10 детски атракции в Бали, Индонезия

Съветите ни за семейни почивки на екзотични места продължават. Бали, Индонезия (Bali, Indonesia) предлага такова разнообразие от атракции, подходящи за деца и възрастни, че ще съжалявате, ако не вземете детето си с вас. А и сигурно ще пропуснете някои забавления, които иначе ще ви харесат много.

Ние сме подбрали 10 от най-привлекателните възможности за развлечения с деца в Бали.

Разгледайте ги, набележете си каквото ви харесва, ще го включим в програмата ви.

С деца на море

Бали

Тропически нощи

Гората на маймуните (Monkey Forest Ubud)

Свещената гора на маймуните (Monkey Forest Ubud) ще разпали въображението и на по-големите, и на по-малките деца в Бали. Особено ако вече сте гледали заедно “Планетата на маймуните”. Тук живеят около 700 от вида балийска дългоопашата маймуна, по-известна като макак. Разхождат се свободно, наблюдават ви през цялото време. Могат да слязат съвсем близо до вас и от вашето търпение и спокойствие зависи дали ще успеете да си общувате с тях, или просто ще грабнат банана от ръката ви и ще изчезнат. В гората са запазени три храма, построени в средата на XIV век, които и до днес привличат поклонници. Свещената гора на маймуните всъщност е място, на което балийците идват, за да възстановят връзката си с природата и космоса. За децата обаче, освен близкото присъствие на маймуните, най-забавна ще е самата разходка между екзотичните дървета – 115 различни вида, както и разказите за повечето от тях. От дървото Pule Bandak например се правят свещени маски, които олицетворяват духа на гората. За да отрежат парче от него обаче, хората искат специално разрешение от самото дърво. Вярват, че така духът му остава въплътен в маската.  гората на маймуните, Бали, Индонезия  гората на маймуните, Убуд, остров Бали, Индонезия  гората на маймуните, Убуд, Бали, Индонезия

Птичият парк

Представете си птиците на Латинска Америка (Latin America), Африка (Africa), Австралия (Australia) и индонезийския архипелаг, събрани на едно място, при това без да се отделят от типичното си местообитание.

Птичият парк в Бали ви дава възможност да видите подобно чудо на живо. Не само децата ви ще са очаровани. Тук различните естествени местообитания на птиците наистина са пресъздадени съвсем точно, което създава почти магическа атмосфера по време на цялата ви разходка. В парка се развъждат успешно множество застрашени видове птици, за чиито любопитни навици гидът ще ви разкаже с удоволствие.

Можете да посетите и различни шоу програми с птици, да храните пеликаните или да гледате филм за пернатите в специалното 4D кино.

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Бали Сафари и Марин Парк (Bali Safari & Marine Park)

Отделете си повече време, заредете се с енергия – Бали Сафари и Марин Парк (Bali Safari & Marine Park) предлага не просто разходка и наблюдение на дивите животни, а истинско пиршество от впечатления и съприкосновения с животните и природата. В парка живеят свободно над 60 вида животни – лъвове, слонове, орангутани, зебри, хипопотами, камили, мечки, щрауси. Може да обикаляте с водач, да се качите на специален автобус, да наблюдавате храненето на белите тигри, да доближите максимално слоновете, да гушнете бебе орангутан, да научите повече за живота на хималайската мечка, докато тя минава покрай вас.

На територията на Бали Сафари и Марин Парк има и зона за развлечения, аквапарк, театър, в който можете да гледате пищни спектакли и балийски танци.

Въобще, един ден в този парк ще хвърли децата ви във възторг, а вие ще сте щастливи да споделите радостта им и да се докоснете до дивата природа. Не го пропускайте.

Балийският танц “Легонг” (Legong)

Балийският танц “Легонг” (Legong) включва маски, кукли и обикновено печели вниманието и възхищението на децата. Легендите около появата му са много. Според някои той възниква като забавление за кралското семейство. Принцът се разболял и сънувал танца на две девици. След като оздравял, поискал същият танц да бъде изпълнен и в действителност. Според други танцът е свещен и на него винаги трябва да присъства жрец, който да извади изпълнителите от транс, ако се наложи. Според трети “Легонг” е част от церемония, в която малки момичета се предават на благоразположението на добрите духове.

Независимо от интерпретацията на историята, в нея винаги участват гарван и принцеса, която има нужда от спасяване, а танцьорките са момичета, все още невлезли в пубертета.

Зоологическата градина в Бали (Kebun Binatang Bali)

Kebun Binatang Bali, както я наричат местните, ви предлага разходка със слонове, възможност за специални фотосесии с животни, множество организирани приключения за деца и възрастни.

Хлапетата се радват особено много на закуската с орангутани, на нощната обиколка на зоологическата градина и на специалните шоу програми. Но може и просто да се разходите из нея и да наблюдавате ежедневието на животните.

Приключения в гората с въжен тролей (Bali Treetop Adventure)

Любители на адреналина и приключенията, тук, тук е вашето място! Bali Treetop Adventure представлява серия от въжени съоръжения, разположени в балийската ботаническа градина. Маршрутите са 5 – с различна сложност. Позволяват на всеки между 4 и 70 годишна възраст, с тегло до 120 килограма, да се включи в приключението. Избирате въжено трасе според възрастта, теглото, височината, сръчността си, получавате инструктаж, връзват ви предпазните въжета и тръгвате.

Успешното преодоляване на препятствията, усещането за полет между зелените корони на дърветата, фактът, че споделяте нещо толкова щуро с децата си ще направи денят незабравим за цялото ви семейство.

Сафари парк със слонове (Bali Elephant Safari Park)

Яздене на слонове може да ви се случи в Бали Сафари Парк (Bali Elephant Safari Park), макар че се предлага и на други места. Разходката с водач между слоновете, приближаването до тези огромни същества, фактът, че ги храните и докосвате – това е едно неописуемо изживяване. Можете дори да ги пояздите. Гледката от гърба на слона, докато той размахва кротко големите си уши, е нещо, за което ще си спомняте дълго.

Непременно си подарете една разходка със слонове, докато сте в Бали.

Аквапарк Waterbom Bali

Той е обрал куп световни награди за най-добър воден парк и има един от най-строгите сертификати за опазване на околната среда. Аквапаркът Waterbom Bali е истинско чудо на техниката и природата, извор на безбройни забавления.

Представете си най-страхотните водни пързалки – прозрачни, навити, високи, стръмни, всякакви, разположени между високите дървета на разкошен тропически парк. Летите във водата, докато ви обгръщат зелените корони на дърветата, не падате в басейни, а в красиви езера и вирове. Едва ли на друго място може да ви се случи нещо подобно.

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Открийте Немо, ходейки по дъното на морето

Има хора, които се страхуват да се гмуркат, а в същото време искат да видят подводния свят. Възможността за ходене по дъното на морето е създадена за тях, за вашите деца, за вас самите. Seawalker ви предлага специално разработен метод за спускане на морското дъно без тежкия въздушен резервоар и специални костюми. Всичко, което ви е необходимо е каска с прозрачен визьор, в която дишате спокойно. Разбира се, минавате инструктаж и се спускате с придружител, но методът е толкова приятен и лек, че бързо забравяте за водата над вас и се фокусирате върху интересния морски свят, който се разкрива пред очите ви.

Паркът на пеперудите (Kemenuh Butterfly Park)

Паркът на пеперудите (Kemenuh Butterfly Park) отваря врати едва през 2016, но оттогава не спрял да привлича посетители. Представете си голямо оризово поле, което обгражда разкошни градини с тропически растения с ярки цветове и пеперуди, много пеперуди. И вие се разхождате всред тази прелест. В парка се отглеждат различни видове, някои изключително редки. Можете да наблюдавате не само полета на крехките създания, но и как се излюпват пеперудите. И за вас, и за децата ви ще е интересно да посетите музея и да разгледате богатата му сбирка или да посетите зоните с пашкули на различни видове пеперуди.

Е, надяваме се, че сме ви дали представа какво да очаквате от семейна почивка в Бали – забавления и чудесни спомени. Свържете се с нас, ние ще планираме и организираме всичко – от самолетните билети до билетите за избраните от вас атракциони.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Топ аквариуми в света

Топ аквариуми в света

Посещението на аквариум, дори по-скромен като размери и разнообразие на морски животни, е свързано с вълнения и трепети за малки и големи. Докосването до мъчаливия, подводен свят на рибите винаги е равно на магия. Затова днес ви представяме списък...

read more
Топ 9 в Тайланд

Топ 9 в Тайланд

Писали сме доста за Тайланд (Thailand), но многобройните лица на тази страна не спират да ни удивляват и очароват. Явно и за вас е така, защото това е една от дестинациите, за които най-често организираме пътувания и почивки по поръчка....

read more
Сватбени церемонии

Сватбени церемонии

Срещнали сте човека, с когото искате да прекарете живота си, получили сте най-романтичното предложение за брак и сега искате да имате “най-” сватба. Разбираме ви, щастието трябва да се празнува, допълва и увеличва. Сигурно имате вече поне 2 – 3...

read more
Екскурзия във Виетнам

Екскурзия във Виетнам

Виетнам (Vietnam) е място, което човек обиква от пръв поглед – пълно с живот и усмихнати хора, смесица от непознати за нас традиции и до болка позната модерност. Предлага на пътешественика нови гледки, вкусове, аромати, философия. Заслужава си да...

read more
Кафе и кафени напитки II

Кафе и кафени напитки II

Продължаваме с разказа за това кой как си пие кафето в различните държави. Четете и планирайте следващото си пътуване, а ние ще ви разкажем за още 8 кафени напитки, които да опитате на път.Кулинарни изкушенияТуристически дестинацииПочивки и...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076