6 от тайните на успешната бизнес среща

Бизнес пътуванията са важен елемент от развитието на фирмата. Представяме ви някои основни съвети за организиране на бизнес среща така, че да отчетете позитивен резултат.

Бизнес нюх

Почивки и екскурзии

Туристически дестинации

Проучете обстойно бизнеса на домакините си

Научете детайли за техните маниери на управление, бизнес успехи и развитие, пазарни дялове, растеж, продукти, рекламни платформи, бизнес предизвикателства и планове за бъдещето. Ако на срещата посочите някой детайл от работата им, ще ги впечатлите и ще фокусирате разговора.

Запознайте се с културните особености на домакините си на вашата бизнес среща

Така ще уцелите етикета по време на и около срещата, което би ги впечатлило и предразположило. Успехът тук е пряко свързан с успеха в бизнеса, особено когато комуникирате с азиатски бизнесмени. При тях неща като достойнство, чест, стил, маниери, облекло, продължителност на говорене, тон на изказа и вид на стойката могат да обърнат впечатленията на 180 градуса.

В азиатските култури държат на лидерството и достойнството на личността, а ръководството се ползва с огромен авторитет.

Затова в бизнес срещите се обръщайте почитателно към най-висшестоящия, питайте го съгласен ли е с предложенията и не го занимавайте с дребни подробности. Винаги анализирайте ситуацията и вниквайте в йерархията.

В Източна Европа хората държат на семейството и сплотената среда.

Там трябва да сте делови, но и да се стараете да влезете в кръга на доверените хора. Затова бъдете особено внимателни, когато ви отправят покана да отидете на гости или да ви почерпят.

Западноевропейците пък разчитат много на институциите и подробностите. Те не искат никакви проблеми с властите, а и са свикнали последните да си вършат работата.

Затова преди бизнес пътуването, подгответе детайлна презентация, съобразена със законовата рамка и административните регулации в съответната страна.

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Отчетете как се преценява времето

На запад хората живеят по график. Така че, при срещи с европейски и американски партньори бъдете изключително точни.

За хората на изток пък времето е разтегливо понятие. Там може да закъснеете или да се наложи да изчакате, особено ако има някаква специална церемония.

Преценете поздравите и дистанцията

На изток е удачно да се поклоните на домакина, а при напредване на преговорите да се усмихвате повече и да скъсите дистанцията. Разговорите могат да се водят в неформална обстановка и да започнат след изпиването на традиционния чай.

На запад тонът е делови, близостта стига само до ръкуване, а договорката се скрепява с подпис.

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Тънък момент е кога и колко да говорите за пари и с цифри

На запад бъдете пунктоален, отправяйте директни оферти, представяйте финансови анализи, изобилстващи с цифри. В азиатските страни наблегнете на светлото бъдеще, доверието, величието и добрите взаимоотношения.

Подгответе презентация, според публиката на вашата бизнес среща

Така изложението ви ще е максимално въздействащо и изчистено. Тук имате основно 2 варианта:

Да разкажете история – този подход е подходящ, сред източни партньори, които разчитат на човешката страна на бизнеса. Заложете на бизнес история с драматично начало, реализъм, завръзка, споделяне на поучителен опит.
Да наблегнете на данни и слайдове – това е про-aмерикански подход. Подходящ е при бизнес срещи с борда на директорите на голяма западна компания. Тук се иска да сте делови, точен, стегнат и убедителен. С малко думи казвайте много неща, подчертавайте ключови моменти, наблягайте на цифрите, илюстрациите и диаграмите, използвайте подточки, съобщете основното в началото.
На бизнес среща винаги залагайте на официалното облекло
При всички случай трябва да покажете вкус и уважение. А те стават критични при срещите на бизнес пътуване, защото обикновено тогава се изгражда първо впечатление за партньорите.

И за финал, винаги планирайте предварително, отчитайки контекста, целите и характера на домакините, за да извлечете максимума от вашата бизнес среща.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Круизни кораби 2024

Круизни кораби 2024

Планирате приключенска почивка през 2024-а за цялото семейство? Искате да се носите по водата, да гледате безкрайния син хоризонт и да се забавлявате с децата? Представяме ви 5 от най-новите круизни кораби за 2024, които ви осигуряват почивка отвъд...

read more
Почивка или екскурзия

Почивка или екскурзия

Знаете ли какво е Парижки синдром? Състояние, в което изпадат някои хора, когато видят, че френската столица не е такава каквато са си я представяли. Редно е да кажем, че от него страдат предимно японците, но името му е станало нарицателно за...

read more
Топ круизни маршрути

Топ круизни маршрути

Круизът е специален тип преживяване, различно от обичайното пътуване по време на отпуска. То е луксозно пътешествие, в което тръпката на откривателството я има, но основното е разкошът да си обграден от море, да се забавляваш безгрижно през цялото...

read more
Сватбено пътешествие

Сватбено пътешествие

Ще ходите ли на сватбено пътешествие? Къде? Това са двата въпроса, които ще чувате често, докато се подготвяте за сватбата. Вероятно си ги задавате и вие. Иска ви се мястото да е специално, екзотично, романтично. Мечтаете за перфектно пътуване и...

read more
Бизнес пътуване

Бизнес пътуване

Има неща, които ви се струва абсурдно да забравите, ако сте тръгнали на път. Особено ако става въпрос за бизнес пътуване и знаете, че ви предстоят важни задачи. Практиката обаче сочи обратното. Забравяме неща, които ни се струва невъзможно да...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076