрути да изберете, ние можем да ви помогнем и да организираме всичко до последния детайл. Пишете ни.

Национален резерват Мaсай Мара, Кения (Maasai Mara National Reserve, Kenya)

Лъвове, гепарди, слонове, зебри, хипопотами, антилопи гну – светът на дивите животни се е запазил удивително непокътнат в национален резерват Масаи Мара, Кения (Maasai Mara National Reserve, Kenya). Можете да наблюдавате миграцията на антилопите гну по тревистите равнини и хълмове, да видите с очите си животът, който кипи около реките Мара (Mara River) и Талек (Talek River), да се докоснете до културата на масаите, да стоите неподвижни, притаили дъх, докато покрай вас минава стадо слонове. 95 вида бозайници, над 570 вида птици – Масаи Мара е наистина уникално място.

В момента броят на колите, които могат да влизат в резервата е ограничен, така че получавате почти частно сафари в Африка. Вие, вашите водачи и дивата природа очи в очи.

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Национален парк Крюгер, Южна Африка (Kruger National Park, South Africa)

Паркът Крюгер (Kruger National Park) ви предлага всякакъв тип сафари в Африка – от класическо, през романтично, фокусирано – прекосявате го в търсене на конкретен тип животно; сафари – меден месец; семейно сафари – съобразено с възможностите, издръжливостта, енергията и възрастта на всеки член на семейството; сафари, създадено специално за вас и съобразено изцяло с вашите желания; сафари с бели лъвове или обиколка на гърба на слон.

В най-големият природен парк в Южна Африка (South Africa) стоите безмълвни пред разкошни природни картини, наблюдавате великолепни животни – лъвове, леопард, зебри, носорози, слонове, биволи, поддавате се на всички легенди и истории, които владеят мястото. 

Национален парк Етоша, Намибия (Etosha National Park, Namibia)

Намибия (Namibia) е истинска приказка, а пейзажът, който предлага национален парк Етоша (Etosha National Park) не може да видите никъде другаде. Името му се превежда като “голямото бяло място” и го разбирайте буквално. Почти целият парк представлява точно това – прегорели треви и бяла земя, прорязвана от реки и зелени оазиси. В него живеят стотици бозайници – жираф, носорог, хиена, леопард, гепард, слон, два вида зебри; множество влечуги и птици. През дъждовния сезон в Етоша се събират стотици хиляди фламинго!

В този национален парк възможностите за настаняване и сафари в Африка също се десетки. Може да се направи и самостоятелен маршрут според вашите желания. Вие решете дали да изчетете десетки материали и да рискувате да организирате всичко сами или да сте сигурни, че ще получите най-вълнуващото преживяване според вашия вкус. Ако избирате второто, свържете се с нас. Нека обсъдим какво искате, как си го представяте, какъв е бюджетът ви и ще ви предложим най-подходящите възможности. 

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Национален парк Чобе, Ботсвана (Chobe National Park, Botswana)

Националният парк Чобе, Ботсвана (Chobe National Park, Botswana) е близо до обширната делта на река Окаванго (Okavango River). На негова територия се намира блатото Линянти (Linyanti) и самата река Чобе (Chobe River). Богат на вода и растителност, националният парк привлича множество животни през сухия сезон и се превръща във великолепно място за наблюдение на дивата природа.

Едни от най-популярните сафарите тук са всъщност круизи – може да изследвате Чобе, докато плавате в своя елегантен, макар и малък дом, на някой кораб. Фотографско сафари, къмпинг сафари, посещение на град Касане (Kasane), през който се стига до три различни държави – Намибия (Namibia), Зимбабве (Zimbabwe) и Замбия (Zambia), летящо сафари – потъналият в зеленина и кипящ от живот парк Чобе ви предлага безбройни възможности.

Национален парк Южна Луангва, Замбия (South Luangwa National Park, Zambia)

В долината на река Луангва съжителстват цели три национални парка. Южна Луангва, Замбия (South Luangwa National Park, Zambia), който местните наричат още “Южния парк”, е хипнотизиращо място. Болезнено жълт и прегорял през сухия, изумрудено зелен през дъждовния сезон, паркът е дом на най-голямата популация от жирафи, хипопотами, крокодили, слонове, биволи и още над 60 вида бозайници и 400 вида птици.

Пейзажът е изключително разнообразен – от тревисти равнини до великолепни гори, които граничат със самата река Луангва.

Възможностите за сафари са десетки. Освен да наблюдавате дивата природа, може да се впуснете и в опознаване на местна култура. 

Е, как ви звучи предложението за сафари в Африка? Вие решавате как искате да премине вашето приключение, ние ви предлагаме програма и го организираме до последния детайл. Пишете ни.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Топ аквариуми в света

Топ аквариуми в света

Посещението на аквариум, дори по-скромен като размери и разнообразие на морски животни, е свързано с вълнения и трепети за малки и големи. Докосването до мъчаливия, подводен свят на рибите винаги е равно на магия. Затова днес ви представяме списък...

read more
Сватбени церемонии

Сватбени церемонии

Срещнали сте човека, с когото искате да прекарете живота си, получили сте най-романтичното предложение за брак и сега искате да имате “най-” сватба. Разбираме ви, щастието трябва да се празнува, допълва и увеличва. Сигурно имате вече поне 2 – 3...

read more
Остров Мавриций

Остров Мавриций

Знаете ли какво най-често казват хората за остров Мавриций (Mauritius)? Че е раят на земята, че Бог е създал рая по негов образ и подобие, че е перлата на Индийския океан (Indian ocean). И всичко това е вярно! Красотата на острова, непознатите...

read more
TUI Blue Bahari Zanzibar 4*

TUI Blue Bahari Zanzibar 4*

Занзибар, Танзания (Zanzibar, Tanzania) е една от големите ни пътешественически любови. Потънал в зеленина остров, с плажове като от снимка в туристическо списание – бял пясък, изумрудени води и палми. Почивка на Занзибар значи пълно откъсване от...

read more
Меден месец

Меден месец

Меденият месец има 2 недостатъка. Първият е, че все някога свършва. Вторият е, че трябва да си изберете едно място, на което да го прекарате, няма как да посетите всички. Изборът никак не е лесен, разбираме го напълно и ви предлагаме да стесните...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076