48 часа на екскурзия в Копенхаген, Дания

Имате два дни на екскурзия в Копенхаген, Дания (Copenhagen, Denmark)? Достатъчни са, за да ви очарова. Той е много различен от останалите столици, които сте посещавали – има човешко лице, създаден е за живеене. Навсякъде зелени площи, велоалеи, ниски сгради, спокойни хора. Въздухът е изключително чист като за голям град.

Предлагаме ви примерна програма за разходка и забавление в Копенхаген за 48 часа.

Представете си, че вече сте се настанили в хотела, лягате си, събуждате се и… вашите два дни на откривателство в града на малката русалка започват.

Северна Европа

Дания

Копенхаген

ДЕН ПЪРВИ:

08:00 – Традиционна датска закуска

Типичната датска закуска включва бял или ръжен хляб, намазани с масло и/или меко сирене. Към него можете да добавите наденица, пастет или студено месо. За любителите на сладкото има конфитюр. В хотелите сервират още рохки яйца, студено месо, мюсли, овесена каша, а също и традиционна местна каша с парченца ръжен хляб, захар, мляко или сметана и вода.

Хапнете добре, чака ви интересен, но дълъг ден в Копенхаген.

10:00 – Посещение на двореца Кристиансборг (Christiansborg Slot)

Дворецът Кристиансборг (Christiansborg Slot) се намира в центъра на Копенхаген. В него са разположени парламентът, Върховният съд и кабинетът на премиера.

Първата му сграда е построена в началото на XII век, за да улеснява и охранява търговията с роби, злато и палмово масло. През годините са изниквали нови постройки, някои са били опожарявани или разрушавани, строили са се нови. Затова Кристиансборг е достолепна смесица от стилове с разкошен интериор. Последно, част от сградите са реконструирани в началото на XX век – в необарков стил. Интериорът е разкошен и влизането на посетители е разрешено.

От кулата на двореца, която със своите 106 метра е най-високата в Копенхаген, се открива гледка към града. Ресторантът, разположен в нея, също е много приятен.

Дворецът Кристиансборг, Копенхаген, Дания (Christiansborg Palace, Copenhagen, Denmark)

12:00 – Смяна на караула пред кралския дворец Амалиенборг (Amalienborg Slot) в датската столица

Шествието на кралските гвардейци започва в 11:30 часа от замъка Розенборг (Rosenborg Slot). Самата церемония се извършва пред вратите на двореца в 12:00 часа.

Ако кралицата се намира в двореца, шествието е придружено от оркестър. Ако съпругът й също е там, шествието върви без вдигнат флаг.

Дворецът Амалиенборг (Amalienborg Slot) в Копенхаген все още е действащата зимна резиденция на кралицата и е комплекс от 4 постройки, две от които са отворени за посетители. В кралския музей са изложени кралските колекции от подаръци, бижута, скъпоценности, произведения на изкуството.

 Amalienborg Palace, Copenhagen, Denmark

 Смяна на караула пред Амалиенборг, Копенхаген, Дания (Amalienborg Palace, Copenhagen, Denmark)

14:00 – Разходка в парка Кастелет (Kastellet)

Кастелет (Kastellet) е любимо място на гражданите и на гостите на датската столица. Разкошен зелен парк, в който да отдъхнете спокойно от видяното до момента. Можете да поседнете на пейка, да съзерцавате вятърната мелница, да влезете в църквата, да се разхождате или да карате колело по добре поддържаните алеи.

И в слъневи, и в мрачни дни паркът Кастелет остава място, на което човек може да остане насаме с мислите си и да си почине.

 Kastellet, Copenhagen, Denmark

 Паркът Кастелет, Копенхаген, Дания (Kastellet, Copenhagen, Denmark)

 Kastellet, Copenhagen, Denmark

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

16:00 – Снимка с малката русалка

Помните я, нали? Малката русалка, която спасила принца от удавяне, а после се превърнала на морска пяна, защото не успяла да спечели любовта му. Нейната статуя е подарък за града от Карл Якобсен, наследникът на основателя на “Карлсберг” (Carlsberg). Разказва се, че той гледал “Малката русалка” като балетен спектакъл и бил толкова развълнуван от съдбата на героинята, че поръчал да изваят статуята й от бронз и гранит.

Днес тя се е превърнала в символ на града. От 1913 година насам посетителите на Копенхаген не пропускат да се снимат с нея. Щракнете се и вие.

 Little Mermaid, Copenhagen, Denmark

 Малката русалка, Копенхаген, Дания (Little Mermaid, Copenhagen, Denmark)

18:00 – Шопинг в Копенхаген на улица Стрьогет (Strøget)

Най-дългата пешеходна улица в света – 1,1 км – е истински рай за любителите на шопинга. На нея са представени известни, по-малко известни и съвсем неизвестни марки дрехи, обувки, аксесоари, бижута, парфюми и какво ли още не от цял свят. Независимо от бюджета ви можете да пазарувате спокойно.

Ако пък не сте любители на шопинга, може само да се разходите по Стрьогет (Strøget). Между бляскавите, красиво аранжирани витрини ще видите внушителни стари сгради. Тук е и любимото място на уличните артисти, така че ще можете да се насладите и на майстроски изпълнения.

 Търговската улица на Копенхаген, Дания - Стрьогет (Stroget, Copenhagen, Denmark)

20:00 – Вечеря на новото пристанище Нихавн (Nyhavn)

Препоръчваме ви да продължите с дегустацията на традиционна датска и скандинавска кухня. В нея основно място заемат следните продукти: риба, морски дарове, ечемик, ръж, картофи, гъби, цвекло, ряпа.

Пробвайте сморебрьод (smørrebrød) – това е т. нар. “отворен сандвич”. Звучи ви простичко, но датчаните имат строги правила при приготвянето му, а вариантите са десетки. Така например: Херингата със сос от къри се сервира с ръжен хляб. Скаридите, комбинирани с майонеза и каперси – с бял.

Ако решите да заложите на тристепенно меню, можете да избирате между месен бульон, плодова супа или овесена каша за предястие; основно ястие с риба или месо, с кафяв сос и картофи; и десерт. Препоръчваме ви малките сладкиши, пълни с яйчен крем или масло, канела и захар. Ще ви дойде много? Тогава можете да ги пробвате за следобедна закуска на следващия ден.

Починете си добре, следва ден втори от вашето пътешествие из града на малката русалка.

 Датска кухня в Копенхаген (Copenhagen, Denmark)

ДЕН ВТОРИ:

10:00 Посещение на свободния град Християния (Fristaden Christiania)

Това е град в града, създаден през 1971 година. Тогава група хипита се нанасят в изоставените военни казарми на датската столица. Започват да издават свой вестник – анархистки, обособяват свои правила на живот. Въпреки неколкократните опити тази малка “държава” да бъде разрушана, Християния (Fristaden Christiania) се радва на относителна независимост. Тя е може би единствената “страна”, чието управление е анархично.

 Християния, Копенхаген, Дания (Christiania, Copenhagen, Denmark)

12:00 – Изкачване на Кръглата кула (Rundetaarn) и поглед към Копенхаген

Кръглата кула (Rundetaarn) е най-старата функционираща обсерватория в Европа. Построена е през XVII век, за да бъдат продължени проучванията на астронома Тихо Брахе. Днес тя е на разположение на астрономи аматьори и на многобройните посетители, които искат да видят звездите през телескоп и да погледат града отвисоко.

Кръглата кула е висока 36 метра, но за да стигнете до външната площадка, която я огражда, трябва да изкачите спираловидна пътека с дължина около 209 метра.

Любителите на книгите и изкуствата ще останат възхитени не само от гледката, но и от библиотеката вътре в кулата.

 The Round Tower, Copenhagen, Denmark

 Гледка към Копенхаген, Дания от Кръглата кула (The Round Tower, Copenhagen, Denmark)

 Кръглата кула, Копенхаген, Дания (The Round Tower, Copenhagen, Denmark)

14:00 – Почивка за кафе

В Копенхаген на особена почит е т. нар. Kaffeborde – следобедно кафе, което се сервира с традиционни сладкиши, мъфини, бисквити, торта, пандишпан и кифлички.
Всяко кафене има свой характер и атмосфера, но до едно са уютни и с усмихнат персонал. Постъпете като местните, изберете си някое и се поглезете с кафе и сладкиши.

 Copenhagen, Denmark

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

16:00 – Разходка по пристанището Нихавн

Снощи бяхте там за вечеря, върнете се да го разгледате и по светло. Някога в Нихавн (Nyhavn Harbor) е била съсредоточена голяма част от живота на Копенхаген. Тук са акостирали кораби от цял свят, търгувало се е, моряците са слизали да се забавляват. В този район са били кръчмите, публичните домове, жилищата на търговците. Дори Ханс Кристиян Андерсен е живял тук.

Днес сградите са преустроени на ресторанти, барове, клубове с музика на живо, кафенета. Тук е съсредоточен и почти целият нощен живот на града. Някои шеговито наричат Нихавн “най-дългият бар в Скандинавия”. Изберете заведение за своето следобедно кафе или просто се разходете покрай реката и разноцветните сгради.

 Новото пристанище в Копенхаген, Дания - Нихавн (Nyhavn, Copenhagen, Denmark)

 Nyhavn, Copenhagen, Denmark

18:00 – Разходка с лодка по каналите на датската столица

Може да се качите на лодка или корабче на старото пристанище. Тръгвате от Нихавн, виждате статуята на малката русалка в гръб, минавате покрай един куп забележителни сгради, включително изцяло черната Кралска библиотека, промушвате се под арката на един от най-старите мостове над каналите – виждате лицето на града в друга перспектива.

 Разходка с лодка от пристанище Нихавн, Копенхаген, Дания (Nyhavn, Copenhagen, Denmark)

 Copenhagen, Denmark

 Copenhagen, Denmark

20:00 – Вечеря и забавления в увеселителния парк Тиволи (Tivoli Gardens)

Втората вечер, която е и последната ви в Копенхаген за това пътуване, трябва да е специална. И “градината на удоволствията”, както наричат увеселителния парк “Тиволи” (Tivoli Gardens), е подходяща за целта.

Паркът е построен през 1843 година там, където някога са били защитните стени на града. Смята се, че е най-старият лунапарк в Европа и уверяваме ви, е съвсем различен от останалите. В него е постигната особена хармония между атракционите, заведенията, танцовите зали, природните красоти. Има забавления за деца и възрастни, за всеки вкус. Вечер паркът блести с хиляди разноцветни светлини. На няколко сцени се играят спектакли, провеждат се концерти.

Не бива да пропускате да се качите на дървеното влакче и поне отвън да разгледате впечатляващата сграда на театъра, в който се играе само пантомима.

 Tivoli Gardens, Copenhagen, Denmark

Е, това беше нашето пътешествие из града на малката русалка за два дни. Хареса ли ви? Можем да организираме специално за вас екскурзия в Копенхаген като съобразим интереси ви в специално разработена за вас програма. Пишете ни!

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Круиз Балтийски столици

Круиз Балтийски столици

Опознайте една красива част на Европа (Europe) с богата и интересна история. Запишете се за круиз „Балтийски столици“ и се впуснете в приключение, което ще промени коренно представите ви за тази част от континента. А ние, днес, ще ви разкажем какво...

read more
Европейски круизи

Европейски круизи

Круиз из Европа (Europe) е вълнуващо преживяване дори за хора, които са били във всяка една европейска страна и са пътували доста по света. Те ви дават друг поглед върху познатите места и се наслаждавате на удоволствия и забавления, които няма как...

read more
Сватбени церемонии

Сватбени церемонии

Срещнали сте човека, с когото искате да прекарете живота си, получили сте най-романтичното предложение за брак и сега искате да имате “най-” сватба. Разбираме ви, щастието трябва да се празнува, допълва и увеличва. Сигурно имате вече поне 2 – 3...

read more
Спа дестинации

Спа дестинации

Търсите спа почивка за двама, която да е наистина специална. Иска ви се да се поглезите, да се потопите в романтика и да съчетаете спа преживяване с посещение на културно-исторически забележителности и разходки сред природата. Представяме ви 9 от...

read more
Кафе и кафени напитки II

Кафе и кафени напитки II

Продължаваме с разказа за това кой как си пие кафето в различните държави. Четете и планирайте следващото си пътуване, а ние ще ви разкажем за още 8 кафени напитки, които да опитате на път.Кулинарни изкушенияТуристически дестинацииПочивки и...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076