8 начина да се забавлявате на екскурзия в Андалусия, Испания

Андалусия, Испания (Andalusia, Spain) е едно от любимите ни места. Тя е красива, ленива, земя на крайности, от която ще останете очаровани.

Само си представете: спеченият жълт цвят на безкрайните полета, разкошното зелено и оранжево на портокаловите градини, студеното синьо на планината Сиера Невада (Sierra Nevada) и шарените поли на танцьорките на фламенко.

Ако предпочитате активната пред пасивната почивка, Андалусия може да ви предложи и това. Днес ще ви разкажем за 8 чудесни начина за забавление и опознаване на 8 различни кътчета от тази разкошна част на Испания.

Историческо наследство

Южна Испания

Испания

Запознайте се с мавританското изкуство на двореца Алхамбра (Alhambra) в Гранада (Granada) – едно от най-посещаваните места в Андалусия (Andalusia)

Гранада (Granada) е разположена в подножието на планината Сиера Невада. По улиците ѝ растат портокалови дръвчета, по площадите ѝ групи от танцьори и музиканти пеят, танцуват и свирят фламенко, а в сладкарниците ви предлагат сладък чай, пресни сладкиши и ароматни наргилета. Alhambra, Granada, Andalusia, Spain Над самия град се извисява дворцовият комплекс Алхамбра (Alhambra). Силуетът му – в керемиден цвят – се откроява ярко на фона на планината, а от широкия, зелен пояс дървета, който го обгражда лъха прохлада. Гледка към Гранада, Андалусия, (Granada, Andalusia, Spain) Комплексът е строен от маврите през XIV век и изящната му архитектура е изцяло запазена през вековете. Вътрешни дворове с разкошни фонтани, фино декорирани помещения, великолепни мозайки и градини във всякакви стилове – Алхамбра ви предлага да надникнете в свят, много далечен от нашия и да видите (пак през архитектурата) някои очевидни разлики между мавританския и западноевропейския мироглед и начин на мислене. От малките гидове, които ви шушнат на уше, ще научите чудни тайни и легенди за всяко кътче от дворците и градините. Дворецът Алхамрба, Гранада, Андалусия, Южна Испания (Alhambra, Granada, Andalusia, Spain)

Повозете се на лодка по каналите на площад Испания (Plaza de Espana) в Севиля (Seville) – столицата на област Андалусия

Както се досещате, площад Испания (Plaza de Espana) в Севилия (Seville) съвсем не е обикновен площад. Той е с размерите на 5 футболни игрища, обграден е от огромен канал, по който можете да се разходите с лодка и който следва извивките на великолепна сграда в ренесансово-нео-мавритански стил. И площадът, и сградите са строени специално за иберо-американското изложение през 1929 година. Павилионите за изложения обикновено са временни, но в този случай домакините испанци решили да построят постоянни. Затова и ние днес може да се насладим на този архитектурен разкош. Над канала има 4 моста, от които можеш да обхванеш с поглед целия площад, а покрай него, пред сградата, са разположени 48 пейки, облицовани с типичните за този край на Испания плочки азулежу. Първо оставяте горещия следобед да мине покрай вас като си почивате на някоя от тези пейки. След това, надвечер, се качвате на лодка и разглеждате целия площад преди вечеря. Площад Испания, Севилия - столицата на Андалусия (Seville, Andalusia, Spain)

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Разходете се из градините на двореца Алказар в Кордоба (Alcazar, Cordoba)

Комплексът е строен и дострояван още от римско време. Върху старите сгради са строени нови. Всеки владетел е идвал и е налагал стила на своето време, своите изисквания. Затова и Алказар, Кордоба (Alcazar, Cordoba) е приказна смесица от архитектурни стилове – готически, ренесансов, мудехар, барок. Както и в Алхамбра, така и в този комплекс, фонтаните и градините са символ на богатството и разкоша. (Не е за чудене в тази суха земя.) Английска градина, градина на поетите, градина в италиански стил, горичка с лимонови и портокалови дръвчета и куп други чудеса на градинарството може да видите именно в пределите на Алказар. Разходката си заслужава, а историите за мястото, които ще чуете са вдъхновяващи. Само си представете, преди вас по алеите на градините и из залите на двореца се е разхождал Христофор Колумб преди да замине за Америка. Тук го посрещат Изабела Кастилска и Фердинанд Арагонски. Алказар, Кордоба, Андалусия (Alcazar of the Christian Monarchs, Cordoba, Andalusia, Spain)

Погледнете от моста над каньона Ел Тахо (El Tajo) в Ронда (Ronda) – старинно градче в Андалусия

Старата част на градчето Ронда (Ronda) е кацнала точно на ръба на каньона Ел Тахо (El Tajo), където височината на скалите стига до 165 метра. Това го прави място, което не бива да пропускате. Сградите в стария град са в мавритански стил, а до новата част се стига по емблематичния мост Пуенте Нуево (Puente Nuevo). Името му значи новият мост, но всъщност е строен 40 години и е завършен в края на XVIII век. Гледките, които се разкриват от него са неописуеми. Виждате голяма част от каньона, причудливите форми на скалите, сградите, сякаш поникнали от тях, по които слънчевата светлина чертае странни фигури. В парка на града има и специална панорамна площадка – от нея може да видите Ел Тахо от друг ъгъл. Не бива да пропускате и зрелищните спектакли, които се разиграват на бикоборската арена в Рондо. Смята се, че всъщност от тук започва да се развива бикоборството като традиция в Испания. До арената има и музей, в който ще научите повече за историята на това изкуство. Ел Тахо, Ронда, Андалусия (El Tajo, Ronda, Andalusia, Spain)

Наемете яхта от пристанището Пуерто Банус, Марбея (Puerto Banus, Marbella)

Пуерто Банус, Марбея (Puerto Banus, Marbella) е място за почитателите на луксозния живот, партитата до зори и животът сред световни знаменитости. Курортът е испанската версия на лъскавия Сен Тропе, Франция (Saint Tropez, France) – елегантни хотели, шикозни яхти, бързи автомобили и меко казано бурен нощен живот.

След като се насладите на всички изкушения, може да наемете яхта и да се отдадете на морски преживявания. В околността има още около 20-ина разкошни плажа със златист пясък и кристално сини води, които може да посетите.

Качете се на магаре в Михас (Mijas) – автентично испанско селище в област Андалусия

Михас (Mijas) е типично андалуско село, запазено в някогашния си вид. В първия момент ще ви заприлича на което и да е селище на произволен гръцки остров. При втори поглед ще забележите, че това е само заради белотата на сградите и факта, че са накацали една над друга по хълма. Но архитектурата и атмосферата са доста различни. Белите къщички са потънали в зеленина и може да се разходите между тях, качени на магаре. А като стигнете до най-високата част на Михас, да седнете на тревата и да съзерцавате великолепната гледка – пред погледа ви се открива цялото крайбрежие. Mijas, Andalusia, Spain Mijas, Andalusia, Spain Не пропускайте да влезете в магазинчетата за керамика и да разгледате музея на миниатюрите. В него, наред с останалите чудновати експонати, има и съхранена, смалена по индианска технология човешка глава. В селото има и бикоборска арена. Ако досега не сте присъствали на типичното за Испания зрелище, то може би е време да го направите. Михас, Андалусия, Южна Испания (Mijas, Andalusia, Spain) Mijas, Andalusia, Spain

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Поплувайте в сините води на Коста дел Сол (Costa del Sol)

Коста дел Сол (Costa del Sol) или в превод от испански “Слънчевият бряг” е дълъг 154 километра и по протежението му има прекрасни плажове с очарователни курорти. Ще ви споменем три, на които си заслужава да обърнете повече внимание.
  • Торемолинас (Torremolinos) е магнит за хората, които обичат нощния живот. Тук е съсредоточието на най-интересните и разнообразни заведения за музика и танци. Всеки може да намери място по свой вкус.
  • Беналмадена (Benalmadena) предлага повече възможности за опознаване на испанските старини и за модерни забавления. Курортът има стара и нова част, в която са разположени хотелските комплекси, яхтеното пристанище и големите магазини.
  • Фуенхирола (Fuengirola) е предпочитано място за почивка и от самите испанци. Той примамва с разкошни плажове, а също и с възможността да посетите концерти и представления на открито в мавърския дворец Сохаил (Sohail Castle).
Fuengirola Costa del Sol, Andalusia, Spain

Открийте родното място на Пабло Пикасо (Museo Casa Natal de Picasso) в Малага (Malaga)

Има много какво да се види, но домът, в който е роден Пикасо и музеят на художника определено трябва да се посетят.

Домът, в който Пикасо прекарва детството си се намира на зеления площад “Мерседес” (Plaza Mercedes) в Малага (Malaga). Наблизо е и музеят, който отвори врати през 2003 година. Основна част от колекцията е дарение от внука на Пикасо. Творбите са настанени в ренесансова сграда от XVI век, разглеждането на която също е преживяване.

Това са само 8 от многобройните възможности за опознаване на Андалусия и забавления. Можем да ви предложим и съвсем различна програма, съобразена с вашите вкусове, времето и бюджета, с които разполагате. Обадете ни се.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Канарски острови

Канарски острови

Почивка на Канарските острови (Canary Islands) е мечта на почти всеки. Знаете ли обаче какво ще правите като стигнете там? Най-бързият начин да осъществим мечтите си е като ги превърнем в планове. Затова, прегледайте статията – подсказваме ви 7...

read more
Източноправославен Великден

Източноправославен Великден

Останете верни на източноправославните, великденски традиции и в същото време си подарете ново изживяване. Вижте кои 7 дестинации ви предлагаме да посетите по Великден и планирайте пролетно пътешествие за цялото семейство. Празничен...

read more
Екскурзия в Португалия

Екскурзия в Португалия

Португалия (Portugal) е едно от кътчетата на света, които си заслужава да опознаете по-добре. Излъчването ѝ на бивша империя, и все още неповехнала красавица, с вкус към живота и неговите сладости ще ви омагьоса. Безбройните легенди и истории от...

read more
7 плажа на Кефалония

7 плажа на Кефалония

Остров Кефалония, Гърция (Kefalonia, Greece) – най-големият от Йонийските острови (Ionian Islands) – е рай за любителите на плажните удоволствия. Неговите закътани заливи, облагородени и диви плажове ви дават възможност да посещавате ново място и...

read more
Свети Валентин в Европа

Свети Валентин в Европа

Две са нещата, необходими за празнуване на свети Валентин – любов и взаимност. Всичко останало е разкошно допълнение към щастието ви. Използвайте празника, за да заздравите връзката си и да споделите още един перфектен ден заедно. Дали ще...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076