6 идеи за почивка на остров Капри, Италия

Остров Капри, Италия (Capri, Italy) е за гледане, вдъхване и вкусване. Ако не сте били досега на острова, а копнеете за вдъхновяваща, романтична почивка, стягайте куфарите.

Капри ще ви посрещне с дъх на лимони и омайни цветя и с аромат на парфюми. Островът е бил любимо място на етруските, древните гърци, римляните. От него император Тиберий управлява своите владения с писма. Сред неговите лимонови горички вдъхновение търсят творци като Чайковски и Пабло Неруда.

По улиците на двата града – Капри и Анакапри – днес могат да се видят куп холивудски знаменитости.

Интересни разходки, красиви гледки, усмихнати хора – опознаването на острова е като мигновено влюбване, което става все по-силно с времето. Подсказваме ви какво може да направите като начало, докато отдъхвате на Капри.

Островът на съкровищата

Южна Европа

Италия

Направете снимка на Фаральоните (Faraglioni) – визитната картичка на остров Капри (Capri)

Те са може би най-сниманите обекти на Капри. Фаральоните (Faraglioni – “купчини” на италиански) са трите скални колоса, които се издигат от морето откъм южната страна на острова.

Faraglioni di Terra е висок 111 метра – той е най-близо до сушата. До него е Faraglioni di Mezzo – 81 метра, а след това Faraglioni di Fuori – 104 метра.

Гледката е живописна, а местните със сигурност ще ви разкажат не една и две легенди за появяването на колосите.

остров Капри, Италия (Capri, Italy)

Изкачете Монте Соларо (Monte Solaro) и се насладете на Капри от високо

Любовта към Капри минава през очите. Гледките на острова и тези, които се откриват от него, са разкошни.

Монте Соларо (Monte Solaro) е най-високият връх на Капри – 586 метра надморска височина, наричат го още ловецът на облаци, заради мъглите, които го скриват сутрин.

От него се открива гледка към целия остров, към залива на Неапол (Neapoli), крайбрежието Амалфи (Amalfi coast), та чак до планините на Калабрия (Calabria). Не знаете в небето ли плувате, в морето ли летите – усещането е неописуемо.

До горе може да се качите със седалков лифт, а на връщане да отидете до руините на замъка Барбароса.

Фаральоните, остров Капри, Южна Италия (Faraglioni, Capri, Italy)

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Посетете Анакапри (Anacapri)

Това е вторият град на острова. Преведено от гръцки името му означава “Капри, който е горе”.

Ако сте в добра физическа форма, жегата ви понася и обичате приключенията, може да стигнете пеша от Капри до Анакапри. Пътят е живописен, но доста стръмен. Преходът трае около час.

Другият вариант е да хванете автобуса или да си вземете кола под наем.

Анакапри (Anacapri) е заобиколен от лимонови горички, в него туристите са по-малко, а местните занаятчийски ателиета ви предлагат чудна нещооткривателска разходка.

гледка към остров Капри от планината Монте Соларо, Италия (Monte Solaro, Capri, Italy)

Погледнете към пристанището Марина Гранде (Marina Grande) от вила Сан Микеле (Villa San Michele)

В Анакапри се намира легендарната вила на доктор Аксел Мунте. Шведският медик решил да остане да живее на острова и построил дома си на мястото на разрушен параклис на сан Микеле (Villa San Michele).

Сградата е великолепна, на няколко нива, с изцяло запазен интериор. По-впечатляващи са обаче градините около нея. В тях ще видите разкошни екземпляри от флората на Капри.

От терасите се разкриват чудни гледки, а на най-изненадващи места се появяват артефакти от отминали времена – саркофаг, останки от статуи, гранитен сфинкс. Те са събирани от самия доктор Мунте и негови приятели.

От градините се вижда отлично и пристанището Марина Гранде (Marina Grande) – “порталът” към острова, няма как влезете или да излезете от Капри, ако не минете през него.

Villa San Michele, Capri, Italy

гледка към пристанището Марина Гранде, остров Капри, Южна Италия (Marina Grande, Capri, Italy)

Разходете се из градините на Август (Gardens of Augustus) – шедьовърът на остров Капри

Като много красиви неща по света, които днес са за общо ползване, и тези градини са частно дело. Фридрих Круп – немски индустриалец – идва на острова да се лекува. Все още е началото на XX век, Капри привлича творци и богати хора с разностранни интереси, но все още не е станал магнит за туристи.

Круп харесва мястото и създава тук своите живописни градини, в които и до днес може да се видят всички, характерни за района растения. Разходката между маслини, пинии, лимони и мандарини, кипариси, олеандри, рози и мимози е опияняваща (буквално ви се завърта главата от цветове и аромати), а лъкатушещите алеи ви водят чак до сините морски води.

Няколко години след създаването им, градините са прекръстени на “градините на Август” (Gardens of Augustus) и остават известни с това име и до днес.

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Влезте в Синята пещера (Blue Grotto)

Такова синьо сте виждали само на картинка или на кино – наситено, фосфоресциращо, замайващо. Когато влезете през нисия вход на пещерата, настанени в малка лодка (до 4 човека), то ще ви обгърне отвсякъде.

Причината за необичайния цвят е в във втория отвор на пещерата, който се намира под водата – светлината се отразява в скалите и водата, връща се нагоре и създава магията на Синята пещера (Blue Grotto).

Blue Grotto, Capri, Italy

Събудихме ли глада ви за гледки, аромати, плаване и разходки? Ако сме успели, свържете се с нас, ние ще организираме пътуването ви до Капри и ще ви изготвим индивидуална програма за забавления.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Канарски острови

Канарски острови

Почивка на Канарските острови (Canary Islands) е мечта на почти всеки. Знаете ли обаче какво ще правите като стигнете там? Най-бързият начин да осъществим мечтите си е като ги превърнем в планове. Затова, прегледайте статията – подсказваме ви 7...

read more
Източноправославен Великден

Източноправославен Великден

Останете верни на източноправославните, великденски традиции и в същото време си подарете ново изживяване. Вижте кои 7 дестинации ви предлагаме да посетите по Великден и планирайте пролетно пътешествие за цялото семейство. Празничен...

read more
Екскурзия в Португалия

Екскурзия в Португалия

Португалия (Portugal) е едно от кътчетата на света, които си заслужава да опознаете по-добре. Излъчването ѝ на бивша империя, и все още неповехнала красавица, с вкус към живота и неговите сладости ще ви омагьоса. Безбройните легенди и истории от...

read more
7 плажа на Кефалония

7 плажа на Кефалония

Остров Кефалония, Гърция (Kefalonia, Greece) – най-големият от Йонийските острови (Ionian Islands) – е рай за любителите на плажните удоволствия. Неговите закътани заливи, облагородени и диви плажове ви дават възможност да посещавате ново място и...

read more
Свети Валентин в Европа

Свети Валентин в Европа

Две са нещата, необходими за празнуване на свети Валентин – любов и взаимност. Всичко останало е разкошно допълнение към щастието ви. Използвайте празника, за да заздравите връзката си и да споделите още един перфектен ден заедно. Дали ще...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076