9 от най-добрите дестинации за спа почивка в Европа

Търсите спа почивка за двама, която да е наистина специална.

Иска ви се да се поглезите, да се потопите в романтика и да съчетаете спа преживяване с посещение на културно-исторически забележителности и разходки сред природата.

Представяме ви 9 от най-добрите спа дестинации в Европа (Europe). Луксозни, незабравими, романтични – места, на които си струва да отидете поне веднъж.

Свободно време

Туристически дестинации

Почивка и екскурзия

Карлови Вари (Karlovy Vary) – най-предпочитаната дестинация за спа почивка в Чехия (Czech Republic)

Това е раят за почитателите на горещите минерални извори от XIV век насам. В Карлови Вари, Чехия (Karlovy Vary, Czech Republic) има около 200 извора, водата на които повлиява добре на куп неврологични заболявания, заболявания на храносмилателната, нервната и двигателната система, белия и черния дроб. Не си представяйте обаче, че спа курортът е потискащо място, пълно с болни хора с посърнали лица. Съвсем не!

От самото начало на съществуването си, обградените от разкошни гори минерални извори привличат благородници, богаташи, хора на изкуството, велики личности. Резултатът е – спа курорт с архитектура в стил Ар нуво и неповторима атмосфера, в който и душата, и тялото намират лек и покой и си възвръщат силите.

Независимо дали ще отседнете в луксозен спа комплекс или в бутиков хотел, задължително трябва да посетите обществените минерални бани (сградите им сами по себе си са архитектурни шедьоври); да пийнете “Бехеровка” в кафене с гледка и да се поглезите със специализирани спа процедури.

Карлови Вари, Чехия - една от най-добрите спа дестинации в Европа

Karlovy Vary, Czech Republic

“Синята лагуна” в Гриндавик (Grindavik) – неповторимата спа почивка в Исландия (Iceland)

Ако предпочитате по-мистично преживяване и по-пълно единение с природата, акостирайте в “Синята лагуна” (Blue Lagoon) – най-посещаваният спа център на открито в Исландия (Iceland).

През 70-те години на XX век Исландската служба по регионално отопление решава да построи неголяма геотермална станция и да използва водата с 240 градуса температура, която изригва от земята.

Лагуната в Гриндавик (Grindavik) е изкуствено създадена и в нея водата – смесица от сладка и океанска – се изхвърля охладена до 37 – 39 градуса. Жителите на града започнали да се къпят в нея в края на 80-те години и постепенно забелязали лечебните ѝ свойства. Спа центърът отваря врати в началото на 90-те, а през 1995 година поредица изследвания доказват официално, че геотермалната вода в лагуната има благотворно влияние върху човешкото здраве.

Обстановката е сюрреалистична – сивкави вулканични скали, зелени мъхове и гладка вода със стъклен, светлосин цвят. Често водата и небето се сливат, парата обгръща скалите и ви се струва, че плувате (или летите) в едно необятно пространство.

Можете да се настаните в луксозния хотелски комплекс към спа центъра. Гледката и допълнителните спа услуги определено си заслужават.

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Геотермалните бани на Будапеща, Унгария (Budapest, Hungary)

Романтика, култура, партита, приключения – в Будапеща (Budapest) има всичко, включително и разкошни геотермални бани. Ако не сте ги посетили поне по веднъж, все едно не сте посещавали града. Имайте предвид, че всяка баня има собствен чар и история и си заслужава да си направите специален спа тур из столицата на Унгария (Hungary).

Сеченските бани (Szеchenyi Thermal Bath) са разположени във великолепна сграда в необароков стил, построена специално за целта. Това е един от най-големите спа комплекси в Европа – 18 басейна (открити и закрити), множество сауни, зали за масаж и помещения за специални спа процедури. Ползва се с голяма радост и от местни, и от гости на града. Тук можете да видите как в един от откритите басейни будапещенски старчета играят шах; да се бухнете (неволно или нарочно) във водовъртежа на друг от басейните на открито за радост на околните или да се отпуснете на спокойствие в някоя от по-малките сауни.

спа почивка в Будапеща

Szеchenyi Thermal Bath

Баня Рудас (Rudas Thermal Bath) всъщност е средновековна турска баня – пищната ориенталска архитектура и украса са запазени, въведени са само някои модерни спа удобства. Тук изживяването е коренно различно. Достатъчно е да се отпуснете в централния осмоъгълен басейн, покрит с купол от цветни стъкла. Слънчевите лъчи минават през тях и се оказва, че лежите не във вода, а в басейн, пълен с разноцветни светлини.

Баня Гелерт (Gellert Spa & Thermal Bath) е истинско произведение на изкуството в стил Ар нуво, към която е построен и луксозен хотел. Оказвате се обградени от години история, разкошни мозайки, стъклописи и скулптури.

Термалните паркове на остров Иския, Италия (Ischia, Italy)

Наричат Иския (Ischia) “термалната столица на света”. Тя се намира в Южна Италия (South Italy), недалеч от Капри (Capri) и Неапол (Naples). Основна атракция на острова, и това, заради което пристигат хиляди хора, са термалните паркове.

Парк “Кастильоне” (Castiglione) разполага с 10 термални басейна и е ограден от кестенови и борови гори. Парк “Градините на Посейдон” (Poseidon) предлагат 22 термални басейна и куп допълнителни спа процедури и удобства. Парк “Негомбо” (Negombo) – любимото място на куп звезди от величината на Тина Търнър – е модерен термален комплекс със страхотна ботаническа градина. Градините на Аполон и Афродита (Aphrodite Apollon) пък са особено подходящи за двойки. Потънали в зеленина, с по-малко посетители – те дават възможност да се почувствате наистина сами в райско кътче.

Ischia, Italy

Понта де Ферариа – спа почивка на Азорските острови, Португалия (Azores, Portugal)

Струва си да посетите Азорските острови, Португалия (Azores, Portugal) по много причини. Но една от основните е Понта де Ферариа (Ponta da Ferraria). Това е естествен басейн с термална вода – смесица от горещи сладководни извори и океанска вода. Местните се възползват от лечебните му свойства още от XV век.

В наши дни са направени известни улеснения за използването му – стълби и перила например – но като цяло е запазен естественият му вид. Басейнът е ограден от базалтови скали, в които се разбиват океанските вълни.

Топването в Понта де Ферариа е преживяване и заради това – възможността да се отпуснете спокойно в прегръдките на самия океан.

Ако все пак се притеснявате, или метеорологичните условия не позволяват, може да се възползвате от услугите на чудесния спа център, който се намира наблизо и използва за процедурите си водите именно от Понта де Ферариа.

Валс (Vals) – сред водещите спа дестинации в Швейцария (Switzerland)

Валс, Швейцария (Vals, Switzerland) спокойно може да се нарече градът на дизайна, лукса и спа екстрите. Сградите в курорта са дело на известни архитекти от целия свят. Обзавеждането е на топ интериорни дизайнери. Майстор готвачите предлагат авторски ястия, а природата балансира цялото това великолепие, създадено от хора със своята естествена красота и могъщество.

Валс е не просто спа преживяване, той е модерна приказка за хора с вкус към необичайното и лукса.

Спа почивка в Терме Букурещ, Румъния (Therme Bucharest, Romania)

Като най-близка и особено примамлива дестинация за спа почивка определяме Терме Букурещ, Румъния (Therme Bucharest, Romania) – един от най-големите спа комплекси на Балканите. Термалната вода, с която се захранват съоръженията му е 33°С. Основните акценти в комплекса са два: зеленина – Терме Букурещ е разположен сред огромна ботаническа градина с палми, орхидеи и други тропически видове; модернос – материалите, архитектурата, всичко е създадено с цел да се постигне хармония между модерния начин на живот и природата. Спа комплексът предлага забавления и възможност за релакс за посетители на всякаква възраст, включително и за най-малките.

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Бат (Bath) – спа курортът на Великобритания (United Kingdom)

Според легендата през IX век един от принцовете на Англия (England) се разболял от проказа и бил прокуден от двореца. За да не умре от глад, той работел като свинар и един ден свинете го завели до топъл извор. Той се изкъпал в него и мигом оздравял. Върнал се в двореца, седнал на трона и наредил около извора да се построи град. Така се появил Бат (Bath).

В него всъщност има три горещи минерални извора, а самият град е включен в списъка на световното историческо наследство на ЮНЕСКО (UNESCO).

През вековете в Бат се е събира цялата английска и европейска аристокрация. Строени са пищни дворци, разкошно украсени бални зали и се е задавал бон тонът в поведението, модата, дори литературата. Бат е градът на Мери Шели, Чарлз Дикенс и Джейн Остин.

Непременно трябва да видите реставрираните Римски бани, да посетите супермодерния спа център, да разгледате музея на модата и дома на Джейн Остин. Спа почивка в Бат всъщност е особено преживяване, което ви позволява да се потопите в живота на поколения английски аристократи и хора на изкуството.

Минералните извори на Баден Баден (Baden-Baden) – най-посещаваните спа центрове в Германия (Germany)

Баден-Баден, Германия (Baden-Baden, Germany) е един от най-елегантните спа курорти. Хотелите са построени в стила на френските дворци, летище за частни самолети е отворено за някои от най-скъпите гости на града, има отлични условия за някои от най-аристократичните спортове – голф, езда. Тук се намира и уникалният музей на Фаберже.

Около минералните извори на Баден-Баден, привличали хората с лечебните си свойства над 2000 години, са изградени истински шедьоври на архитектурата, всеки от които предлага различно преживяване.

“Фридрихсбад” (Friedrichsbad) например поразява с разкошните си фрески и стенописи и предлага уникални спа процедури, като комбинира римски и ирландски спа традиции.

В “Каракала спа” (Caracalla Bad) можете да се скриете в пещера с топла и студена вода или да се насладите на горещия открит басейн през зимата. 8 000 литра вода извират от извора, около който е създаден спа центърът.

Спа почивка, комбинирана с културни и кулинарни приключения – звучи ли ви добре? Изберете своята спа дестинация, а ние ще се погрижим за организацията на пътуването ви и ще ви предложим програма.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Коледни базари в Германия

Коледни базари в Германия

Историята на коледните базари в Германия датира от XIV – XVI век. Зараждат се като традиционно средство за пазаруване по това време на годината. Няма яснота къде възникват първо, но за кратко се разпространяват из големите градове. Немските коледни...

read more
Канарски острови

Канарски острови

Почивка на Канарските острови (Canary Islands) е мечта на почти всеки. Знаете ли обаче какво ще правите като стигнете там? Най-бързият начин да осъществим мечтите си е като ги превърнем в планове. Затова, прегледайте статията – подсказваме ви 7...

read more
Топ 7 в Карлови Вари

Топ 7 в Карлови Вари

Карлови Вари (Karlovy Vary) е мечтано място за почивка от почитателите на спа терапиите, красивата природа, аристократичната обстановка и доброто кино. Артистичните души и хората, които имат нужда от пълноценна почивка и възстановяване на силите се...

read more
Източноправославен Великден

Източноправославен Великден

Останете верни на източноправославните, великденски традиции и в същото време си подарете ново изживяване. Вижте кои 7 дестинации ви предлагаме да посетите по Великден и планирайте пролетно пътешествие за цялото семейство. Празничен...

read more
Екскурзия в Португалия

Екскурзия в Португалия

Португалия (Portugal) е едно от кътчетата на света, които си заслужава да опознаете по-добре. Излъчването ѝ на бивша империя, и все още неповехнала красавица, с вкус към живота и неговите сладости ще ви омагьоса. Безбройните легенди и истории от...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076