7 от най-сниманите забележителности, които да видите на екскурзия в Банкок, Тайланд

Има места по света, които са толкова колоритни и забележителни, сякаш са създадени за снимка. Точно такъв е Банкок (Bangkok) – столицата на Тайланд (Thailand).

Многобройните храмове, декорирни с много златни орнаменти и ярки цветни пана, с причудливи покриви и хиляди статуи са идеални за вашия албум.

В следващите няколко реда ще ви запознаем с някои от най-сниманите 7 забележителности за екскурзия в Банкок.

Югоизточна Азия

Тайланд

Банкок

Кралският дворец (Grand Palace) в Банкок и Ват Пра Кео (Wat Phra Kaew) – храмът на Изумрудения Буда

Бившата официална резиденция на кралете на Сиам (Siam) се състои от стотици сгради, украсени със злато и скъпоценни камъни, изящни градини и закътани вътрешни дворове. Създаден от ръцете на хиляди тайландски майстори, Кралският дворец (Grand Palace) буди удивление и възхищение у всеки, който го види. В непосредствена близост до двореца е Ват Пра Кео (Wat Phra Kaew)храмът на Изумрудения Буда – един от най-пищно декорирани храмове в света. А сградата на библиотеката от храмовия комплекс, обсипана със златни медальони на зелена основа и украсена с множество позлатени статуи на ангели пазителите, не само пленява с ювелирната си изработка, но и буквално заслепява от блясък. Не пропускайте да направите близка, детайлна снимка на отделните фрагменти.

Кралският дворец (The Grand Palace) в Банкок, Тайланд (Bangkok, Thailand)

Кралският дворец в Банкок, Тайланд (The Grand Palace)

The Grand Palace Bangkok, Thailand

The Grand Palace Bangkok, Thailand

Кралският дворец в Банкок, Тайланд

The Grand Palace Bangkok, Thailand

Кралският дворец в Банкок

The Grand Palace Bangkok, Thailand

The Grand Palace Bangkok, Thailand

Храмът на полегналия Буда – Ват По (Wat Pho), Банкок

Ват По (Wat Pho) е най-старият храм в Банкок. В него се съхранява най-голямата колекция от изображения на Буда. Ключово място заема огромната статуя на полегналия Буда – 15 метра висока и 46 метра дълга. Позата представлява влизането в нирвана и края на преражданията. Позлатената статуята е полегнала на инкрустирани със злато и скъпоценни камъни възглавници, а на стъпалата на Буда са изрисувани върху седеф 108 будистки символа. Храмът е известен още и с най-добрата школа за традиционен тайландски масаж.

Wat Pho, Bangkok, Thailand

Ват По в Банкок, Тайланд

Ват По (Wat Pho), Банкок, Тайланд (Bangkok, Thailand)

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Храмът на Зората – Ват Арун (Wat Arun)

Ват Арун (Wat Arun) е огромен храмов комплекс на западния бряг на река Чао Прая (Chao Phraya). Той носи името на Бога на Зората – Арун (Arun). При строежа на храма е използвана символиката на будистката идея за космоса и планината Меру (Mount Meru) като център на света. Меру е представена като централна кула с височина 81 м., а четирите по-малки са за боговете на посоките на света. Всички те са облепени с многоцветни керамични плочки, изрисувани с цветя и митични същества. Цялата тази пъстра картина е наслада за очите и прекрасен фон за снимка.

Ват Арун в Банкок, Тайланд (Wat Arun, Bangkok, Thailand)

Храмът Ват Арун в Банкок (Wat Arun, Bangkok)

Wat Arun, Bangkok, Thailand

Скайбарът (Тhe Dome) в хотел Лебуа (Lebua) – емблематичен за Банкок

Тайландците представят The Dome като градината на земните изкушения. От заведението, което се намира на покрива на 64 етажния Стейт Тауър (State Tower) се открива ослепителна гледка към целия Банкок. Отидете привечер, за да се насладите на залеза над града, а после и на хилядите му нощни светлини. Уверяваме ви, че снимките от Skybar ще са зашеметявящи.

В сградата се помещава още и луксозния хотел Лебуа (Lebua Hotel).

Скайбар Лебуа в Банкок, Тайланд (Skybar Lebua, Bangkok, Thailand)

Skybar Lebua, Bangkok, Thailand

Skybar Lebua, Bangkok, Thailand

Златният Буда в Банкок – храмът Ват Траймит (Wat Traimit)

Триметровата статуя на Буда в Ват Траймит (Wat Traimit) е ослепителна, буквално. Направена е от чисто злато и тежи 5,5 тона. Интересна е историята на Златния Буда. За да бъде запазена от бирманските нашественици през дългите години на войни, златната статуя била покрита с мазилка и изрисувана с боя. При поредното й местене, през 1955 г. работниците я изпускат и мазилката се пропуква. В този момент започва пороен дъжд и всички решават, че е наказание за това, че са повредили статуята. Когато на следващия ден работниците все пак отиват да проверят щетите, виждат че нещо проблясва. Откриват отдавна забравеното истинско богатство. Стойността на статуята на Златния Буда днес се оценява на над 250 милиона долара, но за тайландците – тя е безценна.

Ват Траймит в Банкок, Тайланд

храмът Ват Траймит (Wat Traimit) в Банкок, Тайланд (Bangkok, Thailand)

Wat Traimit, Bangkok, Thailand

Храмът на Златната планина в Банкок – Ват Сакет (Wat Saket)

Изкуствено изграденият хълм е най-високата точка в Банкок. В подножието му се намира огромно гробище от XVIII век. В него се погребани повече от 60 000 души, умрели по време на чумна епидемия.

На върха на хълма е разположен Ват Сакет (Wat Saket) – Храмът на Златната планина, покрит със златен покрив и пазещ свещени реликви от Буда.

Храмът на Златната планина в Банкок (Wat Saket, Bangkok, Thailand)

Wat Saket, Bangkok, Thailand

Wat Saket, Bangkok, Thailand

Wat Saket, Bangkok, Thailand

Wat Saket, Bangkok, Thailand

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Круиз по река Чао Прая (Chao Phraya)

Река Чао Прая е ключова за живота и развитието на Банкок, наричан понякога “Венеция на Изтока”. Една разходка с лодка ще ви представи града в друга светлина. Ще наблюдавате как се сменят високите небостъргачи на хотели с древни храмове или бедни къщи. Ще усетите ритъма на многоликия Банкок и магията на Азия.

А всяка направена снимка ще ви връща отново и отново там. Приятно пътешествие!

 

Мечтаете за екскурзия в Банкок? Потърсете ни. Ние ще я организираме по ваш вкус.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Топ аквариуми в света

Топ аквариуми в света

Посещението на аквариум, дори по-скромен като размери и разнообразие на морски животни, е свързано с вълнения и трепети за малки и големи. Докосването до мъчаливия, подводен свят на рибите винаги е равно на магия. Затова днес ви представяме списък...

read more
Топ 9 в Тайланд

Топ 9 в Тайланд

Писали сме доста за Тайланд (Thailand), но многобройните лица на тази страна не спират да ни удивляват и очароват. Явно и за вас е така, защото това е една от дестинациите, за които най-често организираме пътувания и почивки по поръчка....

read more
Сватбени церемонии

Сватбени церемонии

Срещнали сте човека, с когото искате да прекарете живота си, получили сте най-романтичното предложение за брак и сега искате да имате “най-” сватба. Разбираме ви, щастието трябва да се празнува, допълва и увеличва. Сигурно имате вече поне 2 – 3...

read more
Екскурзия във Виетнам

Екскурзия във Виетнам

Виетнам (Vietnam) е място, което човек обиква от пръв поглед – пълно с живот и усмихнати хора, смесица от непознати за нас традиции и до болка позната модерност. Предлага на пътешественика нови гледки, вкусове, аромати, философия. Заслужава си да...

read more
Кафе и кафени напитки II

Кафе и кафени напитки II

Продължаваме с разказа за това кой как си пие кафето в различните държави. Четете и планирайте следващото си пътуване, а ние ще ви разкажем за още 8 кафени напитки, които да опитате на път.Кулинарни изкушенияТуристически дестинацииПочивки и...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076