7 идеи за екскурзия в нощен Дубай

В града, в който всичко е “най”, нощта е първо време за приключения и възторзи и после е време за сън. Ако си мислите, че Дубай, ОАЕ (Dubai, UAE) предлага много луксозни забавления, чудновати атракции и изумителни преживявания през деня, то непременно трябва да се потопите в нощната му атмосфера. В нея сякаш са концентрирани всички магии и приключения от приказките от 1001 нощ.

Ако сте двойка, която търси романтични приключения – нощен Дубай има какво да ви предложи.

Ако сте семейство с буйни и любопитни хлапета – Дубай през нощта ще впечатли всички ви.

Ако сте група приятели, търсещи приключения – ще ви останат много истории за разказване след разходката из нощен Дубай.

Даваме ви само някои насоки. Приятно четене!

Мадинат Джумейра, нощен Дубай, ОАЕ

Югозападна Азия

ОАЕ

Дубай

Романтична вечеря на свещи на фона на Бурж ал Араб (Burj Al Arab) в “Мадинат Джумейра” (Madinat Jumeirah)

“Мадинат Джумейра” (Madinat Jumeirah) е комплекс от луксозни хотели, ресторанти, барове, сук (арабски пазар) разположени около специално изградени водни канали. Той е проектиран и построен изцяло в ориенталски стил – пищна украса, овални форми, приказен комфорт; по каналите плават гондоли, всичко е потънало в зеленина.

Вечеря на свещи в някой от ресторантите в “Арабската Венеция”, докато осветеното платно на Бурж ал Араб (Burj Al Arab) плава в тъмната нощ – това е преживяване като на кино.

Мадинат Джумейра през нощта

Поглед към нощен Дубай от най-високата сграда в света Бурж Халифа (Burj Khalifa)

Да се качите на 452 метра височина и да погледнете отвисоко на света е главозамайващо преживяване, буквално.

Бурдж Халифа (Burj Khalifa) е най-високата сграда в света (828 метра). До откритата терса се изкачвате с най-бързия асансьор – 124 етажа за 1 минута – и стъпите ли на площадката, виждате най-приказно осветения град на света. Нощен Дубай е като кутия със скъпоценни камъни, която някой е отворил пред вас в полуосветена стая.

Ако на откритата тераса краката ви се подкосяват, или ви е твърде ветровито, можете да се насладите и на 360 градусова закрита панорамна площадка.

вечерна гледка от Бурж Халифа

вечерна гледка към Дубай

Нощен Дубай от Бурж Халифа, Дубай, ОАЕ

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Нощен круиз с традиционна лодка по Дубай Марина (Dubai Marina)

Круизите винаги са вълнуващи, а нощните круизи по Дубай Марина (Dubai Marina) с традиционна лодка доу (dhow) са неописуеми. Фактът, че сте на плавателен съд, който се е използвал и преди стотици години за пренос на товари и хора, а около вас блестят светлините на луксозното дубайско пристанище, вече прави обстановката доста сюрреалистична.

Усещането може да се засили от предварително подготвена романтична вечеря или друг тип изненада за вашите приятели или половинката ви.

Круиз по Дубай Марина

Светлинно шоу на танцуващите фонтани

Независимо на колко светлинни шоу програми сте били, не сте виждали нещо подобно. Фонтанът е дълъг 275 метра, а танцуващите струи вода стигат до 150 метра височина. Хиляди лампички в различни цветове следят извивките на водните струи, и на музиката, и рисуват изненадващи светлинни картини в нощното небе.

Заведете любимата си и ѝ направете предложение в края на шоуто. Отидете с децата си и те дълго няма да спрат да говорят за тази жива магия. Вие самите ще се върнете отново в детството, където границите между реалност и фантазия са доста размити.

Светлинно шоу на Бурж Халифа, Дубай, ОАЕ

Глобъл Вилидж Дубай (Global Village Dubai)

Глобъл Вилидж Дубай (Global Village Dubai) е комплекс от павилиони, в които са представени културите на 90 различни страни. Това включва фестивали, представления на открито и закрито, ястия и напитки от цял свят, атракциони, интерактивни инсталации.

Защо да не отидете да го разгледате през деня? Защото през нощта разноцветните светлини му придават извънземно излъчване и вие се чувствате като гости от друга планета – хем това, което виждате ви е познато, хем има нещо ново, вълнуващо и различно в обстановката, спектаклите, хората.

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Вечерно бели денс шоу в пустинята

То е част от едно по-голямо преживяване – сафари в пустинята. След като сте бродили из пясъчните дюни, яздили сте камили и сте изпълнили сърцето си с нереалната пустинна красота, ви очаква още едно разтърсващо преживяване – бели денс шоу.

В края на сафарито, туристите обикновено отдъхват в големи шатри, похапвайки вкусни местни гозби. След това идва ред на танците. Може да сте виждали бели денс изпълнения и преди, но в разноцветните палатки, сред пясъците и огньовете, изящните движения на таньорките и музиката изглеждат и звучат по-различно. Ако сте в Дубай, непременно отделете време за сафари в пустинята и бели денс шоу.

Дубай сафари, вечерно шоу

Дубай Гарден Глоу (Dubai Garden Glow)

Това не е обикновен парк за отдих и развлечения. Дубай Гарден Глоу (Dubai Garden Glow) е резултат от работата на стотици архитекти, инженери и хора на изкуството от цял свят. Той е интерактивно пътуване през изкуствата, занаятите, природата. В него е събрана есенцията на човешката фантазия и технологична мисъл.

Светлинните атракциони са организирани в няколко теми – Ice park (замръзвате насред пустинята!), Dinosaurs park, Glow Park, Sea World. Има зона за развлечения, специално за деца, с куп интерактивни забавления, концерти, шоу програми, огромен павлион, в който се предлагат храни от цял свят.

Ще останете безмълвни от възхита пред човешката способност да създава и ще се забавлявате като деца – много и през цялото време.

Нощен Дубай е различен свят от дневния Дубай – оставете си време да се потопите в него.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров (Arabian Peninsula) страна, ви среща с източна култура, богата история и природа, съвсем необичайна за нашите географски ширини. Екзотичното крайбрежие ви приветства, необятната пустиня пресъздава...

read more
С деца в Дубай

С деца в Дубай

Планирате семейна почивка с деца в Дубай, ОАЕ (Dubai, UAE) и искате не просто да се насладите на преживяванията си, а да прекарате специални моменти заедно. Мечтаете за приключения и нови емоции. Искате да опознаете този далечен свят, да се...

read more
Топ хотели на Мъртво море

Топ хотели на Мъртво море

Мъртво море (Dead Sea) е интересна дестинация за почивка. Ако си представяте обичайната почивка на море – сбъркали сте. Ваканция на Мъртво море е доста повече от това. Особено, ако отседнете в някой от най-добрите хотелски комплекси в района....

read more
Улична храна в Истанбул

Улична храна в Истанбул

Опитването на улична храна, когато пътешествате, е задължителна част от приключението. И ако в далечна Азия (Asia), това може да се окаже огромно предизвикателство, то в близката ни съседка проблемът е по-скоро как да смогнете да пробвате от...

read more
Топ аквариуми в света

Топ аквариуми в света

Посещението на аквариум, дори по-скромен като размери и разнообразие на морски животни, е свързано с вълнения и трепети за малки и големи. Докосването до мъчаливия, подводен свят на рибите винаги е равно на магия. Затова днес ви представяме списък...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076