9 идеи за забавление по време на екскурзия в Португалия

Португалия (Portugal) е едно от кътчетата на света, които си заслужава да опознаете по-добре. Излъчването ѝ на бивша империя, и все още неповехнала красавица, с вкус към живота и неговите сладости ще ви омагьоса. Безбройните легенди и истории от миналото ѝ ще ви оставят без дъх. Портото ще ви омае, а приказните плажове и чудните гледки към океана ще ви накарат да си мечтаете за нови пътешествия, отвъд голямата вода.

Дивни природни кътчета, изящна архитектура, бурен нощен живот и преживявания като от роман – планирайте екскурзия в Португалия, ще ви хареса.

Ние ви подсказваме 9 неща, които е добре да не пропускате по време на пътуването си.

Историческо наследство

Южна Европа

Португалия

Опитайте от прочутото вино на Порто (Porto) – портвайн

Портвайн може да намерите в цяла Португалия, но за пълнота на преживяването, съветваме ви да посетите мястото, на което се произвежда – Порто (Porto). Градът е очарователен – непременно се разходете из стария квартал Рибейра (Ribeira) и легендарната книжарница Лело.

Дегустирайте портвайн в някоя от избите на брега на река Дуоро (Douro). Там ще ви разкажат в подробности и любопитната история на напитката.

Douro River, Porto, Portugal

След като англичаните се скарват с французите, започват да изпитват остър недостиг на качествено вино на трапезата си. Затова сключват договор с Португалия за внос на вино. Оказало се обаче, че по време на пътуването до Англия (England) гроздовата напитка губи голяма част от вкусовите си качества. И португалците започнали да добавят в нея гроздово бренди.

Как се стига до днешния божествен вкус на портото ще разберете на място, докато го опитвате. Ние само ще ви кажем, че Порто получава защитено географско наименование за портвайна си, а в долината на река Дуоро се отглеждат сортовете грозде – 30 препоръчителни и 82 разрешени – от които се произвежда.

портвайн (Port Wine), Порто, Португалия (Porto, Portugal)

Запознайте се с морските обитатели на аквариума в столицата на Португалия – Лисабон (Lisbon)

След омайното Порто, посетете разноликия Лисабон (Lisbon). Наред с историческите забележителности и сладкарницата, в която се правят пастейши по оригиналната рецепта – посетете и океанариума (Oceanario de Lisboa). Той е разположен в сградите, в които през 1998 година се провежда Световното изложение.

Това е вторият по големина океанариум в Европа (Europe), след този във Валенсия (Valencia). Избиран е за най-добър океанариум 3 поредни години, в класацията “Traveller’s Choice”. В него живеят над 15 000 морски обитатели.

Основният аквариум е висок 7 метра и създава усещането, че се разхождате директно по океанското дъно. В по-малките зали могат да се видят интересни временни експозиции. Шоуто на бобрите и възможността да си общувате с пингвините отблизо също не е за изпускане.

Да пътешестваме заедно! С нас научавате какво и къде по света е най-интересно да се прави и кои са най-красивите и вдъхновяващи места. Ежемесечно получавате и информация за атрактивни и изгодни предложения за пътувания.

Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Присъединете се към фестивала на цветята на остров Мадейра (Madeira)

Остров Мадейра (Madeira), Португалия е райско кътче по всяко време на годината, но е най-добре да го посетите за фестивала на цветята, който се провежда ежегодно 4 седмици след Великден.

Тогава жителите на “плаващата градина” – както е известен островът – отдават почит на всички видове цветя, които растат на негова земя.

В столицата на Мадейра – Фуншал (Funchal) – се провежда парад, посветен на цветята. Карнавални групи с костюми във формата на цветя, платформи – украсени с всякакви видове цветя, цветни скулптури и много музика заливат целия град. Централната алея е застлана с цветни килими, навсякъде има цветни изложби. Децата на острова изпълняват специална церемония, наречена “призив за мир”, като всяко дете поставя по едно цвете в “Стената на надеждата”.

Ако посетите остров Мадейра за фестивала, гарантираме ви главозамайващо – от аромати, гледки и впечатления – преживяване.

Опитайте от местната португалска кухня, приготвена в кратера на заспал вулкан, на Азорски острови (Azores)

Специалитетът cozido das Furnas е типичен за португалската кухня, но на Азорските острови (Azores) се приготвя така, както никъде другаде.

Няколко вида месо, чоризо, кървавица, зеленчуци и корен от таро се поставят в голям съд, който се зарива в дупка в кратера на заспал вулкан. Ястието се приготвя около 6 часа и след това се поднася с местно вино. Ресторантите предлагат не само да ви го сготвят и сервират, но и да присъствате на заравянето и изравянето му от спящия вулкан.

Ние можем да организираме не само вашата екскурзия в Португалия, но и цялото вулканично-кулинарно приключение на Азорските острови.

Посетете базиликата “Дева Мария Фатимска” във Фатима (Fatima), Португалия – градът на поклонението

Посещението на града, в който Дева Мария се е явила на три деца, в началото на XX век, е интересно и за вярващите, и за скептичните относно съществуването на Бог.

Фатима (Fatima) е неголям град. Според легендата носи името на мавърска дъщеря, станала християнка от любов към смел рицар. Превръща се в място за поклонение именно след явяването на Божията майка на трите деца на местен овчар. Когато я видели за пръв път, тя ги помолила да се връщат на същото място всяко тринадесето число от месеца и да пазят срещите им в тайна. Децата обаче разказали какво им се е случило и всеки месец все повече хора отивали да проверят дали казват истината и да видят Дева Мария. Какви три тайни е споделила тя с гражданите на Фатима и какво е “Слънчевото чудо” ще разберете от местните, когато посетите великолепната базилика “Дева Мария Фатимска” (Cathedral of Our Lady of Fatima).

базилика “Дева Мария Фатимска” (Cathedral of Our Lady of Fatima) - екскурзия в Португалия

Поиграйте голф в област Алгарве (Algarve), Южна Португалия

Червените склонове на прая де Фалесия (Praia de Falesia), танците на вятъра на прая Азул (Praia Azul), оградените със скали малки плажове в Албуфейра (Albufeira) – областта Алгарве (Algarve) примамва с неописуемо красива природа, разкошни гледки към океана и многобройни плажове, всеки със своя атмосфера и чар.

В добавка, в Алгарве има елегантни курорти и голф игрища, на които се предлагат курсове за начинаещи и напреднали от майстори на голфа през цялата година.

Ако искате да се отдадете на този спорт, както и да се поглезите с луксозна почивка в Португалия, ние можем да организираме всяка подробност – от настаняването, през посещението на интересните за вас местни забележителности, до започването на голф курс.

Повозете се с гондола по каналите на Авейро (Aveiro) – малката Венеция на Португалия

Авейро (Aveiro) не е супер популярна туристическа дестинация, но очарованието му не подлежи на съмнение. До XVII век градът, прорязан от канали, е едно от големите португалски пристанища. След това то започва да запада и основен начин за препитание на местните остават събирането на водорасли, с които се наторявала почвата, и земеделието.

Водораслите се събирали с лодки, наречени молисейро. Именно с тях днес можете да се возите по каналите на Авейро и да разгледате разноцветните сгради, главно в стил ар нуво. Ярките цветове, фасадите с азулежу – декоративни, глазирани керамични плочки в синьо – и жаркото слънце създават жизнерадостна атмосфера. Истинско удоволствие е да се разхождате и пеша. Може да обиколите рибния пазар, да изберете сувенири от местните занаятчии и да научите как се произвежда порцелан във фабриката за порцелан Виста Алегре (Vista Alegre), известна с качествените си порцеланови изделия от началото на XIX век до наши дни.

Как работим

 

  1. Казвате ни къде и кога искате да отидете.
  2. Изясняваме точно какъв тип почивка желаете.
  3. Изготвяме оферта и програма според вашия вкус, бюджет и интереси.

Чуйте историята на двореца “Пена” (The Pena Palace) в Синтра (Sintra)

Тя започва през XII век, когато на хълма в Синтра (Sintra) е построен малък параклис. Той се превръща в място за уединение и размисъл и постепенно привлича все повече люде, търсещи просветление. 3 века по-късно на мястото на параклиса е построен манастир, който още 3 века по-късно е поразен от мълния и опожарен.

В следващите векове тук изникват нови постройки, разрушавани и опожарявани от хора и природни бедствия и издигани отново, и така, докато в началото на XIX век е издигнат причудливият замък “Пена” (The Pena Palace). Комбинация от ярки цветове и всякакви архитектурни стилове, с великолепна гледка към океана, замъкът е част от списъка на ЮНЕСКО (UNESCO) за световното културно наследство. Прочетете повече за него в статията ни “8 от най-красивите замъци в Португалия” и не пропускайте да го посетите при вашата екскурзия в Португалия.

Пена, Синтра (Palacio National da Pena, Sintra) - екскузия в Португалия (Portugal)

Palacio National da Pena, Portugal

Отдайте се на почивка в курортното градче Назаре (Nazare)

Назаре (Nazare) е прочут с най-красивите плажове в Португалия. Северният е особено подходящ за сърфисти. На него е регистрирана най-голямата вълна, на която някой някога е сърфирал.

Малкото рибарско градче е любима дестинация на португалците за празнуване на Нова година. Слави се още с превъзходните си рибни ресторанти и с великолепната барокова църква “Светилището на Дева Мария”. В нея се пази чудотворна, дървена статуя на Богородица, която според легендите е изработена в Назарет от самия Йосиф.

Посетете Назаре, за да гледате първенства по сърф, да хапнете вкусна риба и да се насладите на почивка под жаркото португалско слънце.

Назаре (Nazare) - почивка и екскурзия в Португалия (Portugal)

Ако имате нужда от ярки преживявания и гледки, ако се опитвате да си върнете вкуса към живота, отидете на екскурзия в Португалия. Ние ще я организираме и ще ви предложим програма, съобразена с вашите интереси, желания и бюджет.

Кажете ни къде и кога искате да пътувате и в рамките на 24 часа ще ви се обадим на посочения от вас телефонен номер, за да уточним какъв тип пътуване си представяте и след това да ви изготвим оферта.

Изпратете запитване

.

Ще харесате още

Канарски острови

Канарски острови

Почивка на Канарските острови (Canary Islands) е мечта на почти всеки. Знаете ли обаче какво ще правите като стигнете там? Най-бързият начин да осъществим мечтите си е като ги превърнем в планове. Затова, прегледайте статията – подсказваме ви 7...

read more
Източноправославен Великден

Източноправославен Великден

Останете верни на източноправославните, великденски традиции и в същото време си подарете ново изживяване. Вижте кои 7 дестинации ви предлагаме да посетите по Великден и планирайте пролетно пътешествие за цялото семейство. Празничен...

read more
7 плажа на Кефалония

7 плажа на Кефалония

Остров Кефалония, Гърция (Kefalonia, Greece) – най-големият от Йонийските острови (Ionian Islands) – е рай за любителите на плажните удоволствия. Неговите закътани заливи, облагородени и диви плажове ви дават възможност да посещавате ново място и...

read more
Свети Валентин в Европа

Свети Валентин в Европа

Две са нещата, необходими за празнуване на свети Валентин – любов и взаимност. Всичко останало е разкошно допълнение към щастието ви. Използвайте празника, за да заздравите връзката си и да споделите още един перфектен ден заедно. Дали ще...

read more
Европейски круизи

Европейски круизи

Круиз из Европа (Europe) е вълнуващо преживяване дори за хора, които са били във всяка една европейска страна и са пътували доста по света. Те ви дават друг поглед върху познатите места и се наслаждавате на удоволствия и забавления, които няма как...

read more
Какао Турс

Кои сме ние

“Какао Турс” е първата и единствената по рода си туристическа агенция в България, специализирана в организирането на индивидуални поръчкови пътувания. От 2009 г. насам предлагаме tailor-made почивки и екскурзии на нашите клиенти. Грижим се за всичко, свързано с вашата почивка, вие само ѝ се наслаждавате.

.

Последни публикации

Топ 7 Оман

Топ 7 Оман

Оман (Oman), разположена на Арабския полуостров...

Потърсете ни

+359 884 007 076