8 от най-посещаваните дестинации за екскурзия в Южно Мароко

Ако не сте пътешествали из Африка (Africa), Мароко (Morocco) е чудесен избор за първо посещение.

Ние имаме любим маршрут в Южно Мароко (South Morocco), който искаме да ви споделим. Пътувайки по него, виждате и опознавате различни лица на страната.

А и топвате крака в Атлантическия океан (Atlantic Ocean) преди да започнете бавното си пътешествие към пустинята.

Опознавателни обиколки

Северна Африка

Мароко

Агадир (Agadir)

Едноименната столица на провинция Агадир (Agadir) се намира на брега на Атлантическия океан. Тя не е типичният за Мароко град, има доста европейски вид. Привлича с голямото си пристанище, вкусна морска храна и най-вече с плажовете си: дълга пясъчна ивица, вълни, подходящи за сърф и няколко много добри сърф училища. Тук през зимата температурата е около 20 – 21°C и морският сезон всъщност е целогодишен.

За наситилите се на плажни удоволствия Агадир предлага и други забавления. Разходка до старата казба, която се намира на хълм над града. Унищожителното земетресение от 1960 година я разрушава наполовина, но пак е интересно да се разгледа. А и от нея се открива прекрасна панорамна гледка към града.

Любителите на пазарищата също ще останат доволни. На тяхно разположение е шумният и весел пазар за риба, разкошният пазар за бижута, както и пазарът Сук ел Хад (Souk El Had), където може да се намери всичко, което ви трябва или не ви трябва, но пък радва окото и душата.

 Agadir, Morocco

Тарудант (Taroudant) или малкият Маракеш (Marrakesh)

Отдалеч градът прилича на излязъл от някоя древна приказка. Причина за това са запазените крепостни стени, укрепления и квадратни кули, кацнали на тях, а също и петте големи градски порти, през които минават пътниците. Те сменят цветовете си под палещите лъчи на слънцето – розови, оранжеви, златни – а на пристигащите пътешественици им се струва, че халюцинират.

В миналото Тарудант (Taroudant) е бил важен търговски център. Днес, освен с укрепленията си, се слави и със своите занаятчии, бижутери и производители на килими. Ако сте любители на изящните сребърни предмети, находките, които ще си откриете в града, ще ви очароват.

Можете също да наблюдавате как се щавят всякакви видове кожа от овчи, до много екзотични, да видите как се добива арганово масло и как се отглежда шафран.

Тарудант все още пази духа на старо Мароко. Освен това е отправна точка за множество екскурзии из околностите. Градът е обграден от овощни градини и селца, скътани в околните оазиси.

 Тарудант, Южно Мароко (Taroudant, Morocco)

 Taroudant, Morocco

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Ксарът Аит Бен Хадду (Ait Benhaddou)

Все повече навлизаме в приказката Мароко. “Ксар” се нарича типичното мароканско селище с глинени къщи, надничащи иззад защитни стени с ъглови кули. Аит Бен Хадду (Ait Benhaddou) е именно такова, съхранено през вековете място. В него са останали да живеят едва няколко семейства и това подсилва призрачната атмосфера, която ви обгръща щом влезете в него. Разхождате се между казби, жилища, магазини, отдавна загубили естественото си предназначение. Влизате в един огромен, глинен паметник на архитектурата на южно Мароко.

През 1987 година ксарът е включен в списъка на ЮНЕСКО (UNESCO) за световното културно наследство. Още преди това, през 60-те години на XX, век Аит Бен Хадду става любимо място за снимки на кинаджиите. Глинените му къщи се появяват във филми като “Последното изкушение на Христос” на Скорсезе, “Мумията”, “Гладиатор”, “Една нощ с краля”. Могат да се видят дори в някои сцени от “Игра на тронове”.

 Аит Бен Хадду, Южно Мароко (Ait Benhaddou, Morocco)

 Ксарът Аит Бен Хадду, Южно Мароко (Ait Benhaddou, Morocco)

 Ait Benhaddou, Morocco

 Ксарът Аит Бен Хадду в Южно Мароко (Ait Benhaddou, Morocco)

 Ait Benhaddou, Morocco

 Ait Benhaddou, Morocco

 Аит Бен Хадду в Южно Мароко (Ait Benhaddou, Morocco)

 Ait Benhaddou, Morocco

Уарзазат (Ouarzazate) – филмовата столица на Мароко

Добре дошли във филмовата столица на Мароко. Уарзазат (Ouarzazate) или Варзазат, както също ще срещнете името, изписано на български, е градът, в който се намират най-големите марокански филмови студиа. Тук са снимани филми като “Джеймс Бонд – Живите светлини”, “Астерикс и Обеликс: мисия Клеопатра”, “Принцът на Персия”.

Уарзазат, Южно Мароко (Ouarzazate, Morocco)

Ouarzazate, Morocco

Ouarzazate, Morocco

Ouarzazate, Morocco

Ouarzazate, Morocco

Освен че може да се гмурнете в света на киното и да разгледате самите студиа и музея на киното, заслужава си да разгледате и Тауриртите (Taourirt) – изцяло запазен дворец-крепост.

Уарзазат има неповторима атмосфера, смесица от минало и настояще, реалност и измислица.

Ouarzazate, Morocco

Уарзазат в Южно Мароко (Ouarzazate, Morocco)

Ouarzazate, Morocco

Уарзазат, (Ouarzazate), Южно Мароко (Morocco)

Уарзазат - Южно Мароко (Ouarzazate, Morocco)

Тингир (Tinghir)

Цветните градини на Тингир (Tinghir) ще привлекат погледа ви отдалеч. Старият френски гарнизон е построен около скален извор и над него бди дворецът Глауи (Glaoui). Или по-точно останките от него. Самият дворец не е отворен за посещение, но от мястото, на което е разположен се открива прекрасна гледка към града.

Някои части на Тингир, с тесните си улички, покритите с килими стени и малки занаятчийски работилнички, все още са запазили типичната за южно Мароко атмосфера. На пазарищата продават изящни, ръчно изработени предмети, а багрите на тъканите килими пълнят очите и сърцето с радост.

От Тингир тръгват и много интересни маршрути за допълнителни екскурзии. Като тази до един от най-красивите оазиси в света например, оазисът преди каньона на река Тодра (Todrha).

 Тингир, Южно Мароко (Tinghir, Morocco)

Каньонът на река Тодра (Todgha Gorge)

Каньонът на река Тодра (Todgha Gorge) е особено популярен сред катерачите от цял свят, но не е задължително да практикувате скално катерене, за да минете през него. Преходът е особено живописен с надвесените от двете страни на тесния път високи скали и зъбери. По време на разходката може да срещнете местни, които се придвижват с малки магарета или стада от камили и кози.

Усещането, че не стъпвате по планетата земя, а сте попаднали на някое далечно, непознато на човеците място е осезаемо. Към края на каньона пътят става широк едва десетина метра, а скалите събират чела над него.

 Todgha, Morocco

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Загора (Zagora) – вратата на пустинята

След Загора (Zagora) започва пустинята. От този град керваните са тръгвали по пътя на златото, за да стигнат до Тимбокту (Timbuktu). “52 дни до Тимбокту” – можете да видите знака, на който на арабски и френски е изписано това, за да показва на търговците колко време трябва да вървят, за да стигнат до богатите пазари на сол, злато, слонова кост.

Обикновено в Загора туристите се настаняват, почиват си ден или два и се приготвят за среща с пустинята.

 Zagora, Timbuktu, Morocco

Пустинята Сахара (Sahara)

Само на 5 километра от Загора започва най-голямата пустиня в света – Сахара (Sahara). Екскурзията из нейните пясъчни дюни става с камили или джипове. Водачите разказват приказни истории за безкрайните пясъчни полета, за традиционния начин на живот сред пясъците. Може да видите скали, пустинни градове, останки от крепости. Разходката обикновено приключва в лагер с шатри, където опитвате вкусни ястия, наслаждавате се на нощното небе над пустинята. На сутринта посрещате изгрева и потегляте обратно към Загора.

пясъците на пустинята Сахара, Южно Мароко (Sahara, Zagora, Morocco)

яздене на камили в пустинята Сахара, Южно Мароко (Sahara, Zagora, Morocco)

красотата на пустинята Сахара, Южно Мароко (Sahara, Zagora, Morocco)

И така от необятното синьо на Атлантическия океан до всички нюанси на жълтото и оранжевото в пустинята Сахара, Южно Мароко ви предлага невероятно приключение. А ние можем да го организираме. Обадете ни се.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Хотели в Шарм ел Шейх

Хотели в Шарм ел Шейх

Имате нужда от почивка на море. Но не каква да е, а по-различна и запомняща се. Иска ви се да видите красиви места и да изпробвате нови неща – да се гмуркате сред екзотични рибки и цветни корали, да плавате с лодка с прозрачно дъно или да...

read more
Остров Джерба

Остров Джерба

Разказвали сме ви за Тунис (Tunisia) и неговите забележителности и бихме препоръчали пътешествие до тази страна на всеки, който иска да усети живота между морето и пустинята. Днес обаче насочваме вниманието ви специално към почивка на остров Джерба...

read more
Сватбени церемонии

Сватбени церемонии

Срещнали сте човека, с когото искате да прекарете живота си, получили сте най-романтичното предложение за брак и сега искате да имате “най-” сватба. Разбираме ви, щастието трябва да се празнува, допълва и увеличва. Сигурно имате вече поне 2 – 3...

read more
Топ 9 в Тунис

Топ 9 в Тунис

Екскурзия в Тунис (Tunisia) означава среща с възхитителна смесица от култури (арабска, финикийска, римска, испанска, африканска), мързелуване на красиви плажове и впечатляващи природни гледки. Емоционално пътешествие през времената, което ще ви...

read more
Семейна почивка в Хургада

Семейна почивка в Хургада

Хургада (Hurghada) е курортен град в Египет (Egypt), известен с дългите си, красиви плажове на Червено море (Red Sea). Най-доброто време за посещението му е късна есен – ако искате да се радвате на лятно слънце през октомври и ноември, това е...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076